Sérült ülőideg és kombinált terápia

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Sérült ülőideg és kombinált terápia: úszás és a pulzáló mágnesterápia – kísérleti állat megfigyelése. E. Kavlak és kollektívája 2014-ben végzett klinikai vizsgálatot a fenti módszerrel, melyet kontroll-csoporttal vetett össze. 

Az isiásszal járó igen erős és tartós fájdalomra tekintettel vetődött fel a vizsgálatok során annak lehetősége, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatását további rehabilitációs módszerrel növeljék.

2 Hz frekvenciájú és 0,3 mT intenzitású pulzáló mágneses mező (4 héten át-heti 5 nap-napi 1 óra) és a terápiás úszás – sérült ülőidegre gyakorolt – együttes hatását vetették össze a kontroll-csoporttal.

Az eredmények alapján bizonyítást nyert, hogy a pulzáló mágnesterápiát 4 heti úszással kombináló csoport esetében a kombinált gyógykezelés már az első hét után pozitívan befolyásolta és kiemelkedő módon elősegítette a sérült ülőideg regenerációját. A teljes felépülésre a négy hét azonban nem volt elegendő, ezért folytatni kellett a gyógykezelést.

Forrás: Kavlak, E. et al. (2014) Effects of pulsed electromagnetic field and swimming exercise on rats with experimental sciatic nerve injury. Journal of Physical Therapy Science. [Online] 26 (9), 1355–1361.

A pulzáló elektromágneses mező és az úszógyakorlatok hatása patkányokra az ülőideg kísérleti sérülése esetén / Effects of pulsed electromagnetic field and swimming exercise on rats with experimental sciatic nerve injury

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25276015

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve