Ízületi gyulladás

Szerkesztő: | 4. október 2019
Artritidy kloubů - popis diagnózy
Kép: Ízületi gyulladás

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Az ízületi gyulladás jellemzői: A program célzatosan ízületi gyulladás kezelésére szolgál. Fájdalmat enyhítő és értágító frekvenciák kombinációjával érhető el a jobb vér- és tápanyag-ellátás, valamint a metabolitok gyulladásos szövetből való kiválasztása, s így javulnak a gyulladásos ízületek gyógyulási és – a fájdalom enyhítésével párhuzamosan – regenerációs feltételei is.

A mágnesterápia célja ízületi gyulladás esetén

A mágnesterápia célja ízületi gyulladás esetén a gyulladásos tünetek, az ödéma, a fájdalom enyhítése és a beteg ízületek mozgathatóságának javítása.

Az ízületi gyulladás leírása

Az ízületek gyulladása az immunitással szorosan összefüggő, különféle eredetű gyulladásos ízületi megbetegedés (reumatoid arthritis), de más betegségek, pl. köszvény, pikkelysömör, stb. kísérőtünete is.

Az ízületi gyulladás leggyakoribb előfordulásai közé tartozik a reumatoid arthritis, a Bechtěrev-kór és az arthritis psoriatica. A betegség pontos oka nem ismert, de a legfőbb károsító mechanizmus a nem fertőző krónikus belső ízületi gyulladás – autoimmun folyamat, amikor az immunrendszer saját szöveteit támadja meg és kezdi pusztítani. Ennek következtében duzzanat keletkezik, további tünetek: hőségérzés, érintésre érzékenység, fájdalom és elégtelen működés. A gyulladás egy idő után az ízület leépüléséhez, eldeformálódásához vezet

Reumatoid arthritis (polyarthritis progressiva, reuma) a kötőszövet krónikus gyulladásos megbetegedése, melyet az ízületi struktúrák gyulladása, granulációs szövet kialakulása, ízület-leépülés, ínlazulás, esetleg kisebesedés jellemez. Súlyosabb esetekben a reumatoid arthritis következtében patológiás elváltozások egyéb szervekben is végbemehetnek. A betegség gyakrabban figyelhető meg középkorú nőknél.

A betegséget fájdalomérzet, reggeli merevség, a kéz apró ízületeinek, akár más ízületek duzzanata is kíséri. Leggyakoribb a kéz apró ízületeinek, a csukló-, boka, sőt akár a csípő- és térdízület gyulladása.

A jobb gyógyhatás érdekében fontos a környezet és az életvitel megváltoztatása, a rehabilitáció, a gyógyfürdőzés, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szerek használata. A kezelés fékezi a további állapotromlást.

 

A mágnesterápia jelentősége ízületi gyulladás esetén

Az ízületi gyulladás egyike azon problémáknak, amelyek esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alapvetően jó hatást fejt ki. A kezelés előnye a fájdalomcsillapító, duzzanat- és gyulladáscsökkentő, valamint gyógyító hatása. A krónikus állapot eseteiben a mágnesterápia elősegíti a mozgásképesség visszanyerését, fékezi az ízületek további károsodását és egészében megkönnyebbülést hoz.

A mágnesterápia alkalmazása ízületi gyulladás esetén

Ízületi gyulladás eseténvégezzünk kezelést naponta 2-3x, a szolenoid és a nagy ízületek kezelésére szolgáló összehajtható lapos applikátor, esetleg az apró ízületekre kis köralakú applikátor segítségével.

A mágnesterápia és az ízületi gyulladás – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról ízületi gyulladás esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az ízületi gyulladás esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Feleségemnek jobb csípőjével és bal vállával voltak problémái. A fájdalmai vagy teljesen megszűntek vagy jelentősen csökkentek.

Jan Klouda, Červený Kříž

Már több éve vannak problémáim az izmaimmal, a kis és nagy ízületeimmel. Kb. másfél évvel ezelőtt megvettük feleségemmel a Biomag készüléket. Ha eredményt kívánunk elérni a mágnesterápiával, akkor fontos, hogy megadjuk rá a szükséges kezelési időt!

Lubomír Zemek, Brandýs nad Orlicí

2002 telén vállízület gyulladásom volt, meg sem tudtam mozdítani a karom. Nővéremtől kölcsönkértem a Biomag készüléket és naponta kétszer végeztem alapkezelést. 3 hét múlva teljesen rendbejöttem.

Broňa Poláková, Nemyčeves

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.