Teniszkönyök

Szerkesztő: | 4. október 2019
Tenisový loket - popis diagnózy
Kép: Teniszkönyök

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A program a könyökízületi fájdalmak – a teniszkönyök (radialis epikondilitisz) kezelésére szolgál, amely túlzott egyoldalú terhelés során lép fel sportolóknál és nehéz munkát végzőknél.

A mágnesterápia célja teniszkönyök esetén

teniszkönyök elnevezésű betegségnél a mágnesterápia enyhíti a fájdalmat és – az egyéb sebészeti és rehabilitációs gyógykezelés mellett – elősegíti a gyógyulási folyamatot. Az inak és szalagok gyulladásos megbetegedései krónikussá is válhatnak és idő előtti terhelés vagy nem elégséges utókezelés esetén ismételten visszatérnek. Ezért javasolt a mágnesterápiás kezelés megelőzésképpen probléma mentes állapot esetén is.

A mágnesterápia alkalmazása teniszkönyök esetén

A teniszkönyök a könyökízület izom- és ínszalagjainak (radialis epicondylus humeri) megbetegedését jelenti, melynek oka a megterhelés. A csuklót feszítő izmok (csukló extensorok) és a kézfejet tenyérrel felfelé fordító izmok (supinátorok) szoktak elsősorban megterhelés alatt lenni. A teniszkönyök krónikussá válásának kockázati tényezőit a sportolóknál a terhelés csökkentésével illetve speciális tornával tudjuk eliminálni. A nehéz fizikai munkát végzőknél segíthet az egyes tevékenységek felváltva történő végzése a műszak során. A betegség a fájdalmon kívül odáig vezet, hogy a páciens nem képes kézbe venni dolgokat és izomereje is csökken. A tartós gyógykezelés magában foglalja mind a klasszikus, mind a sebészeti gyógykezelést, a nyugalmat, merevítőt, jeges borogatást, analgetikumokat, kortikoidokat és eredménytelenség esetén a műtéti beavatkozást. A konzervatív gyógyeljárásban a fizikoterápiának, mágnesterápiának, stb. van legfontosabb szerepe.

A teniszkönyök mágnesterápiás kezelése

teniszkönyök elnevezésű betegségnél a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát helyileg alkalmazzuk a sérült könyök tájékán minden nap, hosszútávon leginkább kis köralakú applikátor vagy szolenoid segítségével. A fenti módon a mágnesterápia analgetikus, duzzanat- és gyulladásgátló, valamint gyógyító hatása érvényesül.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot mindenkinek javasolom, mivel megszüntette a kéztőcsatornával, tenisz-könyékkel és vállal kapcsolatos fájdalmainkat. Nem kellett fájdalomcsillapítókat szednünk.

Věra Kuklová

Férjemmel naponta 1 óráig használtuk a készüléket. Férjem igen hamar megkönnyebbülést érzett, tenisz-könyökével már nincs gondja, nem panaszkodik nyaki gerincére és balesetben sérült válla nem fáj.

Fukas házaspár, Dvůr Králové n. Labem

Egyebek mellett tenisz-könyökömmel volt problémám. A mágnesterápia rendszeres alkalmazásának köszönhetően 62 évesen aktívan teniszezek és síjelek.

Zdeněk Fajfr, Choceň

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.