Vállfájás szupportív terápiája

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A vállfájás szupportív terápiáját vizsgálták pulzáló mágnesterápia beiktatásával 66 páciens esetében, akiknél – a vállízület túlzott megterhelése miatt – szakadt rotátor-köpenyre irányuló műtéti beavatkozásra volt szükség. A három évig zajló tanulmány eredményeit 2015-ben tették közre (Osti et al.).

A posztoperatív gyógykezelés céljára – ismert hatásának köszönhetően – a pulzáló mágnesterápiát jelölték ki, hogy enyhítsék a lokális gyulladást és az ízület műtét utáni ödémáját, továbbá, hogy lerövidítsék a lábadozás időszakát és – elsősorban – enyhítsék a fájdalmakat.

Összesen 32 páciens részesült 6 héten át tartó, napi 8 órás terápiában. A további 34 beteg esetében a pulzáló mágnesterápiát csak imitálták, ők képezték a kontroll-csoportot. A kezelések hatását 3 hónap, majd 2 év elteltével értékelték ki.

A tanulmány eredményei igazolták a pulzáló mágneses mező gyulladás-csökkentő és fájdalomcsillapító hatását.

A pulzáló mágnesterápia tehát enyhíti a posztoperatív fájdalmakat és a váll merevségét, amivel jelentősen hozzájárul a vállízületek környéki – sérülés és kapcsolódó gyulladások miatti – túlterhelt izomzat rehabilitációjához.

Forrás: Osti, L. et al. (2015) Pulsed electromagnetic fields after rotator cuff repair: a randomized, controlled study. Orthopedics. [Online] 38 (3), e223–e228.

A pulzáló elektromágneses mező rotátor-köpeny operációját követően: randomizált kontroll-vizsgálat / Pulsed electromagnetic fields after rotator cuff repair: a randomized, controlled study

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25760511

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve