Gerinc artritisz

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Már régóta szenved gerincfájdalmaitól? Romlik a mozgásképessége, étvágytalanság és fáradtság kínozza? Mindennek okozója az artritisz lehet. Gerincfájdalmaival, különösen, ha tartósak, haladéktalanul forduljon orvoshoz. A problémák okának korai diagnosztizálása fontos a betegség kifejlődésének fékezése szempontjából.

Artritidy páteře - popis diagnózy
Kép: Gerinc artritisz

Megoldást keres gerinc artritiszére?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

A gerinc artritisz leírása és jelentkezésének okai

A gerinc artritisz a reumatoid (gyulladásos) betegségek sorába tartozik.

A  reumatoid artritiszben  szenvedőknél a gerinc ízületeinek gyulladásáról beszélhetünk. Ilyen esetekben leggyakrabban a gerinc nyaki tájékának ízületei érintettek. Ezen kívül aBechterew-kór, a köszvényes artritisz vagy a pikkelysömör során jelentkező artritisz is szóba jöhet.

A gerincízületek reumatoid artritisze leggyakrabban magas lázzal és az ízületek körüli püffedéssel és ödémával, fájdalomérzettel és érintésérzékenységgel jár. Az ízületi merevség akár több órára is korlátozhatja a mozgást.

A merevség tünete leggyakrabban reggel jelentkezik. Az artritisz deformálja az ízületet, ami a mozgás súlyos korlátozásához vezethet. A mozgáshiány gyakran az ízület körüli szövetek és később a beteg általános elgyengüléséhez vezet. A deformált ízületek teljesen elveszíthetik a mobilitásukat.

A Bechterew-kór a gerinc – fájdalommal és merevséggel járó – krónikus, gyulladásos megbetegedése. Lefolyása tartós és fokozatosan romló. Leggyakrabban 15-30 éves korban, elsősorban férfiaknál jelentkezik.

Ennek a megbetegedésnek a pontos oka nem tisztázott.

A fő káros mechanizmus az ízületen belüli krónikus gyulladás. A Bechterew-kór kifejlődésében az öröklődés is játszik bizonyos szerepet.

A gerinc artritisz gyógyítása – enyhítse fájdalmait

A kezelés célja elsősorban a fájdalom enyhítése és a gyulladásos folyamatok lassítása. Erre a célra leggyakrabban az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentőket alkalmazzák. Ez a gyógyszercsoport enyhíti a fájdalmat és fékezi a gyulladás kialakulását. A gyulladás fokozódása kortikoszteroidokkal is fékezhető.

A fájdalom és az ödéma csökkentése érdekében rendszerint 3D pulzáló terápiát alkalmaznak. Az ízületek mobilitásának fenntartásához a rehabilitáció és gyógyfürdő is hozzájárul.

A Biomag 3D pulzáló terápia jelentősen hozzájárul a gerinc artritisz tüneteinek enyhítéséhez.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.
 • Kortikoszteroid – gyulladáscsökkentő hatású kortikoid (a mellékvesekéreg sejtjeiből nyert) hormon .
 • Bechterew-kór – krónikus spondylitis

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a gerinc artritiszre irányuló terápia előnyei? 

 • Enyhíti az ízületi gyulladáshoz kapcsolódó fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a beteg ízületek mozgékonyságát és lassítja az ízületek további állapotromlását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az artritisz esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a R. Selvam kutatócsoportja által végzett klinikai vizsgálat (2007) – melynek eredményeit a Life Sciences folyóiratban publikálták – alátámasztja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) gyulladáscsökkentő hatása helyrehozza a betegség szervezetben végzett rombolását. A fentiekből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia – gyulladáscsökkentő hatása miatt – elősegítheti a reumatoid artritisz gyógyulását. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Mivel már huzamosabb ideje gerincfájdalmakkal és hosszabb járás után térdízületi fájdalmakkal küzdöttem, megvásároltam a Biomag készüléket. Már néhány kezelés után a térdfájdalmaim csökkentek és a gerincfájdalmaim teljesen megszűntek.

Pavla Břenková, Ostrava-Habrůvka

Gyermekkoromban gerincgyulladáson mentem keresztül, s ennek következtében lebénultak a gerinc mentén lévő izmaim, s összeomlott az egész gerincem. A fájdalomtól nem tudtam sem ülni, sem feküdni. A készüléket naponta 3x használom, fájdalom nélkül tudok járni, tudok ülni és fel tudok állni a székről.

Dana Prošková, České Budějovice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.