Sarokcsont sarkantyú okozta fájdalom

Szerkesztő: | 4. október 2019
Patní ostruha - popis ostruhy na patách
Kép: Sarokcsont sarkantyú okozta fájdalom

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A sarokcsont sarkantyú a lábboltozati sarokcsonton rögzülő ínszalagok, izmok – ritkábban az Achilles-ín – tapadási helyének kicsontosodása. A sarokcsont tájéki fájdalom a fenti tapadási helyek túlzott mechanikai terhelése, nem megfelelő lábbeli vagy rossz lábtartás következtében jelentkezik.Sarokcsont sarkantyú esetén a sarok a sarkantyú helyén, a boltozaton vagy annak belső oldalán fáj, a boka mozgása nem korlátozott és sarokcsont sarkantyún kívüli részeken gyulladás vagy ödéma nem szokott jelentkezni.

A fájdalom egyéb okai – mint pl. sérülés, arthrosis, stb. – RTG-vizsgálattal kizárhatók. A legjobb megelőzés a megfelelő lábbeli, a lábbal való törődés – torna, masszázs, izomnyújtás, ujjak nyújtása és protetikai segédeszközökkel a láb helyzetének korrigálása. A sportolóknál előforduló tartós fájdalom esetén javasoljuk a podológiai szakvizsgálatot, majd a megfelelő gyógykezelést. A sarokcsont sarkantyú könnyebb formáinál a gyógykezelés gyulladáscsökkentő krémek, ortopédiai segédeszközök használatában és rehabilitáció formájában történik. Súlyosabb esetekben lökéshullám terápia végzése lehetséges – a lágy röntgensugarakkal végzett sugárkezelést ma már egyre ritkábban alkalmazzák.

A mágnesterápia jelentősége fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén

Fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén a rehabilitációs kezelések keretében a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia is sikerrel alkalmazható, mely fájdalomcsillapító, gyulladás- és ödémacsökkentő, gyógyító hatásával a sarokcsont sarkantyú enyhébb előfordulásain képes segíteni. Szintén eredményes lökéshullám terápiát és műtétet követően, amikor elősegíti a gyógyulási folyamatot.

A mágnesterápia alkalmazása fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén

A sarokcsont sarkantyú akut stádiumában a fájdalom enyhítésére alacsony, 4 – 10 Hz-es frekvenciákat használunk, majd a további gyógykezelés folyamán és prevenció céljából 10 – 50 Hz-es frekvenciákat javasolunk, leginkább szolenoid segítségével.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Ízületi problémákra és fogínygyulladásra is kipróbáltam a mágnesterápiát. Férjem a sarkán lévő csontkinövést kezelte, a fájdalom elmúlt. A mágnesterápiát sokoldalúan felhasználjuk, frissebbek vagyunk tőle és megnőtt az életerőnk.

Blanka Petrášová, Diváky

A Biomagot a sarkamon lévő csontkinövésre használom, ami jelenleg javulóban van.

Martin Król, Praha

Nehéz leírni, mi mindenre használom a készüléket, főként teljesen megszűnt jobb sarkamban a fájdalom (csontkinövés), könyék- és csípőízületi fájdalmaim.

Jiří Šidlo, Děpoltovice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.