Porckorongsérv, ideggyöki nyomás, gyöki szindrómák

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Önt hátfájás kínozza? Nyilalló fájdalmat érez végtagjaiban? Ez esetben Önnek porckorongsérve lehet, és az ideggyöki nyomás és a gerinc más degeneratív elváltozásai hatására kialakulhat a gyöki szindróma.

Vyhřezlá ploténka - popis diagnózy
Kép: Porckorongsérv, ideggyöki nyomás, gyöki szindrómák

Megoldást keres a porckorongsérvre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A porckorongsérv, ideggyöki nyomás, gyöki szindrómák leírása és jelentkezésük okai

A porckorongsérv lényege, hogy a porckorong belső része kitüremkedik a gerinccsatornába a gerinc kerületén lévő repedésen keresztül. Ez a kitüremkedett rész irritálja vagy elnyomja az ott lévő ideget.

Amikor a kitüremkedett porckorong nyomja az ideggyököt, az erős hátfájásra adhat okot. A fájdalmat zsibbadás érzete kísérheti és köhögés, mozgás vagy tartós ülés közben erősödhet.

A kitüremkedett porckorong vagy az oszteofiták (csontkinövések) nyomására és a gerinc egyéb – ideggyököt befolyásoló – degeneratív elváltozásainak hatására jönnek létre a gyöki szindrómák.

A nyomás megjelenésének helyétől függően terjed a fájdalom és jön létre számos vertebrogén algikus szindróma. Más szóval olyan tünetegyüttes, amelyben a gerincfájdalom a meghatározó:

 • a nyaki gerinc akut blokádja – lumbágó,
 • krónikus nyaki gerincfájdalmak,
 • cervico-craniális szindróma – nyaki gerinc probléma a fejbe sugárzó fájdalom kíséretében,
 • cervico-vestibuláris szindróma – amikor a nyaki gerinc blokádja szédülést okoz,
 • cerviko-brachiális szindróma – felső végtagi fájdalmak, melyek a nyaki gerinc alsó részéből erednek,
 • a felső végtagon megjelenő gyöki szindrómák,
 • mellkasi gerinc fájdalmak,
 • lumbágó – deréktáji fájdalom, hexensussz,
 • derék és keresztcsont tájéki krónikus fájdalmak,
 • az alsó végtagon megjelenő gyöki szindrómák.

A kitüremkedett porckorong alapvető oka az, hogy a gerinc egész élete folyamán kopásnak, gyengülésnek és terhelésnek van kitéve.

A porckorongsérv létrejöttében még szerepet játszhat:

 • a kevés mozgás,
 • a gerinc aránytalan fizikai terhelése munkavégzés során,
 • túlzásba vitt és nem megfelelő sportolás.

A porckorongsérv, ideggyöki nyomás, gyöki szindrómák gyógykezelése – a fájdalom enyhítése

Az orvos a problémák és a fájdalmak okának felfedése alapján dönt a kezelés módjáról.

A betegség akut stádiumában fontos az ágynyugalom betartása, az erőteljes fájdalomcsillapítás és a problémás gerinc-szakasz tájékán lévő izmok ellazításához izomrelaxáns készítmények alkalmazása.

A kezeléshez hozzájárulhat a lokális injekciózás és a kortikoidok is. A problémás gerinc-szakaszt átmenetileg fixálják, pl. nyakmerevítő vagy medenceöv segítségével.

A hatékonyabb fájdalomcsillapítás és az izomlazítás érdekében fizikális terápiát is alkalmaznak, pl. a 3D pulzáló terápia formájában.

Az akut problémák kezelése után – az (izomcsoportok egyenetlen terhelése miatt) az izomegyensúly megbomlásának helyreállításához azonnal megkezdik a fizikoterápiát. A tartósan súlyos problémák megoldása sebészetileg történik. A 3D pulzáló terápia műtétre való felkészüléshez is alkalmazható, majd a lábadozás idején és azt követően, a degeneratív elváltozásokat megelőzendő is.

A Biomag 3D pulzáló terápia elősegíti a porckorongsérv, az ideggyöki nyomás, a gyöki szindrómák és a vertebrogén algikus szindróma gyógyítását.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Izom egyensúlytalanság – az izomcsoportok egyenetlen terhelése.
 • Cervico-craniális szindróma – nyaki gerinc rendellenesség fej tájéki fájdalommal.
 • Cervico-brachiális szindróma – felső végtagi fájdalmak, amelyek a nyaki gerinc alsó részéből erednek.
 • Cervico-vestibuláris szindróma – amikor a nyaki gerinc blokádja szédülést okoz.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a porckorongsérvre irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Ödémacsökkentő hatást fejt ki.
 • Regenerál és lazítja az izmokat.
 • Az egyszerű működés lehetővé teszi az otthoni használatot is.
 • További gyógyszerek nélküli megoldásról van szó.
 • Non-invazív gyógykezelésről van szó.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása a porckorongsérvben, ideggyöki nyomásban, gyöki szindrómában szenvedő pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító) és anti-ödémás (duzzanatcsökkentő) hatás.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagkészüléket igen jó hatékonysággal használom a vertebrogén szindrómából eredő mozgásszervi fájdalmaimra, valamint végtagjaim rossz vérellátására és időnként húgyhólyag-gyulladásra is.

Jana Jurčeková, Hroznova Lhota

A Biomagot már 10 éve használom. Leginkább nyaki és ágyéki gerincfájdalmaimnál segít. A készülék lerövidítette porckorong problémáim gyógykezelését.

Adolfa Wieczorová, Radim u Kolína

A Biomagot gerincem ellazítására használom porckorongsérv műtétem után, valamint izomlazításra és fáradtság ellen. A készülékkel meg vagyunk elégedve, naponta használjuk.

Regina Křenová, Jindřichův Hradec

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.