Carpalis alagút

Szerkesztő: | 2020. január 22.

Bizsergést vagy égető érzést érez az egyik vagy mindkét kezében? Egyre rosszabb az ujjai érzékenyssége és a csuklójában fájdalmat érez? A carpalis alagút szindrómával járó kellemetlen érzés és fájdalom gyakran felébresztheti alvásból. Ez lehet az oka hogy megoldást keres a nehézségei megoldására.

Karpální tunel - popis diagnózy
Kép: Carpalis alagút

Megoldást keres a carpalis alagút ellen?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

Carpalis alagút leírása és a származás okai

A carpalis alagút szindróma a felső végtagok idegeinek egyik leggyakoribb rendellenessége. Különösen a középkorú nőket veszélyezteti. Ez egyben a leggyakoribb foglalkozási megbetegedés.

A carpalis alagút az alkar és a tenyér közötti átkelés, amelyet carpal csontok és rostos csíkok határolnak be. Ezen az alagúton haladnak át valamely idegek, erek és ínnek. Ha ebben a szorosban összenyomják az ideget, akkor egy nagyon fájdalmas állapot keletkezik az úgynevezett carpalis alagút szindróma.

A betegség akut formáját a gyors és tartós nyomás okozza a carpalis alagút területén. Ez leggyakrabban törésekkel, égési sérülésekkel vagy helyi fertőzésekkel jár.

A krónikus forma azonban sokkal gyakoribb, és a tünetek hónapokig vagy akár évekig fennálhatnak. A betgség okát csak az esetek 50%-ában találják meg. A carpals alagút szindróma egyik lehetséges oka a kéz és az alkar kis izmainak túlzott, hossú távú és egyoldalú megeröltetése. Ez például gépelés közben, szerszámokkal való munka közben, hagszereken való játszáson fordul elő.

Hogyan folyik a carpális alagút vizsgálata?

Ha Ön úgy érzi hogy a carpalis alagút szindróma tüneteit érzékeli, akkor a legjobb ha orvoshoz fordul és megvizsgáltatja magát. Fontos az anamnézis, amelynek alapján az orvos megtudja a betegek szubjektív érzéseit, és valószinűleg javasolni fogja a kéz megvizsgálását instrumentális elektromiográfia (EMG) segítségével. Ennek a vizsgálat segítségével megmérik az idegek vezetőképességét, és az eredmények alapján a neurológus megerősíti vagy megcáfolja a carpalis alagút diagnózisát.

A carpalis alagút kezelése – szabaduljon meg a fájdalomtól

A kezelést az ok megszüntetésével, a kéz terhelésének csökkentésével és egy merevítő használatával kezdődik. Általában nem szteroidos antireumás gyógyszerek vannak adagolva. A kezelés szerves része az ultrahang, lézer, iontoforézis és a csukló mozgásának mobilizálásán alapuló fizioterápia. A közepesen súlyos és a súlyos idegbetegséget általában sebészeti úton oldják meg.

A carpalis alagút szindróma kezelésének fontos gyógymódszere a Biomag 3D pulzusterápia alkalmazása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Carpalis alagút – az alkar és a tenyér közötti átkelés, amelyet carpal csontok és rostos csíkok határolnak be.
 • Szindróma – a betegség tünetei.
 • Akut – hirtelen és sürgős állapot, intenzív tünetekkel.
 • Krónikus – hosszan tartó, lassú lefolyású betegséget vagy egészségi állapotot jelöl.
 • Nem szteroidos antireumatikus gyógyszer – nem steroid gyulladáscsökkentő gyógyszer, fájdalom, láz és gyulladás ellen.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Milyen előnyei vannak a terápiának a carpalis alagút kezelésében?

 • Segít a fájdalom enyhítésében.
 • Gyulladás és duzzanat elleni hatás.
 • Mozgékonyság visszatéréséhez vezet.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzososmágneses mező előnyeit a carpalis alagút szindróma kezelésében egy 40 nőből álló csoportban végzett tanulmány kimutta. A Biomag 3D pulzusterápia jelentősen enyhíti a carpalis alagút szindróma tüneteit és segíti a betgség gyógyulását. A pulzusos mágneses mező alkalmazása általában enyhíti a fájdalmat és a duzzanat érzését és csökkenti a gyulladást. A hatások a betegség bármely stádiumában várhatóak lehetnek a terápia alkalmazása után. A tudományos tanulmányról többet itt.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Egész sor problémával küzdöttem, mint pl. kéztőcsatorna szindróma, migrénszerű fejfájás, magas vérnyomás, pajzsmirigy túlműködés. A mágnesterápiás kezeléseket követően az egészségi állapotom stabilizálódott.

Marie Miková, Znojmo

A jobb kezemen három, a bal kezemen egy ujj bedagadt, érzéketlenné vált és éjszakánként megmerevedett. Problémát jelentett indítani az autót vagy felcsíptetni a kimosott ruhát. 14 napi mágnesterápiát követően jelentős könnyebbséget éreztem. Óriási nagy motiváció ez a gyógykezelés folytatásához.

Milada Horníková, Pardubice

Egyik kezemen kéztőcsatorna műtétet hajtottak végre, és az orvos közölte, hogy a másik kezemet is operálni kell majd. Hogy erre ne kerüljön sor, megvettem a Biomag készüléket, melyet naponta használom. Fájdalmaim megszűntek.

M. Froschová, Praha

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.