Polyneuropathia

Szerkesztő: | 2020. január 24.

Részleges vagy teljes érzéketlenséget tapasztal a végtagjaiban? Ha polineuropátiában szenved, észlelhet zsibbadást, égető érzést és fájdalmat is. Bizonytalan lehet a járása, izomgyengeséget, izomgörcsöt vagy számos egyéb tünetet érzékelhet. Ezen kellemetlen betegség további jellemzője lehet a végtagok esetleges  izomsorvadása is.

Polyneuropatie - popis diagnózy
Kép: Polyneuropathia

Megoldást keres neuropátiájára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A polineuropátia leírása és jelentkezésének okai

A polineuropátia a perifériás idegek rendellenességeinek szerteágazó csoportját képezi. Olyan többszörös szisztémás rendellenességről van szó, amely különböző belső és külső hatások miatt jelentkezik.

A polineuropátia leggyakoribb előfordulásai:

 • akut és krónikus gyulladásos demielinizációs polineuropátia,
 • reumatoid artritisszel jelentkező polineuropátia,
 • diabéteszes neuropátia (cukorbetegeknél idegi-érrendszeri zavarok),
 • alkoholos polineuropátia,
 • mozgásszervi fájdalmakkal jelentkező polineuropátia Lyme-kór esetén,
 • toxikus polineuropátia – pl. benzol, szén-diszulfid, ólom mérgezést követően,
 • neurotoxikus szerek hatására jelentkező polineuropátia (Nidrazid; kemoterápia után, stb.)

Polineuropátia gyanúja esetén az orvos általános kivizsgálást, elektromiográfia (EMG) segítségével történő vizsgálatot, laboratóriumi vizsgálatot, szükség esetén ideg- vagy izombiopsziát is végez.

A polineuropátia okát azonban az esetek 20 – 30 %-ánál még a specializált klinikákon sem tudják megállapítani.

A polineuropátia gyógyítása – szabaduljon meg a nehézségeitől

A polineuropátia gyógykezelése elsősorban azon betegség gyógyításán alapszik, amelynek a következtében jelentkezett.

A diabéteszes polineuropátia gyógyításának feltétele a vércukor normál értékeken való tartása. A helyes táplálkozás alapfeltétele a vércukor-szint normál értékek között tartásának és a további idegkárosodás megfékezésének.

A fájdalom és az egyéb tünetek enyhítésére fájdalomcsillapítókat, antidepresszívumokat, stb. használnak.

Az alsó végtagi elégtelenség megelőzésére teszik a hangsúlyt. A lokális fájdalomcsillapítást a 3D pulzáló terápia vagy ultrahangos kezelés segíti elő.

Az izmok és egyéb szövetek sorvadása elleni prevencióként gyógyrehabilitációt iktatnak be.

A Biomag 3D pulzáló terápia a polineuropátia gyógykezelésének fontos részét képezi.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Antidepresszívumok – a klinikai depresszió tüneteit enyhítő gyógykészítmények.
 • Alsó végtagi elégtelenség – szisztémás megbetegedés miatti alsó végtagi károsodás, mely rendszerint kisebb sérülésből fejlődik ki; a végtagi elégtelenség szövetkárosodáshoz, fertőzéshez vagy fekélyhez vezet.
 • Elektromiográfia (EMG) – a vázizomzat elektromos bioteres vizsgálata.
 • Glykaemie – vércukorszint.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a polineuropátiára irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a szövetek vérellátását és anyagcsere-folyamatait.
 • Javítja a szövetek oxigén-ellátását és felgyorsítja a károsodott idegek és szövetek regenerációját.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatását vizsgálták polineuropátia esetén központilag, azaz a fejen alkalmazott applikátoros kezeléssel. A kutatók 22 kezelt személynél tapasztalták a kéz fájdalmainak enyhülését. A kutatóknak sikerült azonosítani a fájdalom csökkentéséhez vezető folyamatokat is. Az agykéreg motorikus részének stimulációja révén jelentkező fájdalomcsillapító hatás az agykéregben végbemenő nem megfelelő enzimatikus folyamatok megújításának eredménye lehet. Az eredmények azt mutatják, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia jelentősen csökkentheti a polineuropátia során jelentkező fájdalmakat. A tudományos vizsgálatok részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készüléket akkor vásároltam, amikor polineuropátiát állapítottak meg nálam. Ez a diagnózis nem gyógyítható. Állapotom 3 év használat után nem rosszabbodott. Ezért a készülékkel nagyon meg vagyok elégedve.

Jiří Štěrbík, Brno

Kullancs-csípést követően Lyme-kórom volt, s a később fellépő polineuropátia nagy fájdalmakat okoz. A Biomag terápiát naponta végeztem. Persze, hogy nem hozott száz százalékos gyógyulást, de a kezem nem fáj és van annyira mozgékony, hogy csaknem mindent tudok végezni vele.

Paní Škarvadová, Pečky

Már 45 éve vagyok diabéteszes - ennek következményei ismeretesek - diabéteszes polineuropátia (ízületi fájdalmak, gyengeség, rossz közérzet...) Készüléküknek hála, ízületi fájdalmaim a minimálisra csökkentek, így éjjel sem a kezem, sem a lábam nem fáj.

Štefan Minarovič, Lozorno

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.