Porckorong kitüremkedés, ideg kompresszió, ideggyök szindrómák (vertebrogén fájdalom-szindróma)

Szerkesztő: | 4. október 2019
Vyhřezlá ploténka - popis diagnózy
Kép: Porckorong kitüremkedés, ideg kompresszió, ideggyök szindrómák (vertebrogén fájdalom-szindróma)

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A szomszédos csigolyákat összekötő csigolyák közti porckorong szilárd külső burokból (anulus fibrosus) és kocsonyás magból (nucleus pulposus) áll. A kopás, hirtelen rándulás vagy nyomás következtében a porckorong károsodhat, a mag kitüremkedhet, ami a gerincvelői ideggyökre nyomást gyakorolhat.

Így kerül sor a kitüremkedésre (a gyűrű külső rétege nem szakad fel, kitüremkedik a mag, mely a gyűrűt nem hagyja el). Az ekképpen kitüremkedett porckorong gyakran vissza is tér eredeti helyére vagy a porcos külső szövet megbomlik és a mag kiboltosul (beékelődés, prolapsus). Amikor a kitüremkedett porckorong nyomást gyakorol az ideggyökre, az erős hátfájást okoz. A fájdalom fokozódik köhögés, mozgás vagy tartós ülés esetén.

A kitüremkedett porckorong vagy csontkinövések, illetve a gerinc egyéb ideggyökre befolyással lévő degeneratív elváltozásai következtében jönnek létre az ideggyök szindrómák (leggyakrabban az alsó végtagon). A fájdalom a nyomás helyétől függően nyilvánul meg és jön létre egy sor vertebrogén algikus szindróma (akut nyaki gerinc merevedés (rándulás), krónikus nyaki gerinc-fájdalom, cranio-cervicalis szindróma, vestibulo-cervicalis szindróma, cervicobrachialgia, felső végtagi ideggyök szindróma, mellkasi gerinc-fájdalom, lumbágó (ágyéki fájdalom, idegzsába), krónikus ágyéki és keresztcsonti fájdalmak, alsó végtagi ideggyök szindróma (L4, L5, S1).

A mágnesterápia jelentősége porckorong kitüremkedés és ideg kompresszió esetén

Porckorong kitüremkedés és a vertebrogén algikus szindróma esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia fájdalomcsillapító, izomlazító, duzzadás-csökkentő és regeneráló hatása érvényesül. Csupán a mágnesterápia azonban nem hárítja el a már tartósan létező, anatómiai elváltozásokat, amelyek szükség esetén sebészeti beavatkozást igényelnek, alkalmazható azonban a műtét előkészítő fázisában, majd a lábadozás idején, illetve további degeneratív elváltozások megelőzése céljából. Nem szteorid reuma elleni készítmények hatását a mágneses mező tovább erősíti.

A mágnesterápia alkalmazása porckorong kitüremkedés és ideg kompresszió esetén

Az ideggyök szindrómával járó porckorong kitüremkedés és ideg kompresszió akut jelentkezése esetén az alacsony, 4 – 6 Hz-es fájdalomcsillapító frekvenciákat részesítjük előnyben, míg a krónikus fájdalmak esetén a fenti kezeléseket felváltva alkalmazzuk a 13 -17 Hz-es, főként izomlazító kezelésekkel. Az applikátort helyezzük a gerincvelői ideg komressziójának heléyre.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagkészüléket igen jó hatékonysággal használom a vertebrogén szindrómából eredő mozgásszervi fájdalmaimra, valamint végtagjaim rossz vérellátására és időnként húgyhólyag-gyulladásra is.

Jana Jurčeková, Hroznova Lhota

A Biomagot gerincem ellazítására használom porckorongsérv műtétem után, valamint izomlazításra és fáradtság ellen. A készülékkel meg vagyunk elégedve, naponta használjuk.

Regina Křenová, Jindřichův Hradec

A Biomagot már 10 éve használom. Leginkább nyaki és ágyéki gerincfájdalmaimnál segít. A készülék lerövidítette porckorong problémáim gyógykezelését.

Adolfa Wieczorová, Radim u Kolína

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.