Carpalis alagút

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A Carpalis alagút esetén javasolt program optimális módon használja – a kéztőalagút-szindróma szempontjából megfelelő – analgetikus és vasodilatációs illetve stimuláló frekvenciákat.

A mágnesterápia célja Carpalis alagút esetén

A mágnesterápia célja Carpalis alagút esetében duzzadás- és gyulladásgátló, valamint gyógyító hatással – fájdalomcsillapítással párhuzamosan – elősegíteni a nyomás enyhülését illetve megszűnését, valamint a sérült szövet regenerálódását.

A mágnesterápia hatása Carpalis alagút esetén

Olyan szindrómával állunk szemben, melynek során a csukló tájékán, az ujjhajlító inak beszűkült alagútjában lévő neurovaszkuláris kötegre nyomás irányul, amiből neurológiai és mozgási nehézségek egész sora, valamint fájdalomérzet ered. A Carpalis alagút a csukló belső felén  csuklóízülettel, kívülről pedig erős ínszalaggal körülfogott vályúszerű csatorna. A Carpalis alagútban az ujjakat és a nervus medianus-t (középideget) mozgató és az alkar izmait rögzítő ínszalagok futnak. A fenti ideg növekvő szorítása miatt a kéztőalagútban fájdalmas és degeneratív tünetek jelentkeznek. A növekvő nyomás okai a gyulladásos illetve túlterhelést követő elváltozások, nőknél pedig hormonális folyamatok is kifejtik hatásukat.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a betegség minden fázisában sikeresen alkalmazható. Jelentős fájdalomcsökkenéshez és a mozgásképesség visszanyeréséhez vezet. A kezelés elsősorban fájdalomenyhítő, duzzanat- és gyulladásgátló, valamint gyógyító hatást vált ki.

A mágnesterápia alkalmazása Carpalis alagút esetén

A kéztőalagúttal kapcsolatos problémák gyógykezeléséhez a csuklóra irányuló 4 – 10 Hz-es frekvenciát javasoljuk, majd az erős fájdalom enyhülését követően 2 – 25 Hz-es kezelést addig, míg el nem múlik teljesen a fájdalom, és ezután szükség szerint, megelőzésképpen. Használandó applikátor – szolenoid mindkét kéz kezelése esetén vagy a kisméretű köralakú applikátor egy kéz kezeléséshez.

A mágnesterápia és a Carpalis alagút – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról Carpalis alagút esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a Carpalis alagút esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.