Transzkraniális mágneses stimuláció hatása migrén esetén

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Transzkraniális mágneses stimuláció hatása migrén esetén – volt a pármai egyetem olasz kutatócsoportja 11 pácienst érintő kísérleti tanulmányának tárgya (Brighina et al., 2004).

Mivel a funkciós mágneses rezonancia (fMRI) felfedte a dorsolateralis prefrontalis cortex fájdalmat elnyomó képességét, nagy volt a valószínűsége annak, hogy ezen testrész repetitív transzkraniális mágneses stimulációja képes enyhíteni a krónikus migrént.

A 11 krónikus migrénben szenvedő páciensből 6 került a kísérleti csoportba és a további 5 fő a terápiás készülék hasonmásával lett kezelve.

Négy hét lefolyása alatt összesen 12 alkalommal került sor 20 Hz-es pulzáló mágneses stimulációra.

Az eredmények megmutatták, hogy a mágneses stimulációban részesült kísérleti csoport – a kontroll-csoporttal ellentétben – a fejfájás jelentős enyhüléséről és gyakoriságának csökkenéséről számolt be.

A mágneses stimuláció tehát gyógyhatása révén egyértelműen enyhíti a krónikus fejfájást, de a sima és krónikus migrén tüneteit is.

Forrás: Brighina, F. et al. (2004) rTMS of the prefrontal cortex in the treatment of chronic migraine: a pilot study. Journal of the Neurological Sciences. 22767–71.

A dorsolateralis prefrontalis cortex funkciós mágneses rezonanciája (rTMS) krónikus migrén esetében: kísérleti tanulmány / rTMS of the prefrontal cortex in the treatment of chronic migraine: a pilot study 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15546593
 Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve