Diabéteszes láb

Szerkesztő: | 7. január 2019

A diabéteszes láb jellemzői: A cukorbetegség következtében diabéteszes neuroótia és mikroangiopátia alakul ki, mely az alsó végtagok szöveteinek oxigéndús vérrel és tápanyagokkal való ellátását nagyban korlátozza – így jön létre az ún. diabéteszes láb. A diabétesz nem megfelelő korrigálásával és a diabéteszes neuropátia előrehaladtával savas metabolitok gyülemlenek fel a szövetekben és mindez további állapotromláshoz vezet. A fentiek következtében akár lábszárfekélyhez vagy a végtag amputálásához vezető trofikus elváltozások kialakulására kerül sor.

A mágnesterápia célja diabéteszes láb esetén

Diabéteszes láb esetén a kezelések célja a fájdalom enyhítése és a szövetek cirkulációs viszonyainak javítása. az erek átjárhatóságának elősegítésével – a dilatációval fokozott oxigén- és tápanyagbevitelre, valamint a savas metabolitok kiválasztására kerül sor. Mindezzel növeljük a végtagok megmaradásának esélyét és enyhítjük a diabétesz másodlagos következményeinek érrendszerre gyakorolt hatását.

A mágnesterápia jelentősége diabéteszes láb esetén

A diabetes mellitus – cukorbetegség – a glükóz átalakításának tartós zavarával járó krónikus megbetegedés, amely a vércukor-szint növekedéséhez, s a fehérjék, zsírok és cukrok metabolizmusának további zavaraihoz vezet, melyek következtében kifejlődik a diabéteszes polineuropátia, ami kóros elváltozásokat jelent az idegrostokban (neuropátia) és hajszálerekben (mikroangiopátia). A cukorbetegség szövődményei közé (sekundární postižení) sorolhatók a diabéteszes retinopátia – amely akár vaksághoz is vezethet, a diabéteszes nefropátia – amely veseelégtelenséghez is vezethet, a diabéteszes neuropátia – amely zavart kelt minden szimpatikus és paraszimpatikus funkcióban, valamint a nagyérbetegség – mely a perifériás artériát, az agyi ereket, az ischaemiás szívbetegséget foglalja magába, és az alsó végtagokon megjelenik az ún. diabéteszes láb.

A mágnesterápia előnyei diabéteszes láb esetén

Diabéteszes láb esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia az idegszövetre gyakorolt degeneratív elváltozások elleni és hajszálértágító hatásával enyhíti a másodlagos tüneteket, amivel csökkenti a szövődmények előfordulását és súlyosságát, továbbá javítja az életminőséget. Remekül bevált a lábszárfekély gyógyulása terén és egyéb diabéteszes érproblémákkal kapcsolatban. A mágnesterápia tartós alkalmazása gyermek- és időskori diabétesz során rendkívül hatékony. A kezeléseket fokaozatosan kell megkezdeni, s leginkább az alsó végtagoktól felfelé, amivel a minimálisra csökkentjük az esetleges erősebb adaptív válasz fellépését.

A mágnesterápia alkalmazása diabéteszes láb esetén

Diabéteszes láb esetén naponta végezzünk  értágító és stimuláló kezeléseket, leginkább nagy szolenoid vagy széthajtható lapos applikátor segítségével.

A mágnesterápia és a diabéteszes láb – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról diabéteszes láb esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a diabéteszes láb esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.