Polyneuropathia

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A polyneuropathia a perifériás idegek – gyulladásos, metabolikus, immunitást csökkentő, toxikus és egyéb hatások következtében létrejött – zavara. A klinikai tünetek széles skálájának kezelésére szolgáló programot az analgetikus frekvenciáktól egészen a stimuláló frekvenciákig terjedően felhasználhatjuk.

A mágnesterápia célja polyneuropathia esetén

Polyneuropathia esetén a cél az immunredszer befolyásolása, a gyulladás csökkentése, a fájdalomcsillapítás, a mikrocirkuláció és a szövetek metabolikus folyamatainak serkentése. Mindez a szövetek jobb oxigén-ellátását, a perifériás idegek és egyéb szövetek regenerációjának elősegítését eredményezi.

A polyneuropathia leírása

A polyneuropathia a károsodott perifériás idegek változatos csoportját képezi. Rendszerint belső és külső hatások (gyulladás, anyagcsere-problémák, csökkent immunitás, toxikus anyagok, vitamin- és tápanyaghiány, degeneratív elváltozások, stb.) miatt létrejövő többszörös szisztémás elváltozásról van szó.
polyneuropathia  alapvető megjelenési formái a zsibbadás, égető érzés, fájdalmak, csökkent érzékelés, bizonytalan járás, izomgyengeség, izomfájdalm és izomgörcs és egy sor egyéb tünet.

A polyneuropathia leggyakoribb megjelenési formái:

  • heveny és krónikus gyulladással járó demyelinizáló polyneuropathia (speciális gyógykezelés immunoglobulin, kortikoidok használatával),
  • rheumatoid arthritis során fellépő polyneuropathia,
  • diabéteszes neuropátia (érrendszeri megbetegedésben szenvedő cukorbetegeknél),
  • alkoholos polyneuropathia (oka főként tiamin és B12 vitamin hiánya, plusz toxicitás),
  • polyneuropathia Lyme-kór esetén mozgásszervi fájdalmakkal,
  • toxikus polyneuropathia – pl. benzon-, széndiszulfid-, ólom- vagy higany-mérgezést stb. követően,
  • polyneuropathia neurotoxikus gyógyszerek használata esetén (Nidrazid, néhány citostatikum, stb.), egyebek.

Az összes fenti esetben a betegség egyes tüneteit befolyásoló tüneti és támogató kezelésre kerül sor, mint pl.: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, értágító, vérhígító, s egyéb gyógykezelés.

A mágnesterápia jelentősége polyneuropathia esetén

A tüneti és támogató kezeléseket áttekintve látható, hogy a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazása pontosan ugyanazokat a kívánatos változásokat eredményezi a szövetekben, amelyeket a többi gyógykezelés által is igyekeznek elérni, és melyek következményeképpen számos, neuropátia esetében megnyilvánuló tünetet kedvezően tudunk befolyásolni. A mágnesterápia a polyneuropathia összes típusánál optimális támogató kezelésként mutatkozik, mivel befolyásolja az immunredszert és annak reakcióit, gyulladás-csökkentően hat, enyhíti a fájdalmat, javítja a vérellátást, a szövetek anyagcsere-folyamatait, és oxigénellátását, valamint elősegíti a károsodott idegek és szövetek regenerációját.

A mágnesterápia alkalmazása polyneuropathia esetén

Polyneuropathia esetén napi 2-3 alkalommal ismétlődő kezelést javasolunk a sérült testrészeken (pl. kéz, láb, stb.) és a gerinc egész hosszában.

A mágnesterápia és apolyneuropathia – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról polyneuropathia esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a polyneuropathia esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő összes kérdésére.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.