Gerinc artrózis

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Mozgás közben vagy nyugalmi állapotban fáj a háta? A fájdalom egyik oka a gerinc artrózis lehet. Az artrózis korlátozza a mozgást, a gerinc merev és reggel vagy tartósabb tevékenységhiányt követően nehezére esik a mozgás.

Artróza páteře - popis diagnózy
Kép: Gerinc artrózis

Megoldást keres a gerinc artrózisra?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

A gerinc artrózis leírása és jelentkezésének okai

Az artrózis a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedések közé tartozik. A gerinc artrózis pedig a betegség igen súlyos formája, amely akár bénuláshoz is vezethet.

A csigolyák és a csigolyaközi porckorongok degeneratív elváltozásairól van szó, melyek bizonyos esetekben ideggyöki nyomással járhatnak együtt.

A gerinc artrózissal kapcsolatos problémái lehetnek:

 • spondylartrózis – a csigolyaközi ízületek degeneratív megbetegedése,
 • spondilózis – a csigolyatestek degeneratív megbetegedése.

A spondylartrózis során a csigolyaközi ízületeken kinövések is jelentkezhetnek. A gerinc mozgékonyságát a fenti elváltozások korlátozzák, miközben a gerincvelő ideggyökök nyomás alatt vannak. Ez a nyomás váltja ki az ún. gyöki fájdalmat.

A spondilózis a csigolyatestek degenerációjához és csontkinövésekhez vezet. Ezek a csontkinövések előrehaladott állapotban annyira megnagyobbodhatnak, hogy átnyúlnak a szomszédos csigolyákra, ami ellehetetleníti az adott gerinc-szakasz mozgását. A nyilalló gyöki fájdalom rendszerint az ideg mentén jelentkezik.

A fájdalmak igen erősek, eleinte általában valamilyen megterhelésnél jelentkeznek, későbbi stádiumban nyugalmi állapotban is megfigyelhetők.

A gerinc artrózis oka nem tisztázott.

A betegség kifejlődésében azonban szerepet játszik:

 • a sport vagy adott munkavégzés általi megterhelés,
 • csigolya-sérülés baleset következtében,
 • adott metabolikus betegségek,
 • idült alkoholizmus – ún. etilizmus,
 • dohányzás.

A gerinc artrózis gyógyítása – enyhítse fájdalmait

A gyógykezelés rendszerint konzervatív módon veszi kezdetét, rehabilitáció és fizikoterápia útján.

A fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek (paracetamol, ibuprofen) enyhítik az akut fájdalmat. Ezeket a gyógyszereket azonban nem javasolt tartósan szedni.

Javasoljuk étrendkiegészítők fogyasztását glükozamin, kondroitin-szulfát illetve hialuronsav formájában.

Előrehaladott állapotban gyakran szükség van műtéti beavatkozásra is.

Artrózis esetén a testsúly csökkentése a megfelelő rendszeres testmozgással összekapcsolva ideális prevenció. Az elégséges mozgással eléri izmai megerősödését és az ízületek stabillá válnak.

A Biomag 3D pulzáló terápia segíthet a betegség előrehaladásának lassításában, a tünetek kezelésében, a sebészeti beavatkozás elodázásában ill. megelőzésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Etilizmus – idült alkoholizmus.
 • Spondylartrózis – a csigolyaközi ízületek degeneratív megbetegedése.
 • Spondilózis – a csigolyatestek degeneratív megbetegedése.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a gerinc artrózisra irányuló terápia előnyei? 

 • Enyhíti az artrózissal kapcsolatos fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a mozgásképességet.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) fájdalomcsillapító hatását a gerinc artrózis tekintetében számos tanulmány alátámasztja. Pl. a 2006-ban S. T. Sutbeyaza ankarai kutatócsoportja által végzett klinikai vizsgálat igazolja a nyaki osteoarthritisben szenvedő és pulzáló terápián (PEMF) áteső pácienseknél (34) a fájdalom jelentős mértékű enyhülését. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia gerinc artrózis és artritisz esetén képes enyhíteni a fájdalmat és javítani a mozgásképességet. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A mágnesterápia általában véve csökkenti a hát- és gerincfájdalmakat. A programokat váltogatva 2 éve alkalmazom. A problémákat nem szünteti meg teljesen, de annyira enyhíti, hogy mozgásképes vagyok, nem kell sehová utazgatnom rehabilitációra és bármikor otthon kezelhetem magam.

Jaroslav Šabatka, Protivín

A mágnesterápiás kezelések előtt erős csípőízületi, nyaki és ágyéki gerinc-, valamint vállízületi fájdalmaim voltak. Mióta kezelem magam, elmondhatom, hogy az összes fenti esetben csökkentek fájdalmaim, már nem olyan intenzívek és gyakoriak.

Jaroslav Soldán, Břidličná

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.