Térdízületi porckopás és gyógyulása pulzáló mágnesterápia segítségével

Szerkesztő: | 2020. január 14.

Térdízületi porckopás és gyógyulása pulzáló mágnesterápia segítségével 40 fős vizsgálati csoportban. A téma kiértékelésére azután került sor, hogy minden páciens korrekciós sípcsont osteotomián esett túl. Az eredmények randomizált kettős-vak vizsgálat szigorú feltételeire alapultak.

Mint említettük, összesen 40 páciens esett át sípcsont osteotomián, ami olyan műtéti beavatkozás, melynek során a csont rövidítésére, hosszabbítására vagy egyenesítésére kerül sor.

A fenti pácienseket ezután – a vizsgálat céljából – két csoportra osztották, egy aktív és egy kontroll-csoportra. Végül felkértek négy – a vizsgálat és feltételei szempontjából neutrális (független) ortopédsebészt, hogy kiértékeljék a műtét után 60 nappal készített röntgen-felvételeket és meghatározzák az egyes páciensek esetén bekövetkezett javulás fokát. Az egyes eseteket 4 kategóriába sorolták, ahol a negyedik a gyógyulás legmagasabb fokát képviselte.

A kontroll-csoporton belül a páciensek bylo po posouzení 73,6%-a a kiértékelés eredméyneképpen az 1. és 2. kategóriába került, míg a mágnesterápiában részesült aktív csoportban a páciensek 72,2%-a a 3. és 4. kategóriába lett besorolva (a gyógyulás legmagasabb foka).

A – sípcsont műtéten átesett – térdízületi porckopásos páciensek esetén tehát a pulzáló mágnesterápia igen pozitív gyógyító hatást gyakorolt.

Forrás: Mammi, G. I. et al. (1993) The electrical stimulation of tibial osteotomies: Double-blind study. Clinical Orthopaedics and Related Research. (288), 246–253.

A tibiális osteotomia elektromos stimulációja / The Electrical stimulation of Tibial Osteotomies
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8458140

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Související diagnóza: Ízületi gyulladások – Artrózis

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve