Székrekedés

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Rendszertelen és problematikus székürítéséhez nehéz, puffadt has érzése is járul? Ezek a tünetek a székrekedésre utalnak. Feltehetőleg Önnek hiánya van rostokból, de egyéb betegség megnyilvánulásáról is szó lehet. Elsősorban tartós problémák esetén kell orvoshoz fordulni.

Zácpa - popis diagnózy
Kép: Székrekedés

Megoldást keres a székrekedésére?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A székrekedés leírása és jelentkezésének okai

A székrekedés (vagy obstipáció. konstipáció) definíciója: kevesebb, mint heti 3 széklet  vagy székürítésnél fokozott erőfeszítést igénylő kemény széklet, nem teljes ürülés vagy manuális segédlettel történő székürítés szükségességének érzése.

A székrekedést püffedt, fájós has és fájdalmas székürítés jellemzi. Mindez ronthatja az aranyérben és egyéb betegségekben szenvedők állapotát.

Székrekedésben a felnőttek több, mint 15 %-a, a 65 éven felülieknek pedig 30-40 %-a szenved a leírások szerint.

A nőknél 3-szor gyakrabban jelentkezik, mint a férfiaknál.

Okai szerint a székrekedés lehet funkcionális vagy organikus.

A funkcionális székrekedés okai pl. a lelassult perisztaltika, a medencefenék izmainak elégtelen működése, a helytelen étkezési szokások lehetnek. Ez leggyakrabban a felnőtteknél fordul elő. Gyermekeknél ez a típus gyakran a tápszerre való áttérés, a bilizés gyakorlása vagy a közösségi intézménybe (óvoda) való bekerülés miatti napirendi változással van kapcsolatban.

Az organikus székrekedés egyéb betegség, pl. központi idegrendszeri problémák, végbél- és vastagbél-betegség, endokrin megbetegedés, izombetegség, pszichiátriai és egyéb megbetegedések tünete lehet.

A székrekedés kezelése – szabaduljon meg a problémától

A székrekedés megelőzhető a rendszeres napi tevékenység és étkezés, az elegendő folyadék és mozgás bevezetésével. A jóga, a futás, gyaloglás vagy pár rendszeresen végzett tornagyakorlat kiváló eredményt nyújt.

Fontos az egészséges, rostokban gazdag étrend is. Rostokat elsősorban a gyümölcs és zöldség (alma, körte, eper, málna vagy brokkoli), továbbá az útifű maghéj, korpa vagy a lenmag tartalmaz. Az olíva olaj is jó hatású.

A gyógyszerek közül a probiotikumok és a hashajtók (Dulcolax, Guttalax) befolyásolják a székrekedést. Megoldást nyújthatnak a székletlágyító teák is. Főként a hashajtók nem szedhetők tartósan, adagolásukról konzultáljon orvosával vagy gyógyszerészével.

A 3D pulzáló terápia segít a székrekedés leküzdésében; célja a bélperisztaltika stimulálása az idegvégződéseken keresztül, valamint szükség esetén a görcsös fájdalmak enyhítése.

 

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Hashajtó (laxatívum) – székrekedés esetén gyakorta használt, bélmozgást és a belek ürülését elősegítő gyógyszer vagy növényi gyógyhatású készítmény.
 • Konstipáció, obstipáció – a székrekedés egyéb elnevezései.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei székrekedés esetén?

 • A belekben lévő idegvégződések stimulálásával elősegítik a székürítést.
 • Enyhíti a fájdalmat.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb eredménye a székrekedésben szenvedő pácienseknél elsősorban a görcsoldó és az analgetikus (fájdalomcsillapító) hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot sportolás közbeni sérülések - megduzzadt boka, térd - esetén használjuk. Rendkívül jól hat a szorulásra. Égési sebek gyorsabb gyógyulását segítette elő, rendbe hozza a cisztákat, a homlok- és arcüreg gyulladást. Értékelem azt is, hogy jól tárolható és praktikus.

Šárka Černá, Stojice

A Biomagot ajánlom minden olyan betegnek, akiknek krónikus fájdalmaik vannak és nincs idejük bejárni a különféle rehabilitációs kezelésekre, ahol hasonló készülékeket használnak.

Martin Král, Praha 10

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.