Lábszárfekély

Szerkesztő: | 2020. február 20.

Ön vénás elégtelenséggel küzd? Fordítson figyelmet a lábán lévő apró hajszálerekre, amelyek kidomborodó varikózis erekké válhatnak és pigment módosulásokat okozhatnak. A bőrön akár egy alig észlelhető karcolás is lábszárfekély kifejlődéséhez vezethet. Ilyen seben gyakran jut be fertőzés a szervezetbe. Ez igen negatívan befolyásolhatja az Ön egészségét.

Bércový vřed - popis diagnózy
Kép: Lábszárfekély

Megoldást keres a lábszárfekélyre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A lábszárfekély leírása és jelentkezésének okai

A lábszárfekély olyan súlyos állapot, amely haladéktalan megoldást igényel. A lábszáron – azaz az alsó végtag térd és boka közti szakaszán – lévő bőr krónikus károsodásáról van szó.

Ha a vénás visszaáramlás mechanizmusa megbomlik, szövődményként krónikus vénás elégtelenségről beszélünk. Ez a végtagban az oxigéndús vér áramlását jelentősen akadályozza és a szövetek működéséhez szükséges oxigén és tápanyag csökkenéséhez vezet.

Önnél is fennáll a lábszárfekély veszélye?

A betegség okait az életmódban is kereshetjük. A veszélyeztettek kategóriájába tartoznak az ülőmunkát és kevés testmozgást végző, túlsúlyos személyek, továbbá a dohányosok vagy hormonális fogamzásgátlót szedő hölgyek.

A lábszárfekély kifejlődhet visszértágulat, magas vérnyomás, diabétesz (cukorbetegség), köszvény, érelmeszesedés és egy sor egyéb szisztémás megbetegedés megléte következtében.

Ön a testsúlya alapján lehet veszélyeztetett?

Számolja ki a BMI indexét. Értékeinek képletbe való behelyettesítésével egyszerűen kiszámolhatja az indexet: testsúly kg-ban / (magasság m-ben x magasság m-ben) Amennyiben az eredmény 30-nál nagyobb, fogjon bele a megelőzésbe.

A lábszárfekély gyógykezelése – fájdalomcsillapítás

A lábszárfekély gyógyítása a lábszárfekély okainak megszüntetésében rejlik, főként ami a jobb véráramlást, a fertőzés eliminálását és a szövet gyógyulásának elősegítését illeti.

A gyógymódok az alábbiak lehetnek:

 • gyógyszeres (az érfal minőségének erősítésére),
 • sebészeti (klasszikus műtét vagy mini invazív eljárások).

Mi segíthet lábszárfekély esetén?

A terápia súlypontja a kezelés szisztémás megközelítése. A problémák leküzdése jelentős mértékben a páciens hozzáállásától függ. A komplex gyógykezelés része az egészséges táplálkozás, a megfelelő testsúly fenntartása és az alsó végtagok bőrének ápolása. Javasoljuk az alkohol, a kávé és a dohányzás kerülését. A problémák megszűnése után a prevenció mellőzése következtében a betegség ismét visszatérhet.

A Biomag 3D pulzáló terápia alkalmazható a gyógykezelés egész ideje alatt, ill. javasolt az új visszerek kialakulására irányuló prevenció részeként is.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Alsó végtagi varixok – visszerek.
 • Hipertenzió – magas vérnyomás.
 • Vénás visszaáramlás – a vér áramlása a hajszálerekből a szív felé, illetve az erekben a szív felé áramló vér térfogata adott időegység alatt.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a lábszárfekélyre irányuló terápia előnyei?

 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Elősegíti a metabolitok eltávolítását.
 • Javítja a vénák falának tónusát és felgyorsítja a vénás visszaáramlást.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A klinikai vizsgálatok az előrehaladott lábszárfekélyben szenvedő, megfigyelés alatt álló páciensek 93 %-ánál mutatták ki a pulzáló terápia (PEMF) pozitív hatását. 10-12 napos terápia után az elhalt szövet kitisztult, a seb körül megszűnt a gyulladás és felgyorsult a bőr új sejtjeinek szaporodása. Megújul a szövetekben az oxigéndús vér mikrocirkulációja és jelentősen felgyorsul a seb gyógyulása.

A Biomag 3D pulzáló terápiás kezelések így rendszerint elsősorban a fájdalom enyhítéséhez, a gyulladásos gócok eltávolításához és a gyógyulás elősegítéséhez járulhatnak hozzá. A seb gyógyulását követően a problémák kiújulásának megelőzése céljából alkalmazzák. A prevenciós kezelések célja az ödéma csökkentése a végtagon, a jó vérellátás és az érfalak erősítése.  A tudományos vizsgálat részletei.

 

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A mágnesterápiával elégedett vagyok. A kezelések hatására elmúltak gerincfájdalmaim, begyógyult a lábszárfekélyem és lábgörcsök sem gyötörnek már.

Božena Húšková, Závod

Prosztata-problémáim voltak, ami a készülék használata után csökkent. Az éjszakát gond nélkül kibírom vizelés nélkül. Feleségem lábszárfekélyre használja a készüléket,aminek eredménye teljes gyógyulás.

Josef Ovečka, Jablonica

Egészségi problémáim megszűntek és részben a lábszárfekélyem is begyógyult. A készülékkel nagyon meg vagyok elégedve.

Josef Zhříval, Nové Heřminovy

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.