Csonttörés

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Zlomeniny – popis diagnózy
Kép: Csonttörés

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A programot a csonttörést vagy porcsérülést követően minél hamarabb, illetve a sebészeti beavatkozás után alkalmazzuk.

A mágnesterápia célja csonttörés esetén

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia csonttörés esetén nemcsak a lágyszöveteket, hanem a csontszövetet és porcokat is kedvezően befolyásolja, valamint jelentősen hozzájárul a gyógyuláshoz, újraképződéshez, a károsult szövetek megújulásához.

A mágnesterápia jelentősége csonttörés esetén

Csonttörés esetén a mágnesterápia – a jobb anyagcserének és a szövetek jobb mikrocirkulációjának köszönhetően – elősegíti a metabolitok kiválasztását és serkentőleg hat a gyógyulási folyamatra. A csont és lágyszövetek gyorsabb gyógyulása és regenerációja az alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápiás kezelést követően bizonyított tény, melyet a citoplazmatikus membránok nem specifikus ingerlésével magyaráznak, amikoris a metabolikus lánc aktiválására kerül sor, ami megfelelően befolyásolja a cAMP/cGMP arányváltozását és az oszteoklasztok aktivitását.

A mágnesterápia jelentősen gyorsítja a csont gyógyulását, serkenti az új szövet képződését   és fokozza a parathormon iránti érzékenységet (aktívabb csontszövet-épülés, kalcium-képződés), ezért alkalmazzák a törések, a  pseudoarthrosis (álízületek) gyorsabb felépülése, a meglazult és fájdalmas endoprotézisok jobb rögzülése érdekében. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatására a proteoglikán szintje a porcszövetben 22 %-kal megnő, ami lehetővé teszi a törés – egyébként nehezen és korlátozott mértékben befolyásolható – gyógyulását. A gyorsabb gyógyulás nemcsak a csontok, hanem a lágyszövetek esetében is bizonyítást nyert.

A mágnesterápia alkalmazása csonttörés esetén

Csonttörés esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát a károsult testrészen helyileg alkalmazzuk rendszeresen ismétlődő és tartós kezeléssel.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Deréktájon gerinccsigolya törést szenvedtem és a kórházi kezelés valamint a rehabilitáció során folyamatosan elviselhetetlen fájdalmaim voltak. Belefogtam a mágnesterápiás kezelésbe és kb. fél év után a problémáim megszűntek.

Jiřina Boráková, Havířov

Amikor sípcsonttörés után levették a gipszet és több havi rehabilitációban részesítettek, a bokám merev, ödémás és fájdalmas maradt. A mágnesterápiás készülék beszerzése után bokafájdalmaim megszűntek. A készülék családunk összes tagjának segít.

Hana Hobzová, Sázava

Mindkét térdemen törést szenvedtem, melyekben ráadásul artritisz is volt. Rengeteg gyógyszert szedtem. A Biomag készülék beszerzését követően nagy megkönnyebbülésben volt részem. Már nincsenek olyan erős fájdalmaim.

František Maňák, Karviná

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.