Ízületi gyulladás (artritisz)

Szerkesztő: | 2020. január 24.

Ön erős ízületi fájdalmaktól szenved? Ödémája van és merevek az ízületei? Amennyiben a fenti tünetek tartósak Önnél, ízületi gyulladásról lehet szó. Az ízületi gyulladásnak több formája lehetséges. Az időben megállapított diagnózis jelentős szerepet játszik a betegség lefolyásában.

Artritidy kloubů - popis diagnózy
Kép: Ízületi gyulladás (artritisz)

Megoldást keres ízületi gyulladására?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

Az ízületi gyulladás (artritisz) leírása és jelentkezésének okai

Az ízületi gyulladás az ízületi fájdalmak egyik leggyakoribb oka. Az ízületek gyulladásos megbetegedéséről van szó. Megnyilvánulásai az ödéma, a bevörösödés, a fájdalom és a mozgáskorlátozottság.

Az artritisznek sok típusa van, amelyek közül az ízületeket megtámadók a legelterjedtebbek:

 • reumatoid artritisz (krónikus szisztémás autoimmun megbetegedés),
 • Bechterew-kór (a gerinc krónikus gyulladásos megbetegedése),
 • oszteoartritisz (a nagy ízületeket érintő degeneratív megbetegedés),
 • köszvény (ízületi problémákkal összefüggő krónikus metabolikus szindróma),
 • pszoriatikus artritisz (ízületi bántalmak pikkelysömör esetén).

reumatoid artritisz az immunrendszert támadja meg és saját szöveteit semmisíti meg. Ödéma, forróságérzet, érintésre való érzékenység, fájdalomérzet és csökkent funkcionalitás formájában jelentkezik. A gyulladás bizonyos idő után ízületi destrukcióba és deformációba, azaz progresszív poliartritiszbe reumába torkollik.

A reuma gyakrabban jelentkezik középkorú nőknél. Leginkább a kéz, csukló és lábtőízület kis ízületeit, de a csípő- és térdízületeket is éri gyulladás. Heveny fájdalom idején rendszerint étvágytalanság, fáradság és általános hőmérséklet-emelkedés lép fel. A betegség okai nem teljesen ismertek.

Kockázati tényezők a betegség kifejlődésében:

 • túlsúly és elhízás,
 • sérülés,
 • ízületek terhelése tartósan ismétlődő nem megfelelő mozgással.

Az ízületi gyulladás gyógykezelése – a fájdalom enyhítése

Az artritisz (ízületi gyulladás) kezelése a fájdalomcsillapításon és a betegség előrehaladásának lassításán alapul.

A reumatoid artritisz gyógykezelésére az ún. bázisterápiás készítményeket (DMARDs – Disease Modifyng Antirheumatic Drugs) alkalmazzák.

A gyulladásos folyamatok lassítását továbbá nem szteroid reuma elleni gyógyszerek révén gyógyszeres kezeléssel befolyásolják.

A fájdalom és az ödéma enyhítése, valamint a gyulladás fékezése a 3D pulzáló terápiával és ultrahangos kezeléssel történik.

A gyulladás fokozódása kortikoszteroidokkal fékezhető. A rehabilitáció és a gyógyfürdős kezelés a beteg ízületek mozgékonyságát segítik elő.

A Biomag 3D pulzáló terápia jelentősen hozzájárul az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítéséhez.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Disease Modifyng Antirheumatic Drugs (DMARDs) – bázisterápiás készítmények
 • Oszteoartritisz – a nagy ízületeket érintő degeneratív megbetegedés.
 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.
 • Analgetikus hatás – fájdalomcsillapító hatás.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az ízületi gyulladásra irányuló terápia előnyei? 

 • Enyhíti az ízületi gyulladáshoz kapcsolódó fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a beteg ízületek mozgékonyságát és lassítja az ízületek további állapotromlását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az ízületi gyulladás esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a 2012-ben I. Moldavan által vezetett kutatócsoport 70 páciensnél végzett klinikai vizsgálata igazolja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) térd-oszteoartritisz esetén megfelelő utókezelésnek bizonyul. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia – analgetikus hatásának köszönhetően – elősegítheti a térd-oszteoartritisszel kapcsolatos problémák megoldását és hozzájárulhat a páciens fizikai egészségéhez. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Már több éve vannak problémáim az izmaimmal, a kis és nagy ízületeimmel. Kb. másfél évvel ezelőtt megvettük feleségemmel a Biomag készüléket. Ha eredményt kívánunk elérni a mágnesterápiával, akkor fontos, hogy megadjuk rá a szükséges kezelési időt!

Lubomír Zemek, Brandýs nad Orlicí

Feleségemnek jobb csípőjével és bal vállával voltak problémái. A fájdalmai vagy teljesen megszűntek vagy jelentősen csökkentek.

Jan Klouda, Červený Kříž

2002 telén vállízület gyulladásom volt, meg sem tudtam mozdítani a karom. Nővéremtől kölcsönkértem a Biomag készüléket és naponta kétszer végeztem alapkezelést. 3 hét múlva teljesen rendbejöttem.

Broňa Poláková, Nemyčeves

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.