Vese kólika

Szerkesztő: | 2020. május 12.

Tartós vizelési nehézségei vannak vagy ágyéki fájdalmak gyötrik? Ennek oka a vese kólikát okozó vesekő lehet, ami igen veszélyes és főként igen fájdalmas állapot. Ilyen esetben azonnal kérjen orvosi segítséget, mivel veséi súlyosan károsodhatnak.

Ledvinová kolika - popis diagnózy
Kép: Vese kólika

Megoldást keres vese kólikájára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A vese kólika leírása és jelentkezésének okai

A vese (renális) kólika heveny fájdalommal jár, amit a húgycsőben fellépő váratlan vizeletkiválasztási zavar okoz.

A fájdalom kinyilallhat az oldalakba, hátba vagy herezacskóba ill. szeméremajkakba és a combok belső részébe. Kísérheti izzadás, rosszullét, hányinger, hematúria (véres vizelet).

Olyan akut fájdalomról van szó, amely teljesen váratlanul jelentkezik „teljesen egészséges“ embernél.

A leggyakoribb ok, a konkrementum (kő, kövesedés) –  illetve annak mozgása a húgyutakban, ami a vizelet húgycsövön való kijutásának hirtelen zavarához vezet.

Jelentkezésének tényezői lehetnek:

 • öröklődés,
 • nem elegendő folyadékbevitel,
 • húgyúti fertőzések,
 • anyagcsere-zavarok,
 • egyéb megbetegedések (pl Crohn-betegség),
 • gyógyszerek és más tényezők.

A diagnózis röntgen (RTG ) vagy ultrahang (UH) segítségével igazolható.

A heveny vese kólika elhanyagolása vizeletpangáshoz, hidronefrózishoz, vesegyulladáshoz ill. veseelégtelenséghez vezethet.

A vese kólika kezelése – szabaduljon meg a problémától

A kezelés konzervatív vagy sebészeti beavatkozás révén lehetséges, melynek célja a kő vagy egyéb akadály (vérrög, genny) eltávolítása a húgyutakból.

A konzervatív kezelés analgetikumok és spazmolitikumok segítségével, megnövelt folyadékmennyiséggel, esetleg – a konkrementum spontán kiválasztása céljából – infúziós terápia alkalmazásával történik.

Amennyiben a kövek spontán módon nem ürülnek, lithotripsia végzése lehetséges, amikor a köveket lökéshullámok segítségével összezúzzák, miután ezek a kőmaradványok megnövelt folyadékmennyiség bevitelével kiürülnek a szervezetből.

Komplikáltabb esetekben sebészeti beavatkozáshoz folyamodnak.

A Biomag 3D terápiája javasolt a konzervatív analgetikus-spazmolitikus kezelés kiegészítéseként, és a konkrementum távozását követően a károsodott nyálkahártya gyógyulásának elősegítésére.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Hematúria – azt jelenti, hogy a vizeletben vér található.
 • Hidronefrózis – vizeletpangás miatti vesetágulás, ami a kivezető húgyvezetékekben létrejött akadály következtében áll be.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei vese kólika esetén előnyei?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Görcsoldó hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a vese kólikában szenvedő pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító) és görcsoldó hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket térd, váll, és csípőízület artrózisra, valamint ischiasra, veseproblémákra és hátfájásra használom. A fenti problémák megszűntek.

Jaroslav Vomáčka, Praha

Nyaki gerinci és csigolya problémáim a készülék hatására jelentősen csökkentek. Pajzsmirigy műtétem után is használtam, és állapotom a műtétet követően olyan gyorsan javult, hogy 2 hét elteltével már mehettem dolgozni.

Slávka Kuglerová, Pliešovice

A mágnesterápiát bátyám is alkalmazza, gerincfájdalmakra és veseproblémáira. Erős fájdalomcsillapítókat szedett. A készülék használata óta nem kell annyi gyógyszert szednie.

Zlatuše Zajíčková, Frýdek-Místek

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.