Végtag-ischaemia

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Ön hidegnek érzi a végtagjait? A fájdalom gyaloglás során meg-megállásra kényszeríti és idővel álmában is jelentkezik? Ön valószínűleg ischaemiában szenved. Ez esetben szövet-elhalásra, fekély képződésére kerülhet sor. Végső stádiumban a végtag amputálásának kockázata is fennáll.

Ischémie končetin - popis diagnózy
Kép: Végtag-ischaemia

Megoldást keres végtagi ischaemiájára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A végtag-ischaemia leírása és jelentkezésének okai

végtag-ischaemia esetén a működő izmok és szövetek oxigén- és tápanyagellátása nem elegendő. Ennek következtében számos trófikus elváltozás jelentkezhet, amelyek végtag-amputációba torkollhatnak.

Az alsó-végtag ischaemia a lábak artériáit érintő betegség, amikor azok szűkülésére vagy akár elzáródására kerül sor.

Az artériák elzáródásának vagy szűkületének leggyakoribb oka az ateroszklerózis (érelmeszesedés), a thrombus (vérrög), a Bürger-kór és az artériák simaizmainak összehúzódása.

A felső-végtag ischaemia sokkal kevésbé gyakori, mint az alsó végtagok megbetegedése. Igen gyakori formája a Raynaud-szindróma, más nevén „ujjfehéredés”.

Az akut végtag-ischaemia a végtag hirtelen súlyos fájdalmával, ödéma-mentes sápadtságával, az artéria elzáródásának helyétől lefelé a végtag pulzushiányával, a végtag mozdíthatatlanságával és megváltozott érzetekkel jelentkezik.

A betegség kialakulásának fő kockázati tényezője:

 • dohányzás,
 • mozgáshiány,
 • magasabb életkor,
 • lelki stressz,
 • elhízás,
 • koleszterin,
 • magas vérnyomás,
 • cukorbetegség és mások.

A végtag-ischaemia kezelése – a fájdalom enyhítése

A betegség szakorvosi érvizsgálatot és a kezelés időben történő megindítását igényli a kór stádiumának és lokalizációjának megfelelően. A cél a véráram javítása az artériákban és a végtag megőrzése.

Fontos az életmód-változtatás és a kockázati tényezők kiküszöbölése: a dohányzás elhagyása, a stressz kiküszöbölése, a súlycsökkentés, a cukorbetegség kezelése.

A gyógyszeres kezelés célja a vérlemezkék összetapadásának és a vérrögök képződésének korlátozása (thrombocytagátló kezelés). Egyes készítmények – értágító hatásukkal (vazodilatációs kezelés) – közvetlenül hatnak az artériákra.

Nagy jelentőséggel bír a rendszeres testmozgás és rehabilitáció.

Akut végtag-ischaemia esetén a végtag immobilizációja, bekötése, alápárnázása, heparin és fájdalomcsillapítók beadása és a beteg megnyugtatása szükséges.

Defektes végtagnál a sebgyógyítás olyan eszközei és módszerei kerülnek bevetésre, mint például az ún. nedves sebkezelés, vagy a 3D pulzáló terápia illetve ultrahangos kezelés általi fizikoterápia.

 A Biomag 3D pulzáló terápia jelentősen befolyásolja az alsó-végtag ischaemia utóhatásait.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Trófikus változások – a bőr elváltozásai (a bőr szárazabb, hidegebb, hámlik, bőrdefektek jelentkeznek, szőrzethullás lép fel,..).
 • Bürger-kór (Thrombangiitis obliterans) – a felső és alsó végtagok artériáinak gyulladásával járó betegség (főleg dohányosoknál).
 • Vazokonstrikció, azaz érszűkület – olyan folyamat, amikor az erek (elsősorban az artériák és vénák) összehúzódására kerül sor.
 • Ateroszklerózis – érelmeszesedés az artéria falain történő zsírlerakódás következtében.
 • Nedves sebkezelés – az optimális nedvesség fenntartásának elvén alapuló sebkötési módszer.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a végtag ischaemiára irányuló terápia előnyei? 

 • Értágító hatást fejt ki.
 • Az érintett szövetekben serkenti az oxigéndús vér és a tápanyagok mikrocirkulációját.
 • Helyileg jobb anyagcsere-feltételeket teremt.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát végtag-ischaemia esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a kínai Nanping 92. Kórház Belgyógyászati Osztályán Y. Pan kutatócsoportja (2013) által végzett klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az alsó végtagok akut ischaemiája esetén a pulzáló terápia (PEMF) javítja a vérkeringést és az új véráramok képződését. Ebből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia jelentősen elősegítheti az ischaemiás végtag-károsodásban szenvedő betegek gyógyulását. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A sípcsontom környékén fájdalmaim voltak, gondolom, hogy érproblémáról volt szó. A készülék segít a fájdalom enyhítésében és jobban vagyok.

Jiří Novák, Dolní Bousov

Sokat kínoznak a görcsök az egész lábamban, de elsősorban a lábfejemben és lábikrámban. Minden nap végzek kezelést. A görcsök megszűntek és kb. 1 hónap múlva a fáradtságérzet is kiment a lábamból.

Milan Vocílka, Nová Včelnice

A Biomag készüléket hátfájásra, nyaki gerincre és a végtagok vérellátási zavaraira használjuk. A hatásával meg vagyunk elégedve, mert megkönnyebbülést okoz.

Rudolf Pekárek, Žandov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.