Köszvény

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Láb- vagy kézízületi fájdalmakban szenved és ödémái vannak? Ilyen esetben köszvényről lehet szó. Nem egyszerű a betegséget korai stádiumában felfedezni. Hirtelen jelentkező fájdalommal lepi meg a beteget, akinek láb hüvelykujja duzzadt és piros. Menjen el kivizsgálásra, ahol vér- és vizeletvételre kerül sor, majd a húgysav szintjének megállapítása után elrendelik a gyógykezelést.

Dna - popis diagnózy
Kép: Köszvény

Megoldást keres köszvényére?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A köszvény leírása és jelentkezésének okai

A köszvény (podagra, latinul: arthritis urica) krónikus anyagcsere-betegség. Egyik leggyakoribb tünete a purinok anyagcseréjében megjelenő zavar. Olyan metabolikus zavarról van szó, amikor a vérben megnövekedett húgysav értékek láthatók.

A klinikai tünetek felnőtt korban jelentkeznek ízületi duzzadás, vörösödés és erősízületi fájdalmak formájában. Leggyakrabban a láb hüvelykujj ízületét, a sarkat, térdet, csuklót vagy a kéz ujjainak ízületeit érinti.

A gyulladás néhány nap vagy hét után elmúlik, ekkor egy tünetmentes időszak következik. További köszvényroham akár több hónap vagy év múlva jelentkezhet.

Mi megy végbe a testben köszvény során?

A főként kevésbé vérdús szövetekben (pl. ízületi porcokban, ízületek, ínszalagok környékén, de a vesékben is) húgysav és sókristályok gyülemlenek fel.

Ezek fájdalmat, vörösödést, ödémát előidéző gyulladást okoznak, ezt deformitásokkal és ízületi mozgáskorlátozottsággal járó artritiszes elváltozások követik, illetve sor kerülhet a veseműködés romlására is.

A köszvény létrejöttében több tényező is közrejátszik: mértéktelen étkezés (főként húsfogyasztás), szeszesital, valamint fáradtság, stressz, túlsúly, genetika, egészségtelen életmód vagy bizonyos gyógyszerek hatása (diurektikumok) .

A köszvény kezelése – szabaduljon meg a problémától

A kezelés alacsony nukleoprotein-tartalmú szigorú diéta betartásán alapul.

Az orvos előírhat húgysavképződést csökkentő és annak kiválasztását gyorsító gyógyszereket.

Az étkezési szódabikarbóna, a citromos víz vagy az almaecet – természetes úton segíti a húgysav kihajtását a szervezetből.

Minden olyan kezelés megfelel, amely javítja a vér mikrocirkulációját az érintett ízületekben és szövetekben, valamint gyulladás- és fájdalomcsillapító hatást fejt ki.

A Biomag 3D pulzáló terápiája rendelkezik a fenti összes tulajdonsággal, így a köszvényes betegeknek nagy segítséget nyújthat az akut állapot megelőzésében és az érintett szövetek károsodásának csökkentésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nukleoprotein – nukleinsav és fehérje egyesülésével jön létre.
 • Diurektikum – vizeletürítést fokozó gyógykészítmény.
 • Hyperuricaemia – magas húgysavszint a vérben.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei köszvény esetén?

 • A gyulladás, ödéma és fájdalom ellen hat.
 • A mikrocirkuláció javításával elősegíti a húgysav kiválasztását az ízületekből.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a köszvényes pácienseknél az analgetikus (fájdalomcsillapító) hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Nagyon segít az asztma gyógyítására, az ízületekre és a köszvényre. Csaknem minden nap használom hátfájásra.

Bohuslav Broučková, Dubenec

A köszvényre a "medical program"-ot használom. Nem gyógyultam meg teljesen, de jelentősen csökkentek fájdalmaim.

Jiří Šuchman, Studená

3. fokozatú artrózisom, izomreumám és köszvényem van. 5 havi mágnesterápiát követően a nyugalmi állapotban fellépő fájdalmak megszűntek és most már hiszek abban, hogy jobb minőségű életet élhetek.

Jaroslava Linhartová, Nová Včelnice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.