Teniszkönyök

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Éles fájdalom kínozza Önt a könyök tájékán? Eleinte terhelés közben jelentkezik, de később nyugalmi állapotban is? Ezen problémák oka az ún. teniszkönyök nevű megbetegedés lehet.

Tenisový loket - popis diagnózy
Kép: Teniszkönyök

Megoldást keres a teniszkönyökre?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

A teniszkönyök leírása és jelentkezésének okai

A teniszkönyök a könyökízület  izom- és ínszalagjainak megbetegedése. Az entezopátia (inakat érintő betegségek) csoportjába tartozik. A népesség 3%-ánál jelentkezik, nőknél és férfiaknál hasonló arányban.

Amíg a teniszkönyöknél a fájdalom a könyök külső felén jelentkezik, a dobókönyöknél (vagy golfkönyök) a belső oldalon érezhető.

A fájdalom más testrészekbe is kisugározhat (kézbe, felsőkarba, vállba vagy akár a nyakba is). A problémák fokozatosan jelennek meg. A fájdalmak eleinte rendszerint megterhelés után rövid időre jelentkeznek, később már tartóssá válnak. A gyulladás helyén ödéma, vörös elszíneződés vagy magas hőmérséklet is megjelenhet.

A betegségnél a fájdalom miatt akár a tárgyak kézbevétele is lehetetlenné válhat és csökken az izmok ereje. Elsősroban a csukló feszítőizmai (extensor) és a kezet tenyérrel felfelé fordító izmok (musculus supinator) túlerőltetéséről van szó.

A teniszkönyök oka lehet az emberi tevékenységek egész sora. Ezeknek a közös jellemzője az egyoldalú megterhelés. Általában szokatlan vagy nehéz fizikai munkáról van szó.

Ezen okok közé tartoznak a következők:

 • csavarozás,
 • kertészkedés,
 • favágás, faaprítás,
 • sportolás közbeni terhelés,
 • de a számítógépes munka is.

A teniszkönyök gyógykezelése – a fájdalom enyhítése

Kezelése hosszútávú, mind konzervatív gyógymóddal, mind sebészeti beavatkozás útján.  Az orvos rendszerint eleinte nyugalmat rendel el és ortézis használatát javasolja.

A fájdalom enyhítésére rendszerint jeges borogatást, analgetikumokat, kortikoidokat és helyi injekciózást alkalmaznak.

A konzervatív gyógymód keretei között fontos szerepet játszik a fizikális kezelés a 3D pulzáló terápia formájában. Az inak és szalagok gyulladásos betegségei hajlamosak a krónikussá válásra, és a problémákat követő gyógykezelés és lábadozás idejét ki nem váró, túl korai megerőltetés esetében ismételten jelentkezhetnek. Ezért kedvező a 3D pulzáló terápia preventív alkalmazása nyugalmi állapotban is.

A teniszkönyök krónikussá válásának kockázati tényezőit a sportolóknál az edzés-terhelés csökkentésével és kompenzációs gyakorlatokkal befolyásolhatjuk. A nehéz fizikai munkát végzőknél segíthet a váltakozó tevékenység a műszak során.

Sikertelen kezelés esetén a krónikus betegeknél gyakran szükség van műtéti beavatkozásra.

A teniszkönyök tüneteinek kezelése, a sebészeti beavatkozás elodázása ill. megelőzése terén jelentős szerepet játszik a Biomag 3D pulzáló terápia alkalmazása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Entezopátia – az izom- és ínszalagok megbetegedése, amely általában azok ismételt túlerőltetése következtében alakul ki.
 • Csukló extensorok – ebben az esetben a csukló feszítőizmai.
 • Supinátorok – a kezet tenyérrel felfelé fordító izmok.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a teniszkönyökre irányuló terápia előnyei?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) fájdalomcsillapító hatását teniszkönyök tekintetében számos tanulmány alátámasztja. Az edirnei Fizioterápiás és Rehabilitációs Intézet Orvosi Karán működő kutatók által végzett klinikai vizsgálat alátámasztja a pulzáló terápia (PEMF) jelentős fájdalomcsökkentő hatását terhelés és hajlítások közben éppen a teniszkönyökben szenvedő pácienseknél. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia enyhítheti a teniszkönyök okozta fájdalmakat. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot mindenkinek javasolom, mivel megszüntette a kéztőcsatornával, tenisz-könyékkel és vállal kapcsolatos fájdalmainkat. Nem kellett fájdalomcsillapítókat szednünk.

Věra Kuklová

Férjemmel naponta 1 óráig használtuk a készüléket. Férjem igen hamar megkönnyebbülést érzett, tenisz-könyökével már nincs gondja, nem panaszkodik nyaki gerincére és balesetben sérült válla nem fáj.

Fukas házaspár, Dvůr Králové n. Labem

Egyebek mellett tenisz-könyökömmel volt problémám. A mágnesterápia rendszeres alkalmazásának köszönhetően 62 évesen aktívan teniszezek és síjelek.

Zdeněk Fajfr, Choceň

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.