Diabéteszes láb

Szerkesztő: | 2020. február 20.

Nem gyógyulnak az alsó végtagján lévő repedések, horzsolások? Jelentkezhet Önnél a diabéteszes láb nevű megbetegedés. Ez a betegség akkor is kialakulhat, ha Ön neuropátiában, cukorbetegségben szenved vagy nem jó az alsó végtagjainak a vérkeringése.

Diabetická noha - popis diagnózy
Kép: Diabéteszes láb

Megoldást keres a diabéteszes láb gyógyítására?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

A diabéteszes láb leírása és jelentkezésének okai

A diabéteszes láb a diabetes mellitus (cukorbetegség) súlyos szövődménye.

A diabéteszes láb szindróma fertőzést, fekély létrejöttét vagy a láb mélyen elhelyezkedő szöveteinek károsodását jelöli. A tünetek a károsodás helyén jelentkező neurológiai rendellenességekhez és az alsó végtagok ischaemiás betegségéhez kötődnek.

A diabéteszes láb gyakori előfordulási helyei a nagyujj, a sarok, a talp vagy a szorosan az ujjak mögötti tájék.

A diabéteszes láb a végtag amputációjához is vezethet és növeli a cukorbetegek elhalálozási arányát.

Az alsó végtagi amputációk 40-70 %-át éppen a diabetikus láb tünetei miatt végzik. Amputációhoz amiatt kell folyamodni, mert a károsodott végtagon további szövődményként gangréna, azaz üszkösödés lép fel.

Melyek a betegség fő kockázati tényezői?

 • életkor,
 • dohányzás,
 • magas vérnyomás,
 • diabetes mellitus,
 • öröklődés.

A diabéteszes láb gyógykezelése – tünetkezelés

A betegség alapvető megoldása a tünetek kifejlődésének megelőzésében rejlik.

A kezelés alapja az életmód-változtatás, valamint a diabéteszes terápia következetes betartása.

Speciális diabéteszes cipő viselése javasolt. A lábon, elsősorban a nagy- és kisujjon keletkező kisebb sérülések, sebek megelőzésére is szükség van. A cukorbeteg lábának ápolása pótolhatatlan szerepet tölt be.

Nagy jelentőséggel bír a rendszeres testmozgás és rehabilitáció.

A láb sérülése, károsodása esetén a seb hegedését elősegítő módszerek alkalmazhatók, mint pl. a nedves sebgyógyítás vagy a 3D pulzáló terápia formájában végzett fizikális kezelés, a lézerterápia vagy az ultrahangos kezelés.

Fertőzés esetén antibiotikumok szedését rendelik el, a seb nekrotikus gócait sebészeti eljárással kell kezelni.

A Biomag 3D pulzáló terápia jelentősen befolyásolja a diabéteszes láb szindróma enyhítését.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Alsó végtagi ischaemiás megbetegedés – az alsó végtag periferikus artériás elzáródási betegsége.
 • Nekrotikus gócok – elhalt szöveti csomópontok.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a diabéteszes lábra irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Támogatja a vér szabad áramlását.
 • Fokozza az oxigén és a tápanyagok felszívódását és elősegíti a felgyülemlett savas anyagcsere végtermékek eltávozását.
 • Az egyszerű működés lehetővé teszi az otthoni használatot is.
 • További gyógyszerek nélküli megoldásról van szó.
 • Non-invazív gyógykezelésről van szó.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápiának (PEMF) a sebek gyógyulására és a károsodott idegek regenerációjára gyakorolt hatását számos tanulmány alátámasztja. Például a Hongkongi Műszaki Egyetem Rehabilitációs Tudományok Karán Rachel Lai-Chu Kwan csapata által végzett klinikai vizsgálat igazolja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) cukorbetegeknél kiválóan javítja a mikrocirkulációt és gyorsítja a fekélyek gyógyulását. A vonatkozó publikációból kitűnik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet a diabéteszes lábbal és fekéllyel összefüggő szövődmények gyógyításában. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot bal lábamon lévő lábszárfekélyre használom. A fájdalmat csökkenti, lejjebb ment az ödéma és intenzívebb a nyáladék kibocsátás, ugyanakkor a nyílt seb összehúzódik.

Jozef Marták, Moravské Lieskové

A mágnesterápia segített cukorbeteges lábam fájdalmaitól megszabadulnom. Nem kell gyógyszert szednem, a lábaim már nem fájnak.

Mária Sitárová, Havířov

A Biomag készülékkel nagyon meg vagyok elégedve, cukorbetegségre, keresztcsonti fájdalmakra, diabéteszes lábra, prosztatára, torokfájásra és egyéb problémákra használom.

Zdeněk Moravec

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.