Vesegörcs

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Olyan heveny fájdalommal járó tünetről van szó, amit a vizeletelvezető rendszer hirtelen beállt rendellenessége vált ki. A vesegörcs leggyakoribb oka a vesekő illetve annak mozgása a húgyelvezető csatornában, mely előzetes tünetek nélkül, hirtelen lép fel. A diagnózist RTG vagy ultrahangos vizsgálat segítségével erősíthetjük meg. Az időben nem gyógykezelt heveny vesegörcs a vizelet felgyülemlését, hidronefrózist és veseelégtelenséget idézhet elő.
A vesegörcs (konzervatív illetve sebészeti) gyógykezelése elsősorban a vesekő vagy egyéb akadály (vérrög, genny) húgyvezetékből való eltávolításában nyilvánul meg. A konzervatív gyógykezelés analgetikumok és spazmolitikumok adagolását, fokozott folyadékbevitelt, szükség esetén - a vesekő spontán kiválasztása támogatására irányuló - infúziós terápiát jelenti.

A mágnesterápia jelentősége vesegörcs esetén

Vesegörcs esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát a konzervatív gyógyszeres kezelés kiegészítéseként alkalmazhatjuk, majd a vesekő eltávozása után a sérült nyálkahártya gyógyulásához járulhat hozzá.

A mágnesterápia jelentősége vesegörcs esetén

Vesegörcs esetén a mágnesterápiás kezelést helyileg a vese környékére és a húgyvezeték mentén javasoljuk 4 - 6 Hz-es fájdalomcsillapító és 8-14 Hz-es görcsoldó frekvenciák segítségével, tartósan, a vesekő (kövek) távozásáig, majd 2- 25 Hz-es gyógyító frekvenciák alkalmazásával.

Mágnesterápia és a vesegörcs - az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról vesegörcs esetén? Értesítsen minket! Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a vesegörcs esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.
Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.