Lábszárfekély

Szerkesztő: | 4. október 2019
Bércový vřed - popis diagnózy
Kép: Lábszárfekély

Hledáte řešení bércových vředů?

Zeptejte se nás

A lábszárfekély jellemzői: a végtag felületi szöveteinek – ischaemiás eredetű, trofikus zavar hatására történő, leggyakrabban vénás elégtelenség esetén deoxigenizált vér-pangásból, cukorbetegség érrendszeri szövődményeiből, artériák atheroscleroticus elváltozásaiból, stb. adódó – szétesése.

A mágnesterápia célja lábszárfekély esetén

Lábszárfekély esetén a mágnesterápia elősegíti az oxigéndús vér mikrocirkulációját és a gyógyulási folyamatot, valamint kialakítja a lehető legjobb feltételeket a fekély begyógyulásához, a károsodott szövet jobb működéséhez.

A mágnesterápia jelentősége lábszárfekély esetén

A visszerek az alsó végtagon a vér – nem jól záródó vénabillentyűk miatti – ellentétes irányú áramlása következtében keletkeznek, megkezdődik az oxigénhiányos vér, valamint a savas anyagcseretermékek pangása a láb szöveteiben, aminek következménye lehet a végtagok ischaemiás elváltozásai, gyulladás fokozott kockázata, továbbá elváltozások a bőrön – a lábszárfekély.
A lábszárfekély létrejöttében szerepet játszik a veleszületett adottság (csökkent minőségű vénafal-kötőszövet) és további kockázati tényezők,  mint pl. az ülőmunka, terhesség, hormonális fogamzásgátlók, túlsúlyosság, dohányzás, stb.
A lábszárfekély legfőbb tünetei közé tartozik az alsó végtagokban érzett feszültség vagy nyomás, fájdalom, ödéma, égető érzés, viszketés, éjszakai görcsök. A visszerek megjelenhetnek mint vékony hajszálerek vagy már megduzzadt véna bőrelszíneződés kíséretében, illetve – mint végső fázis – lábszárfekély formájában.

lábszárfekély gyógykezelése: gyógyszeres (az érfal megerősítésére), sebészeti – hagyományos műtét, illetve új, non-invazív eljárások formájában valósul meg. A vénás rendszer műtét utáni ismételt, túlzott terhelése újabb varixok megjelenését vonja maga után.

Lábszárfekély esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazható a gyógykezelés során, de a varixok kiújulása elleni megelőzés részeként is. Itt is úgy szükséges eljárni, ahogyan azt a diabéteszes páciensek lábszárfekélye esetén tesszük. A diabéteszes láb és a visszerek esetén egyaránt segít a mágnesterápia hajszálerekre gyakorolt értágító hatása, valamint a gyulladáscsökkentő hatás. A mikrocirkuláció javulása révén oxigén kerül a szövetekbe és metabolitok távoznak el, javul a véna izomtónusa és a vérpangás csökken. A javulás megmutatkozik a végtag kinézetén – eltűnik az ödéma, leapadnak a vénatágulatok.

A mágnesterápia alkalmazása lábszárfekély esetén

Lábszárfekély esetén a fájdalom és gyulladás enyhítésére végzünk kezeléseket naponta többször, nagy lapos applikátor vagy szolenoid segítségével, a végtag lehető legnagyobb felületét lefedve. A későbbiekben prevenciós célú kezeléseket is végezhetünk.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

 • Karpální tunel – průchod z předloktí do dlaně ohraničený karpálními kostmi a vazivovými pruhy
 • Syndrom – soubor příznaků (symptomů) onemocnění
 • Akutní – náhlý a naléhavý stav s intenzivními příznaky
 • Chronický – stav s pozvolným a dlouhodobým rozvojem
 • Nesteroidní antirevmatikum – nesteroidní léčivo působící proti bolesti, horečce a zánětu

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Egészségi problémáim megszűntek és részben a lábszárfekélyem is begyógyult. A készülékkel nagyon meg vagyok elégedve.

Josef Zhříval, Nové Heřminovy

Prosztata-problémáim voltak, ami a készülék használata után csökkent. Az éjszakát gond nélkül kibírom vizelés nélkül. Feleségem lábszárfekélyre használja a készüléket,aminek eredménye teljes gyógyulás.

Josef Ovečka, Jablonica

A mágnesterápiával elégedett vagyok. A kezelések hatására elmúltak gerincfájdalmaim, begyógyult a lábszárfekélyem és lábgörcsök sem gyötörnek már.

Božena Húšková, Závod

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.