Artrózis

Szerkesztő: | 7. január 2019

Az artrózis esetén javasolt program jellemzői: Az artrózis pogram az ízületi szövetek (csontok, porcok, ínak) degeneratív elváltozásaival párhuzamosan jelentkező fájdalmak befolyásolására szolgál.

A mágnesterápia célja artrózis esetén

A mágnesterápiás kezelés célja artrózis esetén a fájdalom enyhítése és a gyógyulási, regenerációs folyamat elősegítése. Ezt a programot elsődlegesen az akut stádiumban javasoljuk, majd az állapot javulását követően térjünk át a hosszútávú medical program alkalmazására.

A mágnesterápia jelentősége artrózis esetén

Az artrózis program a fájdalomcsillapító és a medical program kedvező kombinációja. Fokozott a fájdalomcsillapító hatás és megőrzésre került az értágításhoz és az érintett szövetek – vér- és tápanyagellátását biztosító – mikrocirkulációja serkentéséhez vezető frekvenciák aránya. A kezelés – a tůlzott fájdalmak enyhítésével párhuzamosan – a sérült szövetek fokozatos gyógyulását és regenerációját segíti elő. A klinikai mód ezen felül – a gyógyulási folyamat erőteljesebb serkentése érdekében – 50 Hz-ig terjedő frekvenciákat is magában foglal. Ezt a módot pl. az ízületi szövetek degeneratív elváltozásai esetén lehet a fájdalamak csökkentésére használni.

Az artrózis során a degeneratív elváltosások elsődlegesen az ízületi porcokban mennek végbe és miután azok károsodtak, az érintett ízületek peremrészein kinövések és osteo-artrotikus elváltozások keletkeznek. Artrózis esetén másodlagosan sor kerülhet az ízületet körülvevő inak és lágyszövetek károsodására is, ami az ízületek deformációjához, a mozgathatóság romlásához és fájdalmas állapothoz vezet. Az artrózis leggyakrabban a térd-, csípő és vállízületet támadja meg. Kifejlődéséhez az idős kor, a veleszületett vagy trauma okozta ízületi elváltozások, a túlterhelés, anyagcsere-hatás, stb. járul hozzá.

A mágnesterápia és az artrózis – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról artrózis esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az artrózis esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.