A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve

Szerkesztő: | 2019. június 19.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló fizikális terápia esetére a pulzáló mágnesterápia fogalom használatos. Találkozhatunk az elektromágneses terápia és indukciós terápia elnevezésekkel is. Angol nyelven általában a PEMF rövidítés a használatos. A Biomag 3D pulzáló terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása.

A generált impulzusok áthatolnak a ruhán és az emberi szöveten, egészen a kezelés helyéig. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), melyeknek köszönhetően a pulzáló mágnesterápia befolyásolja a különböző egészségi problémákat.

Milyen gyógyhatásai és tulajdonságai vannak a módszernek? Hogyan lehet a legjobb eredményeket elérni? Az ezzel kapcsolatos egyéb információkat honlapunk további részeiben találja. Arról is nyerhet információt, hogyan válasszon minőségi  mágnesterápiás készüléket és mit olvasson el a kezelések megkezdése előtt.Alapvető hatások - alapelv

A pulzáló mágnesterápia hatása néhány alapvető effektusra osztható. Ezek az effektusok a gyógykezelés hatékonysága szempontjából kulcsfontosságúak.
Részletesebb ábrázolás

A mágnesterápia hatásai

A mágnesterápia egy sor egészségügyi problémát befolyásol. A test különböző részein alkalmazzák és több orvosi szakterületen felhasználható.
Részletesebb ábrázolás

Kezelések száma

Az elvárt hatás elérése érdekében a kezelések minimális számának és rendszerességének betartása szükséges.
Részletesebb ábrázolás

Mágnesterápiás eszközök

A piacon beszerezhető pulzáló mágnesterápiás készülékek különböző paraméterekkel rendelkeznek, ezért hatásuk skálája is különböző.
Részletesebb ábrázolás

További információk. Áttekintően és az egyes témák szerint.

Egyéb információk közé tartozik a javasolt applikátorok leírása és a készülékek felszerelése is. Fontosak a biztonságos kezelés alapelvei és a mágnesterápiára vonatkozó ellenjavallatok is. Elolvashatják az elektromágneses impulzusok paraméterei beállításának lehetőségeit és lentebb e módszer történetéről is találnak egy írást, illetve szakirodalom jegyzéket is.
A készülékek programjai és felszerelése

A Biomag készülékek különböző számú kimenettel rendelkeznek, amelyek eltérő teljesítményűek lehetnek. Minden típusnak más-más számú beállított programja van, amelyek a különböző egészségügyi problémákra irányulnak.

Részletesebb ábrázolás

Az applikátorok megválasztása

Az applikátorok három alapcsoportra oszthatók: szolenoid, lapos és lokális. Így ezek vagy a test mélyebb rétegeibe, vagy nagyobb részeire (felületeire), vagy lokálisan hatnak. A 3D technológiás COMBI típusú applikátorok nagyon jelentősek.

Részletesebb ábrázolás

Effektusok táblázata

A pulzáló mágnesterápiát végző készülékek különböző gyógyhatású frekvenciákat generálnak. Az effektusok táblázata a többséget képező terápiás hatások frekvencia szerinti áttekintéséül szolgál.

Részletesebb ábrázolás

Az impulzusok formája, intenzitása és lesöprése

A frekvencia a pulzáló mágnesterápia fontos paramétere. Ugyanígy, az impulzusok formája, intenzitása és leolvasása is. Amennyiben azt a készülék lehetővé teszi, a tapasztalt felhasználók ezeket a paramétereket módosíthatják és ellenőrizhetik.

Részletesebb ábrázolás

A polaritás és az impulzusok frekvenciája

Minden elektromágneses mezőnek van déli és északi polaritása. Az elektromágneses impulzusok eltérő frekvenciával rendelkeznek. Ezek és más paraméterek befolyásolják például, hogy tünetcsökkentő vagy stimuláló hatást fejtünk-e ki.

Részletesebb ábrázolás

A Föld mágneses mezője

A Föld bolygó mágneses mezőt hoz létre. Erre a mágneses mezőre minden élő szervezet reagál. Magnetoszféránk védi is bolygónk felületét a kozmikus sugárzás ellen.

Részletesebb ábrázolás

Túl erős mágneses mező

A nagyon erős mágneses mező nemcsak kockázatos, hanem ártalmas is lehet. Ilyennel általában nem találkozunk, de így is vannak olyan helyzetek és helyek, amelyeket jó elkerülni.

Részletesebb ábrázolás

Világirodalom-jegyzék

További információszerzéshez a cseh irodalomjegyzéken kívül ez, a pulzáló mágnesterápiáról és a mágneses mezőről szóló világirodalom-jegyzék is felhasználható.

Részletesebb ábrázolás

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok a magnetoterápiára

A pulzáló magnetoterápia nagyon biztonságos gyógykezelés és rehabilitáció. Ennek ellenére van néhány ellenjavallata ennek a módszernek. Az alkalmazások előtt szükséges megismerkedni az eszközök és az applikátorok biztonságos működésének elveivel is.

 

Részletesebb ábrázolás

Csehországi irodalomjegyzék

További információszerzéshez felhasználhatják a pulzáló mágnesterápiáról és a mágneses mezőről szóló csehországi irodalom-jegyzéket.

Részletesebb ábrázolás

A mágnesterápia története

A mágnesterápia viszonylag hosszú múltra tekint vissza. Ez az elismert módszer a kísérleti és gyakorlati módszerek széles skálájából fejlődött ki, amelyek eltérő eredményekre vezettek.

Részletesebb ábrázolás

Vélemények

A pulzáló mágnesterápia a jó egészségi állapot fenntartásának klinikailag elismert módszere. Elősegíti a fájdalom enyhítését, serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert és a szervezet regenerációs képességét.

Részletesebb ábrázolás

A mágnesterápia ára

A megfelelő terápia, készülék és applikátorok megválasztása igen összetett feladat. Forduljon specialistánkhoz, aki segít a választásban!

Részletesebb ábrázolás