Visszerek

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A visszerek (varix az alsó végtagon) alapjában tág, kanyargós vénák a bőr alatt vagy a bőr felszínén, amelyek leggyakrabban a lábakon keletkeznek a vér – nem jól záródó vénabillentyűk miatti – ellentétes irányú áramlása következtében. A visszerek a láb szöveteiben az oxigénhiányos vér, valamint a savas anyagcseretermékek pangásához vezetnek, aminek következményei lehetnek a végtagok ischaemiás elváltozásai, gyulladások fokozott kockázata, továbbá a bőrön végbemenő elváltozások.

Visszérben a felnőtt populáció 50%-a szenved, és ez utóbbiak mintegy 1,5%-ánál vezet lábszárfekély kialakulásához. A betegség kialakulásában része van a veleszületett hajlamnak (csökkent minőségű vénafal-kötőszövet), valamint a olyan kockázati tényezőknek, mint az ülőmunka, terhesség, hormonális fogamzásgátlók, túlsúlyosság, dohányzás, stb. A visszerek legfőbb tünetei közé tartozik az alsó végtagokban érzett feszültség vagy nyomás, fájdalom, ödéma, égető érzés, viszketés, éjszakai görcsök. A visszerek megjelenhetnek mint vékony hajszálerek vagy már megduzzadt véna bőrelszíneződés kíséretében, illetve – mint végső fázis – lábszárfekély formájában.

A visszerek gyógykezelése: gyógyszeres (az érfal megerősítésére), sebészeti (injekciózás, lézeres műtét, hagyományos műtét illetve új, non-invazív eljárások) formájában valósul meg. A sebészetileg, kémiailag vagy lézerrel kezelt véna elpusztul és helyébe újonnan keletkezett egészséges, varix nélküli véna lép. Amennyiben a páciens a gyógykezelést követően ismét túlságosan terheli a vénáit, a varixok kiújulására számíthat. Ha tartós javulást kívánunk elérni, tartósan meg kell előzni a vér-pangást az alsó végtagok vénáiban, amivel meggátoljuk vagy lassítjuk az újabb varixok létrejöttét.

A mágnesterápia jelentősége visszerek esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazható mind a gyógykezelés során, mind azt követően, a varixok kiújulása elleni prevencióként. Hasonlóan járunk el, mint a diabéteszesek lábszárfekélye esetén. A diabéteszes láb és a vénatágulatok egyaránt a mágnesterápia hajszálerekre gyakorolt értágító és gyulladácsökkentő  hatását igénylik. A jobb mikrocirkuláció következtében a szövetek oxigénhez jutnak és a metabolitok eltávoznak. Javul a vénák izomtónusa és a vér-pangás csökken. A javulás a végtagokon észrevehető – eltűnik a z ödéma és leapadnak a nagy vénatágulatok.

A mágnesterápia alkalmazása visszerek esetén

Visszerek esetén kezdetben a fájdalom és a gyulladás enyhítésére 2 – 25 Hz-es kezeléseket javasolunk naponta, nagyméretű lapos applikátor segítségével, s a későbbiekben a teljes gyógyulás és megelőzés céljából 36 – 44 Hz-es frekveniák alkalmazását.

A mágnesterápia és a visszerek – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról visszérgyulladás esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a visszérgyulladás esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.