Végtagi ischaemia

Szerkesztő: | 7. január 2019

A végtagi ischaemia jellemzői: A végtagi érelzáródások (érelmeszesedés és egyéb okok) következtében a munkát végző izmok és szövetek nem jutnak elég oxigénhez és tápanyaghoz (ún. végtagi ischaemia). Ennek eredménye a trofikus zavarok egész sora, ami a végtag amputációjával is végződhet. Az értágító hatású, gyógyulást stimuláló program a veszélyeztetett egyéneknél jól szolgálja a prevenciót, és általában, az ischaemiás betegek komplex gyógykezelésének részét alkotja.

A mágnesterápia jelentősége végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetén az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia tágítja a vékony hajszálereket és jelentősen elősegíti az oxigéndús vér áramlását az erekben és szövetekben, amivel jobb feltételeket teremt a szövetek működéséhez és gyógyulásához.

A mágnesterápia alkalmazása végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetében az alsó végtagok erei elzáródásának illetve szűkületének leggyakoribb oka az atherosklerosis (érelmeszesedés), a vérrög, a Bürger-kór, valamint a vaskularis lument szabályozó vegetatív idegek károsodása következtében bekövetkező verőér szűkület. Az alsó végtagi ischaemia kialakulásának legfőbb kockázati tényezői a dohányzás, a kevés testmozgás, a magasabb életkor, a lelki stressz, a túlsúlyosság, magas koleszterin-szint, magas vérnyomás és a diabétesz, stb. Ezen esetben szükséges az erek vizsálata, a gyógykezelés – stádium szerinti – mihamarabbi megkezdése és az alsó végtagi ischaemia lokalizációja, melynek során a kockázati tényezők eliminációja, az életsítlus megváltoztatása, értágító és vérhigító kezelés, esetleg sebészeti beavatkozás válhat szükségessé.

A felső végtagi ischaemia jóval ritkábban fordul elő, mint az alsó végtagok problémái. A felső végtagi ischaemia proximális típusa legtöbbször atherosklerosis következménye. Gyakoribb formája a disztális típus (Raynaud jelenség – lokális vasoneurozis). A rossz vérellátás további tünetei a vállfonat, a perifériás erek megbetegedése ill. egyéb állapotok következtében fellépő érgörcs-rohamok, amikor a felső végtagok vérellátási zavara egyéb súlyos megbetegedésre utalhat.

A mágnesterápiás kezelés végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – jelentős értágító hatásával, a szövetek mikrocirkulációjának stimulálásával, a jobb anyagcsere-feltételek megteremtésével jól kiegészíti a komplex gyógykezelést. Végtagi ischaemia esetén értágító és gyógyulást serkentő frekvenciákat használunk a végtagok érintett részén naponta 2-3-szor lapos applikátorral vagy szolenoiddal, és egy másik applikátor segítségével igyekszünk az adott helyen lévő ereket is befolyásolni, pl. a felső végtagoknál a vállfonat egész környékét speciális vállkezelő applikátorral kezelni.

A mágnesterápia és a végtagi ischaemia – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról végtagi ischaemia esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a végtagi ischaemia esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.