Visszerek

Szerkesztő: | 2020. május 12.

Nehéz-láb érzése van? Nyomást, fájdalmat érez a lábaiban és éjjel görcsök gyötrik? Lehet, hogy Önnél visszerek vannak kialakulóban. Haladéktalanul forduljon orvoshoz, mert számos megoldás létezik a problémák megszüntetésére.

Křečové žíly - popis diagnózy
Kép: Visszerek

Megoldást keres visszereire?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A visszerek leírása és jelentkezésük okai

A visszerek (visszértágulatok az alsó végtagon) alapjában tág, kanyargós vénák a bőr alatt vagy a bőr felszínén, amelyek leggyakrabban a lábakon keletkeznek a vér – nem jól záródó vénabillentyűk miatti – ellentétes irányú áramlása következtében.

A visszerek a láb szöveteiben az oxigénhiányos vér, valamint a savas metabolitok pangását okozzák, ami a végtagok ischaemiás elváltozásaihoz, gyulladásokhoz és bőrelváltozásokhoz vezethet.

A visszértágulat a felnőtt populáció 50 %-ánál jelent problémát, és ez utóbbiak mintegy 1,5 %-ánál vezet lábszárfekély kialakulásához.

A betegség főbb tünetei közé tartozik az alsó végtagokban érzett nehézség, feszültség vagy nyomás, fájdalom, ödéma, égető érzés, viszketés és éjszakai görcsök.

A visszeres tünetek változatai a vékony hajszálerektől kezdve a bőr pigmentációival és más elváltozásaival jelentkező kidudorodó vénán át a végső fázisig, a lábszárfekélyig terjedhetnek.

A betegség kialakulásában része van a veleszületett hajlamnak (csökkent minőségű vénafal-kötőszövet), valamint az olyan kockázati tényezőknek, mint pl.:

 • ülőmunka,
 • munkavégzési pozíció,
 • terhesség,
 • hormonális fogamzásgátlók,
 • elhízás,
 • dohányzás, egyéb.

A visszértágulat kezelése – szabaduljon meg a problémától

A kezelés gyógyszeres (az érfal minőségének javítása),sebészeti(szkleroterápia, lézerterápia, hagyományos műtét és mini-invazív eljárások).

A sebészetileg, kémiailag vagy lézerrel kezelt véna elpusztul és helyébe újonnan keletkezett egészséges, tágulat nélküli véna lép.

Amennyiben a páciens a gyógykezelést követően ismét túlságosan terheli a vénáit, a visszértágulat kiújulására számíthat.

Ha tartós javulást kívánunk elérni, fontos az alsó végtagi vénákban a vérpangás következetes megelőzése, hogy meggátoljuk vagy fékezzük az újabb tágulatok létrejöttét.

A Biomag 3D pulzáló terápiája alkalmazható a gyógykezelés egész ideje alatt, ill. javasolt az új visszerek kialakulására irányuló prevenció részeként is. A kezelés a mikrocirkuláció javításával a végtagok érintett szöveteiben javítja a vénák tónusát, a vénás visszatérést és megelőzi a tágulatok ismételt kialakulását.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Szkleroterápia – visszértágulatot eltávolító metódus, amikor olyan speciális anyagot fecskendeznek a visszérbe, mely az érfalat károsítja és végül annak „összetapadását“ eredményezi.
 • Vénás visszatérés – a vér (időegység alatti vérmennyiség) visszaáramlása a vénákban a szív felé.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei visszértágulat esetén?

 • Javítja az oxigéndús szövet mikrocirkulációját és segít a metabolitok eltávolításában.
 • Javítja a vénák tónusát és a vénás visszaáramlást.
 • Gyulladáscsökkentő hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a visszér-betegségben szenvedő pácienseknél az értágító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készüléket az egész család használja. Nekem a visszerekre segít és a gerincfájdalmakra. A készülékkel és az applikátorokkal meg vagyunk elégedve.

Jarmila Buchtová, Mistřín

Kb. egy éve megvettem az Önök készülékét és meg kell mondjam, hogy nekem és feleségemnek jó szolgálatot tesz. Elsősorban a tartósabb hátfájásra és visszérproblémákra használjuk, illetve átmenetileg a csuklónkra és fejfájásra.

Karel Kratochvíl, Humpolec

Térdfájásom volt és mindkét lábamon visszerek. A Biomag mágnesterápiát naponta 2x 30 percig alkalmaztam. 20 hét után elmúltak a fájdalmak.

Eva Švástová, Klobouky u Brna

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.