Visszerek

Szerkesztő: | 4. október 2019
Křečové žíly - popis diagnózy
Kép: Visszerek

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A visszerek (varix az alsó végtagon) alapjában tág, kanyargós vénák a bőr alatt vagy a bőr felszínén, amelyek leggyakrabban a lábakon keletkeznek a vér – nem jól záródó vénabillentyűk miatti – ellentétes irányú áramlása következtében. A visszerek a láb szöveteiben az oxigénhiányos vér, valamint a savas anyagcseretermékek pangásához vezetnek, aminek következményei lehetnek a végtagok ischaemiás elváltozásai, gyulladások fokozott kockázata, továbbá a bőrön végbemenő elváltozások.

Visszérben a felnőtt populáció 50%-a szenved, és ez utóbbiak mintegy 1,5%-ánál vezet lábszárfekély kialakulásához. A betegség kialakulásában része van a veleszületett hajlamnak (csökkent minőségű vénafal-kötőszövet), valamint a olyan kockázati tényezőknek, mint az ülőmunka, terhesség, hormonális fogamzásgátlók, túlsúlyosság, dohányzás, stb. A visszerek legfőbb tünetei közé tartozik az alsó végtagokban érzett feszültség vagy nyomás, fájdalom, ödéma, égető érzés, viszketés, éjszakai görcsök. A visszerek megjelenhetnek mint vékony hajszálerek vagy már megduzzadt véna bőrelszíneződés kíséretében, illetve – mint végső fázis – lábszárfekély formájában.

A visszerek gyógykezelése: gyógyszeres (az érfal megerősítésére), sebészeti (injekciózás, lézeres műtét, hagyományos műtét illetve új, non-invazív eljárások) formájában valósul meg. A sebészetileg, kémiailag vagy lézerrel kezelt véna elpusztul és helyébe újonnan keletkezett egészséges, varix nélküli véna lép. Amennyiben a páciens a gyógykezelést követően ismét túlságosan terheli a vénáit, a varixok kiújulására számíthat. Ha tartós javulást kívánunk elérni, tartósan meg kell előzni a vér-pangást az alsó végtagok vénáiban, amivel meggátoljuk vagy lassítjuk az újabb varixok létrejöttét.

A mágnesterápia jelentősége visszerek esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazható mind a gyógykezelés során, mind azt követően, a varixok kiújulása elleni prevencióként. Hasonlóan járunk el, mint a diabéteszesek lábszárfekélye esetén. A diabéteszes láb és a vénatágulatok egyaránt a mágnesterápia hajszálerekre gyakorolt értágító és gyulladácsökkentő  hatását igénylik. A jobb mikrocirkuláció következtében a szövetek oxigénhez jutnak és a metabolitok eltávoznak. Javul a vénák izomtónusa és a vér-pangás csökken. A javulás a végtagokon észrevehető – eltűnik a z ödéma és leapadnak a nagy vénatágulatok.

A mágnesterápia alkalmazása visszerek esetén

Visszerek esetén kezdetben a fájdalom és a gyulladás enyhítésére 2 – 25 Hz-es kezeléseket javasolunk naponta, nagyméretű lapos applikátor segítségével, s a későbbiekben a teljes gyógyulás és megelőzés céljából 36 – 44 Hz-es frekveniák alkalmazását.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Térdfájásom volt és mindkét lábamon visszerek. A Biomag mágnesterápiát naponta 2x 30 percig alkalmaztam. 20 hét után elmúltak a fájdalmak.

Eva Švástová, Klobouky u Brna

A Biomag készüléket az egész család használja. Nekem a visszerekre segít és a gerincfájdalmakra. A készülékkel és az applikátorokkal meg vagyunk elégedve.

Jarmila Buchtová, Mistřín

Kb. egy éve megvettem az Önök készülékét és meg kell mondjam, hogy nekem és feleségemnek jó szolgálatot tesz. Elsősorban a tartósabb hátfájásra és visszérproblémákra használjuk, illetve átmenetileg a csuklónkra és fejfájásra.

Karel Kratochvíl, Humpolec

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.