Csonttörés

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A programot a csonttörést vagy porcsérülést követően minél hamarabb, illetve a sebészeti beavatkozás után alkalmazzuk.

A mágnesterápia célja csonttörés esetén

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia csonttörés esetén nemcsak a lágyszöveteket, hanem a csontszövetet és porcokat is kedvezően befolyásolja, valamint jelentősen hozzájárul a gyógyuláshoz, újraképződéshez, a károsult szövetek megújulásához.

A mágnesterápia jelentősége csonttörés esetén

Csonttörés esetén a mágnesterápia – a jobb anyagcserének és a szövetek jobb mikrocirkulációjának köszönhetően – elősegíti a metabolitok kiválasztását és serkentőleg hat a gyógyulási folyamatra. A csont és lágyszövetek gyorsabb gyógyulása és regenerációja az alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápiás kezelést követően bizonyított tény, melyet a citoplazmatikus membránok nem specifikus ingerlésével magyaráznak, amikoris a metabolikus lánc aktiválására kerül sor, ami megfelelően befolyásolja a cAMP/cGMP arányváltozását és az oszteoklasztok aktivitását.

A mágnesterápia jelentősen gyorsítja a csont gyógyulását, serkenti az új szövet képződését   és fokozza a parathormon iránti érzékenységet (aktívabb csontszövet-épülés, kalcium-képződés), ezért alkalmazzák a törések, a  pseudoarthrosis (álízületek) gyorsabb felépülése, a meglazult és fájdalmas endoprotézisok jobb rögzülése érdekében. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatására a proteoglikán szintje a porcszövetben 22 %-kal megnő, ami lehetővé teszi a törés – egyébként nehezen és korlátozott mértékben befolyásolható – gyógyulását. A gyorsabb gyógyulás nemcsak a csontok, hanem a lágyszövetek esetében is bizonyítást nyert.

A mágnesterápia alkalmazása csonttörés esetén

Csonttörés esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát a károsult testrészen helyileg alkalmazzuk rendszeresen ismétlődő és tartós kezeléssel.

A mágnesterápia és a csonttörés – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról csonttörés esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a csonttörés esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.