Szklerózis multiplex – SM

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Önnek látási problémái vannak, elveszítette érzékenységét, zsibbadást érez és folyamatosan fáradt? A szklerózis multiplex első pillantásra különböző, nem egyértelmű tünetekkel jelentkezhet. A betegség korai felismerése jelentős hatással van további lefolyására.

Roztroušená skleróza - popis diagnózy
Kép: Szklerózis multiplex – SM

Keresi a megoldást a sclerosis multiplex-re?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A szklerózis multiplex leírása és jelentkezésének okai

A szklerózis multiplex (rövidítve SM, latinul sclerosis multiplex) a központi idegrendszer (CNS) gyulladásos degeneratív betegsége, amelynek során demyelinisatiós folyamatok mennek végbe.

Az idegrostok myelinhüvelyei elleni immunreakcióra kerül ilyenkor sor. A rostok elveszítik funkciójukat, és ez súlyos idegrendszeri zavarokat okoz.

A szklerózis multiplex során az állapot hirtelen súlyosbodása váltakozhat az időszakos remisszióval (a tünetek megszűnésével), illetve a lassú romlás jellemezheti.

A betegek – az egészséges emberekhez majdnem hasonlóan – elélnek az átlagos életkorig. Kivételes esetekben lehet a betegségnek halálos kimenetele. Az is megtörténhet, hogy a betegséget okozó folyamatok tartósan elmúlnak.

A betegség bármely életkorban előfordulhat, de leginkább a 20 – 40 év közötti életkorban. Gyakrabban érinti a nőket.

A szklerózis multiplex kezdeti tünetei nem feltűnőek. Előfordulhat botladozás, vizelet inkontinencia, az ujjak nehézkes aprólékos munkavégzése, egyre növekvő fáradtság, éleslátási zavarok, szédülés, remegés és a tünetek további széles skálája, akár a bénulásig, ill. a központi és perifériás idegrendszer más zavaraiig.

A diagnózis igazolásához a mágneses rezonanciát és az agy-gerincvelői folyadék elemzésével végzett vizsgálatot alkalmaznak.

A megbetegedés pontos oka mindeddig nem ismert. Az egyik tényező valószínűleg a veleszületett hajlam.

A szklerózis multiplex kezelése – a probléma eliminálása

A szklerózis multiplex kezelése csak tüneti, mivel a betegség oka nem ismert.

A manapság alkalmazott gyógykezelés képes enyhíteni a betegség tüneteit és lefolyását. Ezért fontos azonnal a diagnózis felállítása után megkezdeni a kezelést.

A betegség minden fellángolása (úgynevezett attak) az akut terápia megkezdését jelenti. Ilyenkor kortikoszteroidokat alkalmaznak, amelyek gyulladáscsökkentők és feladatuk az attakból való felépülés siettetése. Fontos a beteg számára a nyugalom.

A hosszú távú terápia célja, hogy csökkentse az attakok előfordulását és általában fékezze a betegség lefolyását.

Meg kell előzni a fertőző betegségeket, a nagy lelki és fizikai terheléseket, amelyek súlyosbítják a sclerosis multiplex lefolyását.

Fontos a rehabilitáció és a helyes életmód, ideértve a vitaminok megfelelő bevitelét is.

A Biomag 3D pulzáló terápia olyan fizikoterápiás módszer, amely kiegészíti a szklerózis multiplexben szenvedő betegek általános egészségügyi ellátását, és a betegség egész időtartama alatt egyéb kezelésekkel párhuzamosan alkalmazható. Célja, hogy lassítsa a betegség progresszióját és megszüntesse a beteg néhány tünetét.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Demyelinisatió –  idegrostok myelin-vesztesége. Károsítja az idegeket, az agyat és a gerincvelőt.
 • Remisszió – a tünetek és megnyilvánulások – nem magának a betegségnek – az eltűnése.
 • Attak – a betegség súlyos rohamai.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a szklerózis multiplexre irányuló terápia előnyei?

 • Hozzájárul a betegség progressziójának fékezéséhez és az egészségi állapot stabilizálásához.
 • Beállítja az alvási bioritmusokat és lehetővé teszi az agy jobb regenerálódását.
 • Értágító hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát szklerózis multiplex esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. három amerikai egészségügyi létesítményben 117 betegen végzett klinikai vizsgálat igazolja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) enyhítheti az SM tüneteit, különösen a fáradtságot és a görcsöket. A fentiekből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia pozitív hatást fejt ki az SM-es betegek általános életminőségére. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot általában véve egészségem megtartására használom. Sklerosis multipexben szenvedek és a Biomag segít jobb állapotom fenntartásában.

Marie Nováková

A Biomagot lányommal együtt használom, aki sklerosis multipexben szenved. Meg vagyok elégedve és szeretném mindenkinek ajánlani, akinek mozgásszervi problémái vannak.

Olga Zrostlíková, Bohumín

Sklerosis multipexre használom a programokat és gerincfájdalmaimra. A kezelést követően megkönnyebbülök és jobban alszom.

Eva Dočkalová, Krnov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.