Lumbágó (akut)

Szerkesztő: | 4. október 2019
Ischias - popis diagnózy
Kép: Lumbágó (akut)

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Az akut lumbágó jellemzői: amikor a derék és a keresztcsont tájékán az ülőideg-fonat nyomás alatt van – a fájdalom az alsó végtagba nyilallva jelentkezik heveny formában és korlátozott mozgásképességgel jár.

A mágnesterápia célja akut lumbágó esetén

Akut lumbágó esetén a kezelés célja a fájdalom enyhítése és a csigolyák helyreállításának lehetővé tétele, az ideggyök-nyomás eltávolítása, valamint az esetleges okot adó gyulladásos fejlemények enyhítése és gyógyítása. A kezelést naponta többször végezzük, akár több órán keresztül, egészen a lumbágótól való megkönnyebbülésig.

A mágnesterápia jelentősége akut lumbágó esetén

A lumbágó első jele lehet az időnkénti derékfájás, amely megelőzheti a csigolyaközti porckorong akut sérülését illetve gerinc-csatornába való kitüremkedését, minek következtében az ülőideg gyökere – leggyakrabban az ágyéki és a keresztcsonti gerinc átmenetében (L – S1) – nyomás alá kerül.
Az isiász-szindróma (kilövellés, isiász) ismérve a gyökéridegek kompressziója az ágyéki és keresztcsonti gerinc tájékán – végtagba való kilövellés és mozgáskorlátozottság kíséretében. A lumbágó gyakran lép fel átfázást és ideggyulladást (neuritis ischiadica), valamint – nem-fiziológiás pozíció során végbement – fizikai megterhelést követően. Az isiász legtöbbször hirtelen mozdulat, nem-fiziológiás pozícióban végzett nehéz súly emelése, stb. után következik be. Az isiász során a gerincet körülvevő mélyen fekvő izmok fájdalmas összehúzódására kerül sor. Az isiász-szindróma során keletkező fájdalom megjelenési helye a porckitüremkedés helyétől függ. Az L3 – L4 csigolyák között fellépő porckitüremkedés esetén a fájdalom a láb elülső részén, az L4 – L5 csigolyák közötti porckitüremkedéskor a láb oldalán és az L5 – S1 közötti porckitüremkedés esetén a láb hátsó felén egészen a sarokcsontig húzódik.

A mágnesterápia alkalmazása akut lumbágó esetén

Akut lumbágó esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia igen javasolt – mind az ideggyulladás, mind mechanikai ok esetén és jól kombinálható a gyógyszeres kezeléssel. Lumbágó-isiász esetén igen jelentős a mágnesterápia fájdalomcsillapító hatása, de ugyanúgy izomlazító, ödéma- és gyulladáscsökkentő hatása is. A mikrocirkuláció elősegítése az érintett helyen növeli a gyógyszeres kezelés hatását.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Két évig voltak nagy keresztcsont környéki és csípőízületi fájdalmaim, fájdalomcsillapítót szedtem, melyek csak rövidtávon segítettek. Három hónap után megállapítottam, hogy egészségi állapotom javult. Jelenleg egészségesnek érzem magam.

Hana Janoušová, Košetice

Ötven éves fiam is - aki heveny gerincfájdalmakkal küzd - használja a Biomagot ágyéki gerinc és keresztcsont környéki ideggyök nyomás ellen.

JUDr. Alois Šimonů, Brumov-Bylnice

Keresztcsont tájéki és lábfájdalmaim voltak, térdtől lefelé. Kb. fél éve kezelem magam mágnesterápiával és az eredmény igen jó nálam is és a férjemnél is. A készüléket naponta használjuk, a fájdalmak enyhülnek, hajlékonyabbak és mozgékonyabbak vagyunk.

Marie Bártlová, Janov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.