Szklerózis multiplex – SM

Szerkesztő: | 7. január 2019

A szklerózis multiplex jellemzői: A SM (szklerózis multiplex) a központi idegrendszer gyulladásos degeneratív megbetegedése, melynek során a központi idegrendszerben demyelinisatiós folyamatok mennek végbe, és a megbetegedés klinikai formái attól függően határozhatók meg, hogy a központi idegrendszer mely részét érinti, mely része leginkább sérült. A szklerózis multiplex végbemehet ismételten hirtelen rosszabbodással, majd enyhüléssel, vagy pedig beáll a fokozatos állapot-romlás. Ritka esetben halállal is végződhet, de sor kerülhet a kóros folyamat hosszú távra kiható megnyugvására is.

 

A szklerózis multiplex első tünetei feltűnés nélküliek, meg-megbotlás, menés utáni fáradtság, vizelet inkontinencia, ujjal végzendő apró műveletek nehézkes volta, fokozódó fáradtság, homályos látás, szédülés, remegés és a tünetek további széles skálája egészen a bénulásig és a központi idegrendszer, valamint a perifériás idegek további súlyos károsodásáig. A szklerózis multiplex gyógykezelése a tünetkezelésben merül ki. A betegnek nyugalomra van szüksége, gyulladást és fájdalmat csökkentő szerek állnak rendelkezésére, fertőző betegségek illetve pszichikai-fizikai megterhelés ellen szükséges védekeznie, amelyek állapotromlást idézhetnek elő.

Mágnesterápia szklerózis multiplex (SM) esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia segít a betegnek a szklerózis multiplex-szel összefüggő nehézségek leküzdésében, és jobb életminőséget tesz lehetővé. A mágneses mező alkalmazása a kisagy és az agy területén – az elengedhetetlen értágító hatáson kívül – eőidézheti a kalcium-ionok sejt belsejéből külső térbe való jutását, valamint a melatonin-kiválasztás aktiválását. Mindezek következtében javul az alvás bioritmusa és az agy könnyebben regenerálódik. A betegek állapotában jelentős javulás áll be, főként azokéban, akiknél nehézkes beszédkészség alakult ki, hosszas emlékezés és beszéd közbeni dadogás kíséretében.

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a fentiek miatt megfelelő fizioterápiás módszer, amely a szklerózis multipexes páciensek általános egészségügyi ellátását hivatna kiegészíteni és a betegség egész lefolyása során alkalmazható az egyéb gyógykezeléssel párhuzamosan is. A mágnesterápia kiveszi részét a betegség előrehaladásának fékezésében és az egészségi állapot stabilizálásában. A magasabb stimuláló frekvenciák az idegműködés közvetlen ösztönzését eredményezik.

A mágnesterápia alkalmazása szklerózis multiplex (SM) esetén

A szklerózis multiplex gyógykezelése során javasoljuk a 2-25 Hz-es programok napi használatát, melyeket az 50-81 Hz-es értágító és stimuláló ráhatással felváltva lehet alkalmazni. A fejre szolenoid és a gerinc tájékára lapos applikátor használata a megfelelő.

A mágnesterápia és a szklerózis multiplex – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról szklerózis multiplex esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a szklerózis multiplex esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.