Diabéteszes láb

Szerkesztő: | 4. október 2019
Diabetická noha - popis diagnózy
Kép: Diabéteszes láb

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

A diabéteszes láb jellemzői: A cukorbetegség következtében diabéteszes neuroótia és mikroangiopátia alakul ki, mely az alsó végtagok szöveteinek oxigéndús vérrel és tápanyagokkal való ellátását nagyban korlátozza – így jön létre az ún. diabéteszes láb. A diabétesz nem megfelelő korrigálásával és a diabéteszes neuropátia előrehaladtával savas metabolitok gyülemlenek fel a szövetekben és mindez további állapotromláshoz vezet. A fentiek következtében akár lábszárfekélyhez vagy a végtag amputálásához vezető trofikus elváltozások kialakulására kerül sor.

A mágnesterápia célja diabéteszes láb esetén

Diabéteszes láb esetén a kezelések célja a fájdalom enyhítése és a szövetek cirkulációs viszonyainak javítása. az erek átjárhatóságának elősegítésével – a dilatációval fokozott oxigén- és tápanyagbevitelre, valamint a savas metabolitok kiválasztására kerül sor. Mindezzel növeljük a végtagok megmaradásának esélyét és enyhítjük a diabétesz másodlagos következményeinek érrendszerre gyakorolt hatását.

A mágnesterápia jelentősége diabéteszes láb esetén

A diabetes mellitus – cukorbetegség – a glükóz átalakításának tartós zavarával járó krónikus megbetegedés, amely a vércukor-szint növekedéséhez, s a fehérjék, zsírok és cukrok metabolizmusának további zavaraihoz vezet, melyek következtében kifejlődik a diabéteszes polineuropátia, ami kóros elváltozásokat jelent az idegrostokban (neuropátia) és hajszálerekben (mikroangiopátia). A cukorbetegség szövődményei közé (sekundární postižení) sorolhatók a diabéteszes retinopátia – amely akár vaksághoz is vezethet, a diabéteszes nefropátia – amely veseelégtelenséghez is vezethet, a diabéteszes neuropátia – amely zavart kelt minden szimpatikus és paraszimpatikus funkcióban, valamint a nagyérbetegség – mely a perifériás artériát, az agyi ereket, az ischaemiás szívbetegséget foglalja magába, és az alsó végtagokon megjelenik az ún. diabéteszes láb.

A mágnesterápia előnyei diabéteszes láb esetén

Diabéteszes láb esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia az idegszövetre gyakorolt degeneratív elváltozások elleni és hajszálértágító hatásával enyhíti a másodlagos tüneteket, amivel csökkenti a szövődmények előfordulását és súlyosságát, továbbá javítja az életminőséget. Remekül bevált a lábszárfekély gyógyulása terén és egyéb diabéteszes érproblémákkal kapcsolatban. A mágnesterápia tartós alkalmazása gyermek- és időskori diabétesz során rendkívül hatékony. A kezeléseket fokaozatosan kell megkezdeni, s leginkább az alsó végtagoktól felfelé, amivel a minimálisra csökkentjük az esetleges erősebb adaptív válasz fellépését.

A mágnesterápia alkalmazása diabéteszes láb esetén

Diabéteszes láb esetén naponta végezzünk  értágító és stimuláló kezeléseket, leginkább nagy szolenoid vagy széthajtható lapos applikátor segítségével.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A mágnesterápia segített cukorbeteges lábam fájdalmaitól megszabadulnom. Nem kell gyógyszert szednem, a lábaim már nem fájnak.

Mária Sitárová, Havířov

A Biomagot bal lábamon lévő lábszárfekélyre használom. A fájdalmat csökkenti, lejjebb ment az ödéma és intenzívebb a nyáladék kibocsátás, ugyanakkor a nyílt seb összehúzódik.

Jozef Marták, Moravské Lieskové

A Biomag készülékkel nagyon meg vagyok elégedve, cukorbetegségre, keresztcsonti fájdalmakra, diabéteszes lábra, prosztatára, torokfájásra és egyéb problémákra használom.

Zdeněk Moravec

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.