Polyneuropathia

Szerkesztő: | 4. október 2019
Polyneuropatie - popis diagnózy
Kép: Polyneuropathia

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A polyneuropathia a perifériás idegek – gyulladásos, metabolikus, immunitást csökkentő, toxikus és egyéb hatások következtében létrejött – zavara. A klinikai tünetek széles skálájának kezelésére szolgáló programot az analgetikus frekvenciáktól egészen a stimuláló frekvenciákig terjedően felhasználhatjuk.

A mágnesterápia célja polyneuropathia esetén

Polyneuropathia esetén a cél az immunredszer befolyásolása, a gyulladás csökkentése, a fájdalomcsillapítás, a mikrocirkuláció és a szövetek metabolikus folyamatainak serkentése. Mindez a szövetek jobb oxigén-ellátását, a perifériás idegek és egyéb szövetek regenerációjának elősegítését eredményezi.

A polyneuropathia leírása

A polyneuropathia a károsodott perifériás idegek változatos csoportját képezi. Rendszerint belső és külső hatások (gyulladás, anyagcsere-problémák, csökkent immunitás, toxikus anyagok, vitamin- és tápanyaghiány, degeneratív elváltozások, stb.) miatt létrejövő többszörös szisztémás elváltozásról van szó.
polyneuropathia  alapvető megjelenési formái a zsibbadás, égető érzés, fájdalmak, csökkent érzékelés, bizonytalan járás, izomgyengeség, izomfájdalm és izomgörcs és egy sor egyéb tünet.

A polyneuropathia leggyakoribb megjelenési formái:

 • heveny és krónikus gyulladással járó demyelinizáló polyneuropathia (speciális gyógykezelés immunoglobulin, kortikoidok használatával),
 • rheumatoid arthritis során fellépő polyneuropathia,
 • diabéteszes neuropátia (érrendszeri megbetegedésben szenvedő cukorbetegeknél),
 • alkoholos polyneuropathia (oka főként tiamin és B12 vitamin hiánya, plusz toxicitás),
 • polyneuropathia Lyme-kór esetén mozgásszervi fájdalmakkal,
 • toxikus polyneuropathia – pl. benzon-, széndiszulfid-, ólom- vagy higany-mérgezést stb. követően,
 • polyneuropathia neurotoxikus gyógyszerek használata esetén (Nidrazid, néhány citostatikum, stb.), egyebek.

Az összes fenti esetben a betegség egyes tüneteit befolyásoló tüneti és támogató kezelésre kerül sor, mint pl.: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, értágító, vérhígító, s egyéb gyógykezelés.

A mágnesterápia jelentősége polyneuropathia esetén

A tüneti és támogató kezeléseket áttekintve látható, hogy a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazása pontosan ugyanazokat a kívánatos változásokat eredményezi a szövetekben, amelyeket a többi gyógykezelés által is igyekeznek elérni, és melyek következményeképpen számos, neuropátia esetében megnyilvánuló tünetet kedvezően tudunk befolyásolni. A mágnesterápia a polyneuropathia összes típusánál optimális támogató kezelésként mutatkozik, mivel befolyásolja az immunredszert és annak reakcióit, gyulladás-csökkentően hat, enyhíti a fájdalmat, javítja a vérellátást, a szövetek anyagcsere-folyamatait, és oxigénellátását, valamint elősegíti a károsodott idegek és szövetek regenerációját.

A mágnesterápia alkalmazása polyneuropathia esetén

Polyneuropathia esetén napi 2-3 alkalommal ismétlődő kezelést javasolunk a sérült testrészeken (pl. kéz, láb, stb.) és a gerinc egész hosszában.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Már 45 éve vagyok diabéteszes - ennek következményei ismeretesek - diabéteszes polineuropátia (ízületi fájdalmak, gyengeség, rossz közérzet...) Készüléküknek hála, ízületi fájdalmaim a minimálisra csökkentek, így éjjel sem a kezem, sem a lábam nem fáj.

Štefan Minarovič, Lozorno

Kullancs-csípést követően Lyme-kórom volt, s a később fellépő polineuropátia nagy fájdalmakat okoz. A Biomag terápiát naponta végeztem. Persze, hogy nem hozott száz százalékos gyógyulást, de a kezem nem fáj és van annyira mozgékony, hogy csaknem mindent tudok végezni vele.

Paní Škarvadová, Pečky

A Biomag készüléket akkor vásároltam, amikor polineuropátiát állapítottak meg nálam. Ez a diagnózis nem gyógyítható. Állapotom 3 év használat után nem rosszabbodott. Ezért a készülékkel nagyon meg vagyok elégedve.

Jiří Štěrbík, Brno

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.