Gerincfájdalmak

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Önt hátfájás kínozza? Problémát jelent Önnek a szokásos gyaloglás, felkelés vagy szinte bármilyen mozdulat? Ezek a problémák előbb-utóbb várhatóan korlátozni fogja Önt a munkavégzésben. Épp a hátfájás a betegállományok egyik leggyakoribb oka.

Bolesti páteře - popis diagnózy
Kép: Gerincfájdalmak

Megoldást keres gerincfájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

Az gerincfájdalmak leírása és jelentkezésük okai

A gerinc nyaki, mellkasi, ágyéki, keresztcsonti és farkcsonti csigolyákból áll. A gerinc minden szakaszát sújthatja fájdalom. Van úgy, hogy csak az egyes csigolyákkal van probléma.

A világ lakosságának összesen 60-80 %-a találkozik élete során a gerinc alsó részének fájdalmával, és 65 %-nál recidív és tartós ez az állapot.

A gerincfájdalmaknak egész sor oka lehet, gyakran súlyos és a mozgásképességet veszélyeztető állapotokról van szó.

A fájdalom leggyakoribb oka a napi teendők végzésének nem megfelelő módja.

A fájdalmat tehát gyakran az alábbiak okozzák:

 • rossz testtartás,
 • a hát- és hasizom ellanyhulása,
 • ülő munka,
 • terhek emelése munkavégzés közben,
 • egyoldalú megterhelés,
 • nem elégséges vagy túlzásba vitt aktivitás,
 • megfázás,
 • stressz, stresszes állapotok,
 • túlsúly,
 • a gerinc degeneratív elváltozásai,
 • sérülések.

A gerincfájdalmakat okozhatja ezen kívül a hirtelen fellépő porckorongsérv, valamely belső szerv megbetegedése vagy terhesség alatti megterhelés is.

Az akut hátfájás több napig vagy hétig tart. Az akut fájdalom a mozgás korlátozásához vezet.

A krónikus hátfájás több hónapig is tarthat, illetve évente többször ismétlődhet, és mindig a gerinc egy bizonyos helyén jelentkezik. A krónikus fájdalom gyakran fejfájással jár, miközben a végtagok érzéketlensége vagy zsibbadása is bekövetkezhet.

A gerincfájdalmak gyógyítása – enyhítse fájdalmait

A hátfájás gyógykezelése az okok szerint eltérő. A gerinc mobilitásának kivizsgálása, a gyulladás megállapítása miatti vérvétel, valamint képalkotó technikákkal történő kivizsgálás alapján megállapítják a megfelelő gyógymódot.

Az ideális megelőzés a hát kímélése és a rendszeres torna. A testreszabott gyakorlatokat a rehabilitációs orvos vagy a fizikoterapeuta írja elő.

A fájdalomra leggyakrabban a nem-szteorid gyulladáscsökkentők a megoldás, az izmok lazítására pedig izomrelaxáns készítményeket javasolnak.

A fizikoterápia hátfájás esetén a felmelegítésen, a tornán, az elektroterápián és a 3D pulzáló terápián alapul.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít a hátfájás kezelésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Izomrelaxáns készítmények – a harántcsíkolt izmok ellazulását előidéző gyógyszerek.
 • Nem-szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem-szteroid gyógykészítmény.
 • Akut – hirtelen fellépő, sürgős orvosi beavatkozást igénylő állapot intenzív tünetekkel.
 • Krónikus – fokozatosan és tartósan előrehaladó állapot.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a hátfájásra irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Regenerációs hatást vált ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) fájdalomcsillapító hatását gerincfájdalmak tekintetében számos tanulmány alátámasztja. Pl. az amerikai Chicagoban működő „fájdalomközpont“ kutatói által 2007-ben végzett klinikai vizsgálat bizonyítja a pulzáló mágneses mező (PEMF) fájdalomcsillapító hatását. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia fájdalomcsillapító hatásával enyhítheti az említett problémákat. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Férjemmel mindketten tartós nyaki gerinci és ízületi fájdalmakban szenvedtünk. A vállfájdalmaim annyira erősek voltak, hogy nem tudtam fésülködni sem. Hat havi kezelés után vállam rendbejött és gerincfájdalmaim jelentősen csökkentek.

Sousedík házaspár, Zlín

Derékfájdalmaim voltak és aranyér miatt szenvedtem. A mágnesterápia hatására gerincfájdalmaim fokozatosan megszűntek és aranyerem meggyógyult. Feleségemnek 1 hónapon belül elmúlt a térdfájása, de folytatja a kezelést.

Babic házaspár, Kojetín

Nyaki gerinci problémáim voltak. Bármikor hirtelen fordítottam el a fejem, nagyon fájt. A mágnesterápiát követően egészségi állapotom igen gyorsan javulni kezdett, a legnagyobb örömet a fájdalommentes fejmozdulatok okozzák.

Ladislava Martinková

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.