Térdízületi artrózis

Szerkesztő: | 2019. december 10.

Térdfájdalomban szenved? Nehézségeket okoz a séta vagy a mindennapi mozgás? Gyakran tapasztal korlátozott mozgást a térdében?  Valószinűleg térdízületi artrózisa van.

Artróza kolene - popis artrózy kolenních kloubů
Kép: Térdízületi artrózis

Megoldást keres az artrózis ellen?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól járás közben?

A térdízületi artrózis leírása és az okai

Artrózis az ízületi porc egy nem gyulladásos degeneratív betegsége, amely csökkenti a térdízület mozgását és károsodáshoz vezet. Fájdalmas és mozgást korlátozó betegségről van szó, amely gyakran műtétet igényel.

Az artrózis a felnőtt népesség kb. 12 %-át érinti, a 70 évesnél idősebb népességnek egészen a 90%-át. Erős fájdalomhoz és mozgáskorlátozáshoz vezet, ami megnehezíti a napi tevékenységek elvégzését. Leggyakrabban a nagy ízületeknél fordul elő.

Az egészséges fehér térd porc artrózis hatására sárgassá válik, és kezdi elveszíteni tipikus megjelenését. Az így károsodott porc fokozatosan vékonyabbá válik és deformálódni kezd. Porchiba keletkezik, felfedve a csontot és az ízület korül növekvő csontszövet alakul ki. A csontszövetek kinövése fájdalmat okoz, amely a betegség kialakulásával növekszik.

Milyen okai lehetnek az artrózisnak?

 • Térdízületi sérülések,
 • nem megfelelő étrend vitaminok nélkül, sok kémiailiag módosított étel,
 • túlsúly és elhízás ami növeli az ízületek terthelését,
 • reumás betegségek és ülő életmód,
 • ütésterhelések,
 • rossz testi szokások, például a sportban.

Térd artrózis kezelése – szabaduljon meg az ízületi fájdalmaktól

A kezelés a betegség fejlődésenek a lassításán és a tünetek megoldásán alapul. Az első szakaszban a fájdalmat gyakran gyógyszerek (reuma ellenes gyógyszerek, gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók és ezen felül kondroprotektikumok) szabályozzák.

A súlyos előre haladott állapotokat műtét, porcátültetés vagy úgynevezett teljes endoprotezálás ( a teljes ízület helyettesítése egy mesterséges ízülettel) oldja meg. A műtéti terápia kizárólag a 3-ik fokozatú térdízületi artrózis kezelésére szolgál.

Az artózis feljődésének lelassításában a tünetek megoldásában és a műtét megelőzésében fontos szerepet játszik a rehabilitációs gondozás a Biomag 3D pulzusterápia segítségével.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Porc – kötőszövet, amely egyes szervek részét képezi (orr, füll, gége, légcső) és csontok ízületének felületét képezi.
 • Reumaellenes gyógyszerek – reumatikus betegségek elleni gyógyszerek
 • Gyulladáscsökkentők – gyulladás elleni gyoģyszerek
 • Fájdalomcsökkentők – fájdalom elleni gyoģyszerek
 • Kondroprotektívumok – artrózis kezelésére használt gyógyszerek.
 • Elektromiográfia – elektrodiagnosztikai módszer, amelyet elsősorban a neuromuszculáris rendellenességek vizsgálatára használnak.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Milyen előnyei vannak a terápiának a térdízületi artrózis kezelésében?

 • Segít csökkenteni az artrózishoz kapcsolódó fájdalmat.
 • Gyulladás és duzzanat elleni hatás.
 • Megkönnyíti az ízületek mozgását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Neminvazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzusterápia (PEMF)hatásait 34 térdízületi osteoarthritissel szenvedő beteg csoportján vizsgálták. A Biomag 3D pulzusterápia intenzív használata ezeknél a betegeknél csökkentette a mindennapitevékenységek problémait és javította térdműködést. A Biomag 3D pulzusterápiának fájdalom csillapító hatásai vannak és ugyanakkor enyhíthet a duzzanattól is.A tudományos tanulmányokról többet itt.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

84 éves nagymamám már 8 éve használja a készüléket térd artritiszére, és meg kell mondanom, hogy mozgáskészsége igen jó. Fájdalmai ritkábban jelentkeznek és jóval enyhébbek, mint évekkel ezelőtt.

Miroslav Kulka, Vřesina

Artrózisom van, nagy térdízületi fájdalmakkal küzdöttem. Intenzív „Biomag“ kezelések után a fájdalmak csökkenni kezdtek és idővel megszűntek. A készülék náthára, megfázásra és fogfájásra is nagyon bevált.

Paní Pavlíková, Havířov

A Biomag készüléket naponta használom térd artrózisra, valamint végtagi ischaemiára. 86 éves vagyok és a mágnesterápia nélkül rég nem járnék.

Ladislav Voda, Lažánky

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.