Gerinfájdalmak

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Degeneratív és gyulladásos folyamatok, túlzott megterhelés, nem megszokott testmozgás és átfázás következtében létrejött gerincfájdalmakról van szó. A gerincfájdalmak egész sor okát ismerjük a tartószerkezet szöveteiben fellépő működési funkcióitól kezdve egészen a strukturális elváltozásokig.

A mágnesterápia célja gerinfájdalmak esetén

Gerincfájdalmak esetén a mágnesterápiás kezelések célja az akut fájdalom enyhítése, a merev izmok oldása és a mozgásképesség javítása, a további mozgásra irányuló rehabilitáció lehetővé tétele és a regeneráció elősegítése mind a nyaki, mellkasi, mind a derék tájéki gerinc fájdalmai esetén.

A mágnesterápia jelentősége gerinfájdalmak esetén

Gerincfájdalmak esetén a program a fájdalomcsillapító és gyógyítást serkentő frekvenciák automatikus váltogatásával végzi a kezelést, amely degeneratív, gyulladásos folyamatok, valamint túlzott fizikai megterhelés, szokatlan testmozgás és átfázás következtében fellépő gerincfájdalmak esetén alkalmazandók. A kezelések végezhetők mind derékfájás, mind nyaki gerinc vagy mellkasi gerinc fájdalmai esetén.

Gerinc- és ízületi fájdalmaikat a páciensek gyakran fájdalomcsillapítókkal és gyulladáscsökkentő (nem szteroid reuma ellenes), valamint izomlazító (a központi idegrendszert befolyásoló) szerekkel igyekeznek enyhíteni, ami – főként hosszútávú használat esetén – nemkívánatos mellékhatások kockázatával jár.

A mágnesterápia alkalmazása gerinfájdalmak esetén

Gerinc- és ízületi fájdalmakra irányuló – Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia segítségével történő – rehabilitációs kezelések előnye az ellenjavallatok és nemkívánatos mellékhatások minimális aránya. A kezelés ugyanis nem megterhelő és otthoni körülmények között is végezhető, aminek különösen a krónikus betegek szempontjából nagy a jelentősége. Gerincfájdalmak esetén a mágnesterápia alkalmazható gyógyszeres kezelés során is, főként az akut stádium idején. Gerincfájdalom kezeléséhez legtöbbször a szétnyitható lapos applikátorokat használjuk fekvő vagy ülő helyzetben a gerinc tájékán, vagy az egésztest applikátort. Ezek a kezelések elsősorban fájdalomcsillapító, ödéma- és gyulladás-csökkentő és regeneráló hatásúak.

A mágnesterápia és a gerincfájdalmak – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról nyaki, mellkasi gerinc fájdalmak és derékfájás esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a nyaki, mellkasi gerinc fájdalmak és derékfájás esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.