Sérült ülőideg regenerációja

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A vizsgálat tárgya a sérült ülőideg rehabilitációja és a pulzáló mágnesterápia hatása volt abban az esetben, amikor a mágneses mező hatásának a kísérleti állat egész teste ki volt téve (Mohammadi et al., 2014), ugyanakkor a fenti hatás összevetésre került olyan csoporttal, melynél az ülőideg sérülését speciális beavatkozással is áthidalták.

A kutatócsoport chitosan bevitellel elősegítette az idegrostok megújulását, majd megítélte a 2 Hz frekvenciájú, 0,3 mT intenzitású pulzáló mágnesterápia (4 héten át-heti 5 nap-napi 1 óra) idegvezetésre gyakorolt hatását.

A behaviorális, funkciós, elektrofiziológiai és biomechanikai paraméterek, valamint a morfometrikus analízisek az idegrostok leggyorsabb regenerálódását annál a csoportnál igazolták, amelynél a pulzáló mágnesterápiát kombinálták chitosan-bevitellel.

A vizsgálat eredményei alapján ez a kombináció tehát efektívnek, biztonságosnak és a perifériás idegek klinikai gyakorlatban való megfelelő gyógykezelésének bizonyult.

Forrás: Mohammadi, R. et al. (2014) Pulsed electromagnetic fields accelerate functional recovery of transected sciatic nerve bridged by chitosan conduit: An animal model study. International Journal of Surgery. [Online] 12 (12), 1278–1285.

A pulzáló elektromágneses mező felgyorsítja a chitosannal áthidalt sérült ideg megújulását / Pulsed electromagnetic fields accelerate functional recovery of transected sciatic nerve bridged by chitosan conduit: An animal model study

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25448645

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve