Teniszkönyök

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A program a könyökízületi fájdalmak – a teniszkönyök (radialis epikondilitisz) kezelésére szolgál, amely túlzott egyoldalú terhelés során lép fel sportolóknál és nehéz munkát végzőknél.

A mágnesterápia célja teniszkönyök esetén

teniszkönyök elnevezésű betegségnél a mágnesterápia enyhíti a fájdalmat és – az egyéb sebészeti és rehabilitációs gyógykezelés mellett – elősegíti a gyógyulási folyamatot. Az inak és szalagok gyulladásos megbetegedései krónikussá is válhatnak és idő előtti terhelés vagy nem elégséges utókezelés esetén ismételten visszatérnek. Ezért javasolt a mágnesterápiás kezelés megelőzésképpen probléma mentes állapot esetén is.

A mágnesterápia alkalmazása teniszkönyök esetén

A teniszkönyök a könyökízület izom- és ínszalagjainak (radialis epicondylus humeri) megbetegedését jelenti, melynek oka a megterhelés. A csuklót feszítő izmok (csukló extensorok) és a kézfejet tenyérrel felfelé fordító izmok (supinátorok) szoktak elsősorban megterhelés alatt lenni. A teniszkönyök krónikussá válásának kockázati tényezőit a sportolóknál a terhelés csökkentésével illetve speciális tornával tudjuk eliminálni. A nehéz fizikai munkát végzőknél segíthet az egyes tevékenységek felváltva történő végzése a műszak során. A betegség a fájdalmon kívül odáig vezet, hogy a páciens nem képes kézbe venni dolgokat és izomereje is csökken. A tartós gyógykezelés magában foglalja mind a klasszikus, mind a sebészeti gyógykezelést, a nyugalmat, merevítőt, jeges borogatást, analgetikumokat, kortikoidokat és eredménytelenség esetén a műtéti beavatkozást. A konzervatív gyógyeljárásban a fizikoterápiának, mágnesterápiának, stb. van legfontosabb szerepe.

A teniszkönyök mágnesterápiás kezelése

teniszkönyök elnevezésű betegségnél a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát helyileg alkalmazzuk a sérült könyök tájékán minden nap, hosszútávon leginkább kis köralakú applikátor vagy szolenoid segítségével. A fenti módon a mágnesterápia analgetikus, duzzanat- és gyulladásgátló, valamint gyógyító hatása érvényesül.

A mágnesterápia és a teniszkönyök – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról teniszkönyök esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a teniszkönyök esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.