Szupportív terápia hosszú csont törése esetén

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A kutatócsoport (Hong-fei et al., 2013) az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiás támogató gyógymódot tesztelte hosszú csont törése esetén 58 páciens bevonásával, és vizsgálati eredményeit a BMC Musculoskeletal Disorders tudományos folyóiratban tette közzé.

Mivel a hosszú csontok lassan vagy egyáltalán nem gyógyuló törései mindig is nagy problémát jelentettek, ez a randomizált, placebo kontrollos vizsgálat az ilyen és hasonló törések kezelési szisztémájának javítására fordította a figyelmet.

A pácienseket – akik hosszú csont törését követően 16 héttől akár 6 hónapig is eltartó gyógyulási folyamaton mentek át – az aktív és kontroll-csoportba osztották. Az aktív csoportba sorolt páceinsek alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiában részesültek, míg a kontroll-csoport tagjai a mágnesterápiás készülékek utánzatai révén kaptak nullás kezeléseket. Mindkét csoport azonos időben napi nyolc órás kezelésben részesült.

Az eredmények szerint az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiás kezelések eredményessége elérte a 77,4%-ot. Ezzel szemben a kontroll-csoportban a törések gyógyulásának eredményessége csupán 48,1%-ot képviselt.

A pulzáló mágneses mező hatására a csontok összenövése szintén nagyobb mértékű volt. Megfigyelték azt is, hogy amennyiben a pulzáló mágnesterápiás kezelésre a csonttörést követően hamarabb sor kerül, akkor a gyógyulás is hamarabb végbemegy, ami azt igazolja, hogy ez a gyógymód elősegíti a csonttörés gyógyulását.

Forrás: Hong-fei, S., et al. (2013). Early application of pulsed electromagnetic field in the treatment of postoperative delayed union of long-bone fractures: a prospective randomized controlled study. BMC Musculoskeletal Disorders, 14(1), 1-7.

A pulzáló mágnesterápiás kezelés időben történő alkalmazása – hosszan gyógyuló hosszú csont fracturáját érintő – műtéti beavatkozást követően: prospektív, randomizált, kontroll-csoportos vizsgálat / Early application of pulsed electromagnetic field in the treatment of postoperative delayed union of long-bone fractures: a prospective randomized controlled study 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23331333 

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve