Gerinc arthritis

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A jelen programot és kezelési módot a főként a gerincet érintő arthritis-ben szenvedő pácieneknél használjuk.

A mágnesterápia célja gerinc arthritis esetén

Gerinc arthritis esetén a kezelés célja elsősorban a gyulladásos tünetek, a fájdalom enyhítése és a mozgásképesség javítása, továbbá az érrendszer befolyásolásával, a szövetek oxigénben és tápanyagban gazdag vérrel való jobb ellátásával és a metabolitok eltávolításával a jobb feltételek megteremtése a gerinc arthritis gyógyulásához és a gerinc normál funkciójának visszanyeréséhez.

A mágnesterápia jelentősége gerinc arthritis esetén

Gerinc arthritis esetén – főként az ankkylotizáló spondylitisről (Bechterew-kór), tehát krónikus gyulladásos megbetegedésről van szó, mely általában az SI és az intervertebralis ízületeket érinti és fokozatos merevedéssel jár, ami a gerinc előrehajlását eredményezi.

A nyaki gerincet érintő rheumatoid arthritis esetén a csigolyák közti ízületek synovitise lép fel, aminek a porcok, a csontok, a ligamentum strukturális károsodása, sőt az atlantoaxiális ízület dislocatiója lehet a következménye.

Gerinc arthritis esetén a gyógykezelés során fontos a környezet és az életvitel módosítása, a rehabilitáció, a gyógyfürdős terápia, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító készítmények használata.

A gerinc arthritis egyike azon betegségeknek, amelyeknél a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – fájdalomcsillapító, duzzadás- és gyulladáscsökkentő, valamint gyógyító hatásával – alapvetően segít. A krónikus betegeknél a mágnesterápia javítja a mozgáskészséget, fékezi az ízületek további károsodását és általában véve megkönnyebbülést hoz a páciensnek.

A mágnesterápia alkalmazása gerinc arthritis esetén

Gerinc arthritis esetén eleinte a fájdalom enyhítése az elsődleges alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciákkal, amit a csillapodást követően 25 – 50 Hz-es regeneráló programokkal váltogatunk. A megfelelő applikátort a probléma helye szerint választjuk ki. A kisízületekre leggyakrabban a szolenoid, a gerincre pedig a nagy lapos vagy az egésztest applikátor a javasolt.

A mágnesterápia és a gerinc arthritis – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról gerinc arthritis esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a gerinc arthritis esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.