Köszvény

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A köszvény krónikus anyagcsere-zavar, amikor a vér húgysav szintje megemelkedik, és a húgysav és sókristályai – elsősorban a kevésbbé vérellátott helyeken, pl. ízületi porcokban vagy az ízületek, ínszalagok környékén, akár a vesékben is – felgyülemlenek. Ezek a kristályok a szövetekben gyulladásos reakciókat váltanak ki, amelyek fájdalom, vörösödés, ödéma formájában jelennek meg, majd arthritiszes elváltozásokhoz vezetnek, melyek az ízületek eldeformálódásával vagy mozgáscsökkenésével, illetve a vesék működőképességének romlásával is végződhetnek.

Alacsony nukleoprotein tartalmú diétán, a húgysav termelődést csökkentő, ill. kiválasztását ösztönző gyógyszereken kívül köszvény esetén minden olyan gyógyterápia javasolt, mely javítja az érintett ízületek és szövetek vérkeringését, valamint gyulladáscsökkentő és analgetikus hatást fejt ki.

A mágnesterápia jelentősége köszvény esetén

A Biomagalacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia köszvény esetében bizonyítja a fentebb felsorolt pozitív hatásokat és segít a pácienseknekaz akut állapotok megelőzésében, valamint fékezi az érintett szövetekkárosodását.

A mágnesterápia alkalmazása köszvény esetén

Köszvény esetén a fájdalom elsődleges enyhítése érdekében naponta több alkalommal 4 – 10 Hz-es, a gyógykezelés folytatásához és az állapotfenntartáshoz 10 – 50 Hz-es kezeléseket javasolunk.

A mágnesterápia és a köszvény – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról köszvény esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a köszvény esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.