Ízületi gyulladások – Artrózis

Szerkesztő: | 2020. január 24.

Ön ízületi fájdalmakban szenved? Főleg mozgás közben érez fájdalmat, és huzamosabb idejű inaktivitást követően merevséget tapasztal? Ezen problémák oka épp az ízületi kopás lehet.

Artróza kloubů - popis diagnózy
Kép: Ízületi gyulladások – Artrózis

Megoldást keres az ízületi kopásra?

Enyhítené a fájdalmait?

Az ízületi kopás (artrózis) leírása és jelentkezésének okai

Ízületi kopásnak tartják általában a felső vagy alsó végtagokat érintő ízületi kopás izolált megnyilvánulásait.

Az ízületi kopás olyan degeneratív megbetegedés, amely az ízület korlátozott mozgásához és károsodásához vezet. Leggyakrabban idősebb korban jelentkezik és az ízületek túlzott megterhelése okozza.

Az ízületi kopás az ízületben lévő porc kopását és az ízület környéki csontszövet megnövekedését jelenti. A csontszövet kinövései fájdalmat okoznak, ami a betegség előrehaladtával fokozódik.

Az ízületi kopás előrehaladását az alábbiak gyorsíthatják:

 • ízületi sérülések,
 • az ízületi porcok károsodása,
 • csonttörések,
 • reumás megbetegedések és anyagcsere zavarok,
 • túlsúly és az ízület túlzott megterhelése.

Az ízületi kopás jelentkezhet a kis és nagy ízületekben egyaránt. Pl. a kéz- vagy a lábujjak ízületeinek kopása.

Súlyos mozgáskorlátozottság veszélye áll fenn elsősorban olyan nagy ízületeknél, mint:

Ilyen esetekben olyan fájdalmas és mozgást korlátozó állapotról van szó, amely előrehaladott stádiumban gyakran műtéti beavatkozást igényel.

Ízületi kopás gyógyítása – a fájdalom enyhítése

Az ízületi kopás kezelésének célja a fájdalom enyhítése és a betegség előrehaladásának lassítása. A fájdalomcsillapítás és a gyulladás enyhítése rendszerint nem szteroid reuma elleni gyógyszerekkel történik.

Ilyenkor a beteg ízületek aktív, terhelésmentes rehabilitációját és fizikális kezelését kezdik el. Az ízületi kopás során alkalmazott fizikoterápia általában tornán, ultrahangos kezelésen, elektroterápián és 3D pulzáló terápián alapul. Rendszerint gyógyfürdő alkalmazása is javasolt.

Az ízület egy részét vagy egészét pótló sebészeti beavatkozást csak a megbetegedés súlyos stádiumaiban alkalmazzák.

Az ízületi kopás ideális megelőzéseként az optimális testsúlyt, a jó fizikai kondíciót, valamint az ízületekre és izmokra irányuló mozgásgyakorlatokat említhetjük.

Az ízületi kopás előrehaladásának lassítása, a tünetek kezelése, a sebészeti beavatkozás elodázása ill. megelőzése terén jelentős szerepet játszik a Biomag 3D pulzáló terápia alkalmazása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Coxarthrosis – csípőízületi kopás.
 • Gonarthrosis – térdízületi kopás.
 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszerek – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.
 • Omarthrosis – vállízületi kopás

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a ízületi kopásra irányuló terápia előnyei?

 • Enyhíti az ízületi kopással kapcsolatos fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Elősegíti az ízületek mozgékonyságát.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiája ízületi kopás esetén kifejtett hatását (PEMF) pl. a Sienai Egyetem 2016-ban végzett klinikai vizsgálata támasztja alá. Ez a vizsgálat jelentős fájdalomcsökkenést igazol a térdízületi kopásban szenvedő pácienseknél végzett 3D pulzáló terápiát követően. A fentiekből kitűnik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia elősegítheti a térdízületi kopással összefüggő problémák enyhítését. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Idén februártól kezdve kezelem az ízületeimet, naponta 2x, jelenleg már csak egyszer, mert nincs szükségem több kezelésre, annyira javult a lábam.

Maria Nawrał, Chorzów

Gyermekkorom óta szenvedek csípőízület deformációban, később ízületeim merevedtek és fájtak izmaim. Tudom, hogy ízületeim tartósan károsodtak, azonban az Önök készüléke megszüntette fájdalmaimat és lehetővé tette a normális mozgást.

Libor Kodeš, Kamenné mosty

Öt éve artrózisban szenvedek és erős térdfájdalmaim voltak. Eleinte naponta kezeltem magam, 25 percig. Egy idő után már csak hetente egyszer, időváltozás idején gyakrabban. Egy év elteltével a mágnesterápiának köszönhetően bot nélkül járok.

Alena Chalupová, Moravská Třebová

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.