Lumbágó (akut)

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Ön ágyéki gerinc tájéki fájdalmaktól szenved? Ezek a fájdalmak az isiász első jelei lehetnek. Elég egy hirtelen mozdulat vagy megfázás és keresztcsontja vagy ágyéka tájékán erős fájdalom, azaz isiász vagyis ülőideg gyulladás jelentkezik.

Ischias - popis diagnózy
Kép: Lumbágó (akut)

Megoldást keres az isiászra?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

Az isiász leírása és jelentkezésének okai

Isiász (akut lumboischialgia) – az ágyéki gerinc rendszerint az alsó végtagba nyilalló, hirtelen fellépő erős fájdalma. Igen fájdalmas és kellemetlen betegségről van szó, amelyet a köznyelvben hexensussznak vagy lumbágónak is neveznek.

Valójában az ágyék és keresztcsont tájékán lévő ülőidegrost-összenyomódásról van szó, amit az alsó végtagba kilövellő, erős akut fájdalom és csökkent mozgásképesség kísér.

A fájdalmas isiász leggyakoribb oka a porckorongsérv ill. az ún. porckorong kitüremkedés (helyéről elmozdult porckorong).

A lumbágós derékfájásoknál jellemző porckorong kitüremkedés esetén valamelyik alsó végtag bénulásának veszélye áll fenn, ami azonnal vagy néhány órán belül bekövetkezhet.

Az isiász okai a következők lehetnek:

 • hirtelen mozdulat,
 • megfázás,
 • ideggyulladás (neuritis ischiadica),
 • nem fiziológiás pozícióban végzett fizikai megterhelés – pl. teher emelése.

Az isiász gyógykezelése – a fájdalom enyhítése

Az akut isiász kezelésének módja attól függ, hogy van-e porckorong kitüremkedés. Ha igen, idegsebészeti beavatkozásra van szükség.

Ha nem lépett fel kitüremkedés, rendszerint konzervatív gyógymódot alkalmaznak.

A fájdalom enyhítése céljából lokális injekció (Mesocain) alkalmazható.

Adhatók nem-szteroid gyulladáscsökkentők is. A problémás testrész tájékán lévő izomzat lazítása céljából az izomlazító készítmények is segítenek. Az állapot rendszerint ágynyugalmat igényel.

Az akut állapot elmúltával rehabilitációra és fizikoterápiára kerül sor, pl. a 3D pulzáló terápia vagy ultrahangos kezelés formájában.

A mozgást nem gátló enyhe fájdalom esetén javasolt egyszerű nyújtózó gyakorlatok végzése.

A megelőzés alapja az elégséges természetes mozgás, a helyes testtartás és alváshoz a megfelelő matrac megválasztása.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít az akut isiász tüneteinek kezelésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Lumbágó – hirtelen beálló, görcsös fájdalom az ágyéki gerinc tájékán.
 • Lumbo ischiadica szindróma – porckorongsérv az ágyéki gerinc tájékán.
 • Mesocain – lokális anesztetikum és antiaritmikum.
 • Izomrelaxáns készítmények – izomfeszültséget enyhítő gyógyszerek.
 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az isiászra irányuló terápia előnyei?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • A mikrocirkuláció serkentése a problémás helyen javítja a beadott gyógyszerek eloszlását és hatékonyságát.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) fájdalomcsillapító hatását isiász tekintetében számos tanulmány alátámasztja. Pl. Ö. Coskuna kutatócsoportjának 2011-ben végzett klinikai vizsgálata kutatta az izolált ülőideg akciós potenciálját. A vizsgálat alátámasztotta a fájdalom pulzáló terápia (PEMF) általi jelentős enyhülését. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia fájdalomcsillapító hatásával enyhítheti az isiász okozta fájdalmakat. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Ötven éves fiam is - aki heveny gerincfájdalmakkal küzd - használja a Biomagot ágyéki gerinc és keresztcsont környéki ideggyök nyomás ellen.

JUDr. Alois Šimonů, Brumov-Bylnice

Keresztcsont tájéki és lábfájdalmaim voltak, térdtől lefelé. Kb. fél éve kezelem magam mágnesterápiával és az eredmény igen jó nálam is és a férjemnél is. A készüléket naponta használjuk, a fájdalmak enyhülnek, hajlékonyabbak és mozgékonyabbak vagyunk.

Marie Bártlová, Janov

Két évig voltak nagy keresztcsont környéki és csípőízületi fájdalmaim, fájdalomcsillapítót szedtem, melyek csak rövidtávon segítettek. Három hónap után megállapítottam, hogy egészségi állapotom javult. Jelenleg egészségesnek érzem magam.

Hana Janoušová, Košetice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.