Fájdalommal járó állapotok

Szerkesztő: | 2020. november 10.

Fájdalmak kínozzák? Olyan makacs, tartós fájdalomról van szó, amely Önt korlátozza mindennapos tevékenysége végzésében? A fájdalommal járó állapot a leggyakoribb oka annak, hogy az emberek orvoshoz fordulnak. Semmi esetre se becsülje ezt alá, ne kínlódjon feleslegesen és keresse a megoldást!

Bolestivé stavy - popis diagnózy
Kép: Fájdalommal járó állapotok

Megoldást keres fájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A fájdalommal járó állapotok leírása és keletkezésük okai

A szervezet élő szöveteinek aktuális vagy potenciális károsodásával összefüggő szubjektív kellemetlen érzésekről van szó. A fájdalom rendkívül egyéni dolog, amelyet mindenki másként érzékel.

Az akut fájdalom védi a szervezetet, mivel valamilyen zavart jelez testünkben és megóv a további károsodástól. A kiváltó okot – pl. balesetet – követően azonnal jelentkezik. A fájdalom lehet éles vagy égető és rendszerint rövid ideig tart.

Krónikusnak tartjuk az olyan fájdalmat, amely több hónapja, sőt éve fennáll. Ez utóbbi frusztrációhoz, depresszióhoz és a reménytelenség érzéséhez vezet.

Gyakori formája a neuropátiás fájdalom. Ez egy sor betegség – pl. diabétesz, rákbetegség vagy sclerosis multiplex esetén is jelen van.  Igen intenzívnek érezhetjük, habár maga a fájdalmat kiváltó ok nem fájdalmas (allodynia). Vagy szó lehet ilyenkor fokozott fájdalomérzésről (hiperalgézia).

Krónikus lehet a háthoz, ízületekhez, izmokhoz, a fejhez vagy idegsérüléshez kapcsolódó fájdalom, pl. cukorbetegség, polineuropátia, övsömör, Lyme-kór esetén. Szóba jöhet továbbá műtét utáni vagyfantom-fájdalom és egy sor egyéb.

A fájdalom a pácienst minden tekintetben jelentősen korlátozza, és enyhítése az életminőség javítása és a további gyógykezelés szempontjából alapvető fontosságú.

A fájdalom kezelése – szabaduljon meg a problémától

A kezelés komplex módon történik. Amennyiben ismert a fájdalmat kiváltó ok, ideális megoldás az ok eliminálása. Egyéb esetekben a fájdalom enyhítéséről van szó.

Ez gyógyszerekkel, nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel történik, melyek elnyomják a fájdalmat és meggátolják a gyulladás fokozódását, ezen kívül opioidokkal, amelyek erős fájdalomcsillapító hatásúak. Ezek a készítmények azonban függőséget okozhatnak! Támogatásképpen alkalmazhatók antidepresszánsok, illetve anxiolitikumok.

Bizonyos esetek megkövetelik a sebészeti beavatkozást. A gyógykezelés kiegészíthető pszichoterápiával vagy fizioterápiával mint pl. a vízterápia illetve a mágnesterápia.

A fizioterápia keretében jelentős szerepet játszik a Biomag 3D pulzáló terápiája.

Fájdalomcsillapító hatása egyike azon alapvető gyógyhatásoknak, melyek miatt a 3D pulzáló terápiát az egyének többségénél alkalmazzák.

A kezelés célja a fájdalom enyhítése, az összehúzódott izmok lazítása, a gyógyulási folyamat és a regeneráció elősegítése.

A Biomag készülékek különösen jó analgetikus hatást fejtenek ki az alábbi esetekben:

Az analgetikus hatás elérése több kezelést igényel. Azoknál a fájdalmas kórképeknél alkalmazzák, amelyeknél a betegség okai ismertek.

Nem alkalmazzák ismeretlen eredetű akut hasfájásnál, illetve szívinfarktus gyanúja esetén, nehogy a klinikai tünetek elnyomására és a heveny betegség időben történő diagnózisának megnehezítésére kerüljön sor.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nem-szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen hat.
 • Opioidok – erős fájdalomcsillapító hatást kifejtő anyagok.
 • Antidepresszánsok – a depresszió gyógykezelésére használatos gyógykészítmény csoport.
 • Anxiolitikumok – a szorongást, a lelki feszültséget, félelmet és lámpalázat elimináló gyógyszerek.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei fájdalommal járó állapotok esetén?

 • Segít a fájdalom enyhítésében.
 • Hozzájárul a páciens életminőségének javításához.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát a fájdalommal járó állapotok esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a prágai Károly Egyetemen 40 páciensen végzett klinikai vizsgálat a fájdalommal járó állapotok esetében alátámasztja a pulzáló terápia (PEMF) hasznosságát és hatékonyságát. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében.  A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Keresztcsont tájéki és lábfájdalmaim voltak, térdtől lefelé. Kb. fél éve kezelem magam mágnesterápiával és az eredmény igen jó nálam is és a férjemnél is. A készüléket naponta használjuk, a fájdalmak enyhülnek, hajlékonyabbak és mozgékonyabbak vagyunk.

Marie Bártlová, Janov

Szeretek kézimunkázni, és mivel közben sokat ülök, nyaki gerinc problémáim vannak. A Biomag készüléknek köszönhetően gond nélkül ülök hosszabb ideig. Egykori problémáim elmúltak.

Marie Horňáčková, Mutěnice

Térd és gerincfájdalmak gyötörnek. Eddig gyógyszert szedtem, parafint, kenőcsöket használtam, nem sok eredménnyel. Kb. 1 éve használom a mágnesterápiát a térdemre és a sarokkinövésemre, ami sokkal jobban használ.

Josef Krejčí, Stonařov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.