Lumbágó (akut)

Szerkesztő: | 7. január 2019

Az akut lumbágó jellemzői: amikor a derék és a keresztcsont tájékán az ülőideg-fonat nyomás alatt van – a fájdalom az alsó végtagba nyilallva jelentkezik heveny formában és korlátozott mozgásképességgel jár.

A mágnesterápia célja akut lumbágó esetén

Akut lumbágó esetén a kezelés célja a fájdalom enyhítése és a csigolyák helyreállításának lehetővé tétele, az ideggyök-nyomás eltávolítása, valamint az esetleges okot adó gyulladásos fejlemények enyhítése és gyógyítása. A kezelést naponta többször végezzük, akár több órán keresztül, egészen a lumbágótól való megkönnyebbülésig.

A mágnesterápia jelentősége akut lumbágó esetén

A lumbágó első jele lehet az időnkénti derékfájás, amely megelőzheti a csigolyaközti porckorong akut sérülését illetve gerinc-csatornába való kitüremkedését, minek következtében az ülőideg gyökere – leggyakrabban az ágyéki és a keresztcsonti gerinc átmenetében (L – S1) – nyomás alá kerül.
Az isiász-szindróma (kilövellés, isiász) ismérve a gyökéridegek kompressziója az ágyéki és keresztcsonti gerinc tájékán – végtagba való kilövellés és mozgáskorlátozottság kíséretében. A lumbágó gyakran lép fel átfázást és ideggyulladást (neuritis ischiadica), valamint – nem-fiziológiás pozíció során végbement – fizikai megterhelést követően. Az isiász legtöbbször hirtelen mozdulat, nem-fiziológiás pozícióban végzett nehéz súly emelése, stb. után következik be. Az isiász során a gerincet körülvevő mélyen fekvő izmok fájdalmas összehúzódására kerül sor. Az isiász-szindróma során keletkező fájdalom megjelenési helye a porckitüremkedés helyétől függ. Az L3 – L4 csigolyák között fellépő porckitüremkedés esetén a fájdalom a láb elülső részén, az L4 – L5 csigolyák közötti porckitüremkedéskor a láb oldalán és az L5 – S1 közötti porckitüremkedés esetén a láb hátsó felén egészen a sarokcsontig húzódik.

A mágnesterápia alkalmazása akut lumbágó esetén

Akut lumbágó esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia igen javasolt – mind az ideggyulladás, mind mechanikai ok esetén és jól kombinálható a gyógyszeres kezeléssel. Lumbágó-isiász esetén igen jelentős a mágnesterápia fájdalomcsillapító hatása, de ugyanúgy izomlazító, ödéma- és gyulladáscsökkentő hatása is. A mikrocirkuláció elősegítése az érintett helyen növeli a gyógyszeres kezelés hatását.

A mágnesterápia és az akut lumbágó – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról akut lumbágó esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az akut lumbágó esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.