Lábszárfekély - Leírás és gyógykezelés

Ön vénás elégtelenséggel küszködik? Figyeljen oda, ha lábán apró seprűvénákat fedez fel, mert azok kidudorodott varikózis erekké válhatnak, ami a bőrpigment elszíneződésével is járhat. Ilyenkor egy alig látható sérülés is a bőrön lábszárfekély kifejlődését idézheti elő. A seben keresztül gyakran fertőzés is juthat a szervezetbe. Ez pedig jelentősen komplikálhatja egészségi állapotát.

Figyelmeztetés:
Ezt az írást vagy bármely másmilyen hozzászólást az interneten ne használja a diagnózis felállítsához. A helyes diagnózist minden esetben kizárólag az orvos állapíthatja meg. Haladéktalanul forduljon orvoshoz és egészségi állapára időben találja meg a megoldást.

Megoldást szeretne találni fájdalmaira, a csökkentett vérellátásra és a gyulladásra?
Most ingyenes Biomag 3D mágnesterápia alkalmazási lehetőség.
Ingyenes próba >>
Lábszárfekély - Leírás és gyógykezelés
Kép : Lábszárfekély

A lábszárfekély leírása és kialakulásának okai

A lábszárfekély súlyos állapot, amely azonnali megoldást igényel. A lábszár – tehát az alsó végtag térd-boka közötti szakaszán lévő – bőrfelületének krónikus károsodásáról van szó.

Gyakori szövődménye a krónikus vénás elégtelenségnek, ami a vénás visszatérés mechanizmusának zavarát jelenti. Ez a végtatgban az oxigéndús vér keringésének jelentős romlásához, valamint a szövetek működéséhez szükséges oxigén és tápanyagok csökkenéséhez vezet.

Önnél is fennáll a lábszárfekély kialakulásának veszélye?

Ennek okai az életviteli tényezők között is kereshetők. A lábszárfekély kialakulásának veszélye fennáll az ülőmunkát végző, keveset mozgó, elhízott, dohányzó, illetve hormonális fogamzásgátlót szedő személyeknél.

A lábszárfekély visszértágulat, hipertónia, diabétesz (cukorbetegség), köszvény, ateroszklerózis és egy sor más szisztémás megbetegedés következtében jelentkezhet.

Veszélyeztetheti Önt ez a betegség testsúlya miatt?

Számolja ki testtömeg indexét. Ezt az indexet egyszerűen kiszámíthatja, ha adatait beülteti az alábbi képletbe: testsúly kg-ban / (magasság méterben x magasság méterben). Amennyiben a kapott érték nagyobb, mint 30, fogjon hozzá testsúlya csökkentéséhez.

A lábszárfekély gyógykezelése – a fájdalmak enyhítése

A lábszárfekély kezelése kialakulása okainak figyelembevételével történik, főként nemcsak a végtag bőre, hanem mélyszövetei vérellátásának javításával, a fertőzés megszüntetésével és a szövet gyógyulásának elősegítésével.

A gyógykezelés alábbi módjai jöhetnek szóba:

 • gyógyszeres kezelés (az érfal minőségének befolyásolása, vazodilatációs és  thrombocytagátló kezelés),
 • sebészeti kezelés (hagyományos műtéti bevatkozás vagy mini-invazív eljárás).

Mi segíti a lábszárfekély gyógyulását?

A defektusok kezelésére olyan sebgyógyító módszerek javasoltak, mint pl. a nedves sebkezelés vagy a fizikális terápia.

Segít a lehetőség szerint alkalmazott rendszeres testmozgás is, mely javítja a mikrocirkulációt, azaz az oxigéndús vér és a tápanyag továbbítását a bőr alatti részekbe, az erőkifejtést végző izmokba és egyéb szövetekbe.

 • Alsó végtagi varixok – visszerek.
 • Hipertenzió – magas vérnyomás.
 • Vénás visszaáramlás – a vér áramlása a hajszálerekből a szív felé, illetve az erekben a szív felé áramló vér térfogata adott időegység alatt.

A lábszárfekély bizonyos tüneteinek rehabilitációs kezelése keretében jelentős helyet tölt be a Biomag alacsony-frekvenciás pulzáló mágnesterápia, amely a páciensnek vazodilatációs, fájdalomcsillapító, duzzadásgátló és gyógyító hatásával segít, s egyben gyulladásgátló hatást is kifejt.

A közepes és nagy erek lumenét nem befolyásolja, azonban a kapillárisok és prekapillárisok tágításával jelentősen javítja az érintett végtagban az oxigéndús vér mikrocirkulációját. Mélyrehatóan élénkíti a végtagot, enyhíti a gyulladást és a fájdalmat, felgyorsítja a sérült szövetek gyógyulását és általános megkönnyebbülést idéz elő.

Nagy előnyt jelentenek az egyéni, otthoni kezelések, melyek a betegnek lehetővé teszik, hogy az intenzív rehabilitációs kezeléseket egészségügyi intézményen kívül, saját otthonában folytathassa.

Igen előnyös a másodlagos megelőzés, valamint a fenntartó kezelés lehetősége is – azaz a betegség tüneteinek legelső fázisában megkezdett kezelés, majd a tartós mindennapi alkalmazás, amelynek eredménye a páciens általános megkönnyebbülése és hosszútávon elviselhető egészségi állapota.

 


Az orvosok és más ügyfeleink ezekre az állapotokra és problémákra alkalmazzák a Biomag pulzusterápiát

Az alkalmazás célja
 • fájdalmaira
 • duzzadtságra
 • gyulladásra
Az alkalmazás célja
 • fájdalmaira
 • duzzadtságra
 • gyulladásra
Az alkalmazás célja
 • fájdalmaira
 • duzzadtságra
 • gyulladásra
Az alkalmazás célja
 • fájdalmaira
 • duzzadtságra
 • gyulladásra
Az alkalmazás célja
 • fájdalmaira
 • gyulladásra