Végtagi ischaemia

Szerkesztő: | 4. október 2019
Ischémie končetin - popis diagnózy
Kép: Végtagi ischaemia

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A végtagi ischaemia jellemzői: A végtagi érelzáródások (érelmeszesedés és egyéb okok) következtében a munkát végző izmok és szövetek nem jutnak elég oxigénhez és tápanyaghoz (ún. végtagi ischaemia). Ennek eredménye a trofikus zavarok egész sora, ami a végtag amputációjával is végződhet. Az értágító hatású, gyógyulást stimuláló program a veszélyeztetett egyéneknél jól szolgálja a prevenciót, és általában, az ischaemiás betegek komplex gyógykezelésének részét alkotja.

A mágnesterápia jelentősége végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetén az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia tágítja a vékony hajszálereket és jelentősen elősegíti az oxigéndús vér áramlását az erekben és szövetekben, amivel jobb feltételeket teremt a szövetek működéséhez és gyógyulásához.

A mágnesterápia alkalmazása végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetében az alsó végtagok erei elzáródásának illetve szűkületének leggyakoribb oka az atherosklerosis (érelmeszesedés), a vérrög, a Bürger-kór, valamint a vaskularis lument szabályozó vegetatív idegek károsodása következtében bekövetkező verőér szűkület. Az alsó végtagi ischaemia kialakulásának legfőbb kockázati tényezői a dohányzás, a kevés testmozgás, a magasabb életkor, a lelki stressz, a túlsúlyosság, magas koleszterin-szint, magas vérnyomás és a diabétesz, stb. Ezen esetben szükséges az erek vizsálata, a gyógykezelés – stádium szerinti – mihamarabbi megkezdése és az alsó végtagi ischaemia lokalizációja, melynek során a kockázati tényezők eliminációja, az életsítlus megváltoztatása, értágító és vérhigító kezelés, esetleg sebészeti beavatkozás válhat szükségessé.

A felső végtagi ischaemia jóval ritkábban fordul elő, mint az alsó végtagok problémái. A felső végtagi ischaemia proximális típusa legtöbbször atherosklerosis következménye. Gyakoribb formája a disztális típus (Raynaud jelenség – lokális vasoneurozis). A rossz vérellátás további tünetei a vállfonat, a perifériás erek megbetegedése ill. egyéb állapotok következtében fellépő érgörcs-rohamok, amikor a felső végtagok vérellátási zavara egyéb súlyos megbetegedésre utalhat.

A mágnesterápiás kezelés végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – jelentős értágító hatásával, a szövetek mikrocirkulációjának stimulálásával, a jobb anyagcsere-feltételek megteremtésével jól kiegészíti a komplex gyógykezelést. Végtagi ischaemia esetén értágító és gyógyulást serkentő frekvenciákat használunk a végtagok érintett részén naponta 2-3-szor lapos applikátorral vagy szolenoiddal, és egy másik applikátor segítségével igyekszünk az adott helyen lévő ereket is befolyásolni, pl. a felső végtagoknál a vállfonat egész környékét speciális vállkezelő applikátorral kezelni.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készüléket hátfájásra, nyaki gerincre és a végtagok vérellátási zavaraira használjuk. A hatásával meg vagyunk elégedve, mert megkönnyebbülést okoz.

Rudolf Pekárek, Žandov

A sípcsontom környékén fájdalmaim voltak, gondolom, hogy érproblémáról volt szó. A készülék segít a fájdalom enyhítésében és jobban vagyok.

Jiří Novák, Dolní Bousov

Sokat kínoznak a görcsök az egész lábamban, de elsősorban a lábfejemben és lábikrámban. Minden nap végzek kezelést. A görcsök megszűntek és kb. 1 hónap múlva a fáradtságérzet is kiment a lábamból.

Milan Vocílka, Nová Včelnice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.