Tinnitus (fülzúgás, fülcsengés)

Szerkesztő: | 2020. január 22.

Önnek zúg, cseng vagy sípol a füle? Az ilyen és egyéb kellemetlen hangok a fülben vagy a fejben tünetei lehetnek a fülzúgásnak, azaz a tinnitus nevű betegségnek.

Tinnitus - popis pískání v uších
Kép: Tinnitus (fülzúgás, fülcsengés)

Megoldást keres a tinnitusra?

Szeretné enyhíteni a fájdalmait?

A tinnitus leírása és jelentkezésének okai

A tinnitus olyan – hallással kapcsolatos – érzés, amelynek forrása nem az embert körülvevő környezetben van. Forrása lehet a fülben vagy azon kívül.

A tinnitust kísérheti szédülés is, szorongást és álmatlanságot okoz. Megnyilvánulásai rendszerint lelki problémák esetén fokozódnak és elmélyülnek.

Az objektív tinnitus olyan különleges jelenség, amikor a hangokat az orvos is hallja. A tünet objektív formája általában a hallórendszer valamely részének eldeformálódásával függ össze. Szó lehet itt például tátongó Eustach-kürtről, palatális izomrángásról, fülközeli verőértágulatról vagy egyéb okokról.

A szubjektív tinnitust csupán a páciens hallja. A szubjektív tünet igen gyakori. Összefügghet például hallászavarral, a belső fül keringési zavarával, gyulladással, erős hang stimulus általi hallás-sérüléssel, munkavégzési hallászavarokkal, a fül sérülésével és egy sor mással.

A tinnitust előidézheti például a stressz, zaj, dohányzás, alkohol, kábítószer, magas vérnyomás, keringési vagy szívbetegség, nyaki gerinci problémák, agydaganat, hormonzavar is.

A tinnitus, azaz fülzúgás, olyan tünet, amely egy sor betegség kísérőjelensége. A fülzúgás például a Meniere-kór részeként is jelentkezhet. A fülzúgás azonban olyan esetekben is előfordul, amelyeknél maga a hallás nem mutat károsodást.

60 év felett előfordulása növekszik.

A tinnitus kezelése – foglalkozzon a problémáival

A tinnitus kezelési stratégiái ugyanolyan eltérőek, mint az okai. A pácienssel beszélgetve vizsgálják a fülzúgással járó szubjektív érzeteket.

Audiometriás vizsgálatot is végeznek (a hallássérülés mértékének megállapítására) és szükség esetén kiegészítő otomikroszkópos vizsgálatot, valamint hallójárat vizsgálatot (aprólékos mikroszkópos fülvizsgálat) is. Gyakran be kell vonni neurológiai, belgyógyászati, szem- és pszichiátriai vizsgálatot is.

Ha a tinnitus okait feltárják, a kezelés éppen azok kiküszöbölésére irányul.

A meg nem állapított okból jelentkező krónikus eseteknél a tünetek például hangmaszkoló készülékkel, vagy ún. csiga-implantátummal csökkenthetők.

Az utóbbi években kezdik alkalmazni a krónikus tinnitus esetében az agykéreg stimulálásával kapcsolatos metódust a bal halántéklebeny környékén 3D pulzáló terápia segítségével.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít a tinnitus kezelésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Csiga-implantátum – olyan fül-implantátum, amely a belső fülben ellátja a csiga funkcióját.
 • Audiometriás vizsgálat – a hallássérülés mértékének megállapítása
 • Otomikroszkópos fülvizsgálat – a fül aprólékos kivizsgálása mikroszkóppal.
 • Eustach-kürt – fülkürt, amely az orrgaratot köti össze a középfüllel.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a tinnitusra irányuló terápia előnyei? 

 • Segít javítani a véráramlást a kis artériákon és a kapilláris ágyon keresztül.
 • Javítja a normál funkciók feltételeit.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát a tinnitus esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a németországi Régensburgban az egyetem pszichiátriai, pszichoszomatikus és pszichoterápiai karán működő kutatók 2006-ban elvégzett klinikai vizsgálata igazolja, hogy a pulzáló terápia általi stimuláció hatékonyan gyógyíthatja a krónikus tinnitust. A fentiekből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia enyhítheti a tinnitus megnyilvánulásait és csökkentheti tüneteinek érzetét. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag esetemben fülcsengésre, gerinc- váll- és ízületi fájdalmakra segít, valamint a viszonylag magas vérnyomásra és segít lenyugodni.

Hana Skřiváčková, Rokytnice nad Jizerou

A készüléket gerincfájdalmakra, fülcsengésre, magas vérnyomásra és ízületeimre használom.

Emília Dobríková, Sliač

A Biomag készülékkel elégedett vagyok. Csípő-, térd-, derékfájdalmakra, prosztata gyulladásra, tinnituszra és az ivóvíz mágnesezésére használom.

Karel Suk, Velký Borek

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.