Gerinc arthritis

Szerkesztő: | 4. október 2019
Artritidy páteře - popis diagnózy
Kép: Gerinc arthritis

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A jelen programot és kezelési módot a főként a gerincet érintő arthritis-ben szenvedő pácieneknél használjuk.

A mágnesterápia célja gerinc arthritis esetén

Gerinc arthritis esetén a kezelés célja elsősorban a gyulladásos tünetek, a fájdalom enyhítése és a mozgásképesség javítása, továbbá az érrendszer befolyásolásával, a szövetek oxigénben és tápanyagban gazdag vérrel való jobb ellátásával és a metabolitok eltávolításával a jobb feltételek megteremtése a gerinc arthritis gyógyulásához és a gerinc normál funkciójának visszanyeréséhez.

A mágnesterápia jelentősége gerinc arthritis esetén

Gerinc arthritis esetén – főként az ankkylotizáló spondylitisről (Bechterew-kór), tehát krónikus gyulladásos megbetegedésről van szó, mely általában az SI és az intervertebralis ízületeket érinti és fokozatos merevedéssel jár, ami a gerinc előrehajlását eredményezi.

A nyaki gerincet érintő rheumatoid arthritis esetén a csigolyák közti ízületek synovitise lép fel, aminek a porcok, a csontok, a ligamentum strukturális károsodása, sőt az atlantoaxiális ízület dislocatiója lehet a következménye.

Gerinc arthritis esetén a gyógykezelés során fontos a környezet és az életvitel módosítása, a rehabilitáció, a gyógyfürdős terápia, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító készítmények használata.

A gerinc arthritis egyike azon betegségeknek, amelyeknél a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – fájdalomcsillapító, duzzadás- és gyulladáscsökkentő, valamint gyógyító hatásával – alapvetően segít. A krónikus betegeknél a mágnesterápia javítja a mozgáskészséget, fékezi az ízületek további károsodását és általában véve megkönnyebbülést hoz a páciensnek.

A mágnesterápia alkalmazása gerinc arthritis esetén

Gerinc arthritis esetén eleinte a fájdalom enyhítése az elsődleges alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciákkal, amit a csillapodást követően 25 – 50 Hz-es regeneráló programokkal váltogatunk. A megfelelő applikátort a probléma helye szerint választjuk ki. A kisízületekre leggyakrabban a szolenoid, a gerincre pedig a nagy lapos vagy az egésztest applikátor a javasolt.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Gyermekkoromban gerincgyulladáson mentem keresztül, s ennek következtében lebénultak a gerinc mentén lévő izmaim, s összeomlott az egész gerincem. A fájdalomtól nem tudtam sem ülni, sem feküdni. A készüléket naponta 3x használom, fájdalom nélkül tudok járni, tudok ülni és fel tudok állni a székről.

Dana Prošková, České Budějovice

Mivel már huzamosabb ideje gerincfájdalmakkal és hosszabb járás után térdízületi fájdalmakkal küzdöttem, megvásároltam a Biomag készüléket. Már néhány kezelés után a térdfájdalmaim csökkentek és a gerincfájdalmaim teljesen megszűntek.

Pavla Břenková, Ostrava-Habrůvka

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.