Sarokcsont sarkantyú okozta fájdalom

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A sarokcsont sarkantyú a lábboltozati sarokcsonton rögzülő ínszalagok, izmok – ritkábban az Achilles-ín – tapadási helyének kicsontosodása. A sarokcsont tájéki fájdalom a fenti tapadási helyek túlzott mechanikai terhelése, nem megfelelő lábbeli vagy rossz lábtartás következtében jelentkezik.Sarokcsont sarkantyú esetén a sarok a sarkantyú helyén, a boltozaton vagy annak belső oldalán fáj, a boka mozgása nem korlátozott és sarokcsont sarkantyún kívüli részeken gyulladás vagy ödéma nem szokott jelentkezni.

A fájdalom egyéb okai – mint pl. sérülés, arthrosis, stb. – RTG-vizsgálattal kizárhatók. A legjobb megelőzés a megfelelő lábbeli, a lábbal való törődés – torna, masszázs, izomnyújtás, ujjak nyújtása és protetikai segédeszközökkel a láb helyzetének korrigálása. A sportolóknál előforduló tartós fájdalom esetén javasoljuk a podológiai szakvizsgálatot, majd a megfelelő gyógykezelést. A sarokcsont sarkantyú könnyebb formáinál a gyógykezelés gyulladáscsökkentő krémek, ortopédiai segédeszközök használatában és rehabilitáció formájában történik. Súlyosabb esetekben lökéshullám terápia végzése lehetséges – a lágy röntgensugarakkal végzett sugárkezelést ma már egyre ritkábban alkalmazzák.

A mágnesterápia jelentősége fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén

Fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén a rehabilitációs kezelések keretében a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia is sikerrel alkalmazható, mely fájdalomcsillapító, gyulladás- és ödémacsökkentő, gyógyító hatásával a sarokcsont sarkantyú enyhébb előfordulásain képes segíteni. Szintén eredményes lökéshullám terápiát és műtétet követően, amikor elősegíti a gyógyulási folyamatot.

A mágnesterápia alkalmazása fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén

A sarokcsont sarkantyú akut stádiumában a fájdalom enyhítésére alacsony, 4 – 10 Hz-es frekvenciákat használunk, majd a további gyógykezelés folyamán és prevenció céljából 10 – 50 Hz-es frekvenciákat javasolunk, leginkább szolenoid segítségével.

A mágnesterápia és a sarokcsont sarkantyú – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról sarokcsont sarkantyú esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a sarokcsont sarkantyú esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.