Szklerózis multiplex – SM

Szerkesztő: | 4. október 2019
Roztroušená skleróza - popis diagnózy
Kép: Szklerózis multiplex – SM

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A szklerózis multiplex jellemzői: A SM (szklerózis multiplex) a központi idegrendszer gyulladásos degeneratív megbetegedése, melynek során a központi idegrendszerben demyelinisatiós folyamatok mennek végbe, és a megbetegedés klinikai formái attól függően határozhatók meg, hogy a központi idegrendszer mely részét érinti, mely része leginkább sérült. A szklerózis multiplex végbemehet ismételten hirtelen rosszabbodással, majd enyhüléssel, vagy pedig beáll a fokozatos állapot-romlás. Ritka esetben halállal is végződhet, de sor kerülhet a kóros folyamat hosszú távra kiható megnyugvására is.

A szklerózis multiplex első tünetei feltűnés nélküliek, meg-megbotlás, menés utáni fáradtság, vizelet inkontinencia, ujjal végzendő apró műveletek nehézkes volta, fokozódó fáradtság, homályos látás, szédülés, remegés és a tünetek további széles skálája egészen a bénulásig és a központi idegrendszer, valamint a perifériás idegek további súlyos károsodásáig. A szklerózis multiplex gyógykezelése a tünetkezelésben merül ki. A betegnek nyugalomra van szüksége, gyulladást és fájdalmat csökkentő szerek állnak rendelkezésére, fertőző betegségek illetve pszichikai-fizikai megterhelés ellen szükséges védekeznie, amelyek állapotromlást idézhetnek elő.

Mágnesterápia szklerózis multiplex (SM) esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia segít a betegnek a szklerózis multiplex-szel összefüggő nehézségek leküzdésében, és jobb életminőséget tesz lehetővé. A mágneses mező alkalmazása a kisagy és az agy területén – az elengedhetetlen értágító hatáson kívül – eőidézheti a kalcium-ionok sejt belsejéből külső térbe való jutását, valamint a melatonin-kiválasztás aktiválását. Mindezek következtében javul az alvás bioritmusa és az agy könnyebben regenerálódik. A betegek állapotában jelentős javulás áll be, főként azokéban, akiknél nehézkes beszédkészség alakult ki, hosszas emlékezés és beszéd közbeni dadogás kíséretében.

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a fentiek miatt megfelelő fizioterápiás módszer, amely a szklerózis multipexes páciensek általános egészségügyi ellátását hivatna kiegészíteni és a betegség egész lefolyása során alkalmazható az egyéb gyógykezeléssel párhuzamosan is. A mágnesterápia kiveszi részét a betegség előrehaladásának fékezésében és az egészségi állapot stabilizálásában. A magasabb stimuláló frekvenciák az idegműködés közvetlen ösztönzését eredményezik.

A mágnesterápia alkalmazása szklerózis multiplex (SM) esetén

A szklerózis multiplex gyógykezelése során javasoljuk a 2-25 Hz-es programok napi használatát, melyeket az 50-81 Hz-es értágító és stimuláló ráhatással felváltva lehet alkalmazni. A fejre szolenoid és a gerinc tájékára lapos applikátor használata a megfelelő.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot lányommal együtt használom, aki sklerosis multipexben szenved. Meg vagyok elégedve és szeretném mindenkinek ajánlani, akinek mozgásszervi problémái vannak.

Olga Zrostlíková, Bohumín

Sklerosis multipexre használom a programokat és gerincfájdalmaimra. A kezelést követően megkönnyebbülök és jobban alszom.

Eva Dočkalová, Krnov

A Biomagot általában véve egészségem megtartására használom. Sklerosis multipexben szenvedek és a Biomag segít jobb állapotom fenntartásában.

Marie Nováková

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.