Csonttörés

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Erős fájdalmat érez a sérülés helyén és a fájdalom minden mozdulatnál egyre inkább fokozódik? A sérülés helye megduzzadt és véraláfutásos lett?  Csonttörésről lehet szó. Minél hamarabb forduljon orvoshoz. Ha ez nem lehetséges azonnal, a törés helyét rögzíteni kell az orvos érkezéséig.

Zlomeniny – popis diagnózy
Kép: Csonttörés

Megoldást keres csonttörésre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A csonttörés leírása és jelentkezésének okai

A csonttörés (latinul: fraktúra) azt az állapotot jelöli, amikor a csont épsége megbomlott.

Ennek leggyakoribb oka valamilyen baleset, pl. közlekedési baleset, esés, stb.

A csonttörés fakadhat fáradtságból is (stressz okán), amikor ismétlődő terhelés miatt mikrotraumák lépnek fel, de lehet patológiás is a csont elvékonyodása, azaz oszteoporózis következtében.

Hogyan ismerhetjük fel a csonttörést?

A legfontosabb ismérve a fájdalom, és ehhez társulhat duzzadás vagy kék folt kialakulása a sérülés helyén. Egyes esetekben végtag deformitás vagy vérzés léphet fel a törés helyén. A normális mozgás kizárt.

A bőr károsodása szerint a törés lehet nyílt (ezt külső vérzés kísérheti) és zárt (a bőr sérülése nélkül).

Kockázati tényező lehet az idegi sérülés, amit bénulás követhet. Az erek sérülése folytán a vérzés sokkot okozhat. A nyílt törés helyén behatoló fertőzés is vezethet szövődményhez.

A gyógyulás során pedig az álízület (pszeudoartrózis) lehet kockázati tényező, amikor a csontszilánkok nem forrnak össze és tartósan nem rögzülnek.

A csonttörés kezelése – szabaduljon meg a problémától

Elsősegély-nyújtásnál fontos a vérzés elállítása, amennyiben megsérültek az erek. Ezután kell rögzíteni a törés helyét, majd  orvoshoz vinni a beteget.

A gyógykezelés lépései: a csontok egymáshoz illesztése, majd rögzítése és végül a végtag tornáztatása, egészen a teljes terhelésig. Némely esetben elengedhetetlen a műtét. A rögzítés gipsszel, műanyag sínnel vagy ortézissel történhet.

A gyógykezelés szerves része a rehabilitáció, amelynek jelentős a szerepe a gyógyulás sikerében.

Pl. a Biomag 3D pulzáló terápiát igen gyakran alkalmazzák már a sérülés utáni első napoktól kezdve. Célja nemcsak a lágyszövetek, hanem a csontszövet és a porcok befolyásolása is. A kezelések jelentős mértékben elősegítik a gyógyulási folyamatot, a sérült szövetek helyreállítását, megújulását.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Szilánkos törés – amikor a csont több részre törik, ami megnehezíti a gyógyulást.
 • Impressziós törés – olyan törés, amely kis csontfelületre gyakorolt nagy erőhatás révén keletkezik a csont betüremkedésével (pl. koponyacsont-törésnél).

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei csonttörés esetén?

 • Elősegíti a gyógyulási folyamatot.
 • Serkenti az új szövet létrejöttét (a csontszövet gyors felépülését és a kalcium képződést).
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát csonttörés gyógyulása esetén számos vizsgálat támasztja alá. Például a W. J. Sharrada kutatócsoportja által végzett klinikai vizsgálat az angliai Sheffieldben (Royal Hallamshire Hospital) igazolta, hogy a pulzáló terápia (PEMF) segítségével végzett kezelés sípcsont-törés esetén nagyban befolyásolja a gyógyulást, jelentősen hozzájárul a kezelési idő lerövidítéséhez és a csontok összeforrásához. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében.  A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Mindkét térdemen törést szenvedtem, melyekben ráadásul artritisz is volt. Rengeteg gyógyszert szedtem. A Biomag készülék beszerzését követően nagy megkönnyebbülésben volt részem. Már nincsenek olyan erős fájdalmaim.

František Maňák, Karviná

Deréktájon gerinccsigolya törést szenvedtem és a kórházi kezelés valamint a rehabilitáció során folyamatosan elviselhetetlen fájdalmaim voltak. Belefogtam a mágnesterápiás kezelésbe és kb. fél év után a problémáim megszűntek.

Jiřina Boráková, Havířov

Amikor sípcsonttörés után levették a gipszet és több havi rehabilitációban részesítettek, a bokám merev, ödémás és fájdalmas maradt. A mágnesterápiás készülék beszerzése után bokafájdalmaim megszűntek. A készülék családunk összes tagjának segít.

Hana Hobzová, Sázava

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.