Térdprotézissel járó fájdalmak enyhítése

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Térdprotézissel járó fájdalmak enyhítése 33 páciens bevonásával volt P. Adravanti (2014) olasz kutatócsoportjának célja a 75 Hz-es, 1,5 mT intenzitású alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia tesztelése során.

Immár hosszú évek óta egyre több páciens fejezi ki megelégedését a térdízületi műtéttel és a teljes térdprotézissel kapcsolatban. Ez azonban a páciensek több, mint egyharmadánál akár egy évig is tartó fájdalmakkal jár. A jelen tanulmány célja az volt, hogy azonnal a műtéti beavatkozás után megpróbálják befolyásolni a fájdalmas állapotot és meggátolják a tartós fájdalmak kialakulását, valamint a térdízület működési korlátozottságát.

A fent említett műtéten átesett pácienseket véletlenszerűen a kísérleti vagy a kontroll-csoportba osztották. A gyógykezelés összesen 60 napig tartott, a pulzáló mágnesterápia napi 4 órában került alkalmazásra. A csoportok eredményeit 1, 2 és 6 hónap után értékelték ki.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia analgetikus és gyógyító hatása már az első mérés során, tehát az operációt 1 hónappal követően megnyilvánult. A kísérleti csoportnál a fájdalom és ödéma jóval kisebb mértékű volt és a térd működése jóval kedvezőbb. Hat hónap elteltével is – a terápiában nem részesült kotroll-csoporttal ellentétben – ezen csoportnál mutatkozott a jóval enyhébb fájdalom.

A kísérleti csoportban még három hónap elteltével is jóval kevesebb páciens panaszkodott járásproblémák és a járást akadályozó erős fájdalom miatt, mint a kontroll-csoportban.

A műtéti beavatkozást követő gyógyulási folyamat elősegítése és a térd gyulladásos elváltozásainak csökkentése érdekében időben alkalmazott alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia tehát jelentősen enyhíti a tartós fájdalmakat, és ezért javasolt a teljes térdprotézis beültetésére irányuló műtéten átesett páciensek gyógykezelésének lezárása folyamán történő alkalmazásra.

Forrás: Adravanti, P. et al. (2014) Effect of pulsed electromagnetic field therapy in patients undergoing total knee arthroplasty: a randomised controlled trial. International Orthopaedics. [Online] 38 (2), 397–403.

A pulzáló mágnesterápia teljes térdprotézis beültetésén átesett páciensekre gyakorolt hatása: randomizált, kontroll-vizsgálat / Effect of pulsed electromagnetic field therapy in patients undergoing total knee arthroplasty: a randomised controlled trial

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24352823

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve