Sarokcsont sarkantyú okozta fájdalom

Szerkesztő: | 2020. január 24.

Ön sarokfájdalmaktól szenved? Olyan minden lépés, mintha éles tűk szúrnák a sarkát? Hol jelentkezik a fájdalom – a sarok domborulatán, a sarok alján vagy belső szélén? Lehetséges, hogy Önnek sarok-sarkantyúja van. A fájdalom menés vagy sportolás közben, sőt éjszaka nyugalmi állapotban is jelentkezhet.

Patní ostruha - popis ostruhy na patách
Kép: Sarokcsont sarkantyú okozta fájdalom

Megoldást keres a sarok-sarkantyúra?

Szeretne megszabadulni a menés közbeni fájdalomtól?

A sarok-sarkantyú leírása és jelentkezésének okai

A sarok-sarkantyú csontkinövés a sarokcsont domborulatán. Olyan osteofitről (csontkinövésről) van szó, amely a sarokcsontra feszülő szövetek húzódása következtében alakult ki.

A sarok-sarkantyú jelentős fájdalommal jár együtt, amely egyre fokozódik. Az osteofit azonban már a kezdeti fájdalmaknál felismerhető röntgen vagy ultrahangos vizsgálat során.

Járás közben a sarkantyú miatti fájdalom a lakosság 15 %-át érinti, leginkább a középkorúakat.

Melyek a sarok-sarkantyú jelentkezésének okai?

 • a láb ismételt és tartós terhelése,
 • nem megfelelő lábbeli,
 • láb-deformáltság,
 • sérülések,
 • reumás megbetegedések.

A sarok-sarkantyú gyógykezelése – szabaduljon meg a fájdalmaitól

A sarok sarkanytú kezelése rendszerint konzervatív – használja a fizikoterápiát, a helyi kortikoid injekciót, ultrahangot, lézerterápiát. A fájdalmat általában nem szteroid reuma elleni szerekkel enyhítik. A sarok-sarkantyú kezelésének alapköve a lábbeli lecserélése.

További módszer a lökéshullámú kezelés, valamint a sarkanytú eltávolítására irányuló a műtéti beavatkozás.

A sarkantyú kínai gyógymód szerinti kezelése az akupunktúra és a gyógynövény-kúra kombinációját, esetleg az étrend megváltoztatását foglalja magába.

A sarkantyú gyógykezelésének fontos módszere a Biomag 3D pulzáló terápia alkalmazása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Osteofit – csontkinövés.
 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a sarok-sarkantyúra irányuló terápia előnyei?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Gyógyító hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó . így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A sarok-sarkantyú esetében a Biomag 3D pulzáló terápia a fájdalom enyhítésében segíthet. Az 1266 páciensnél – átlagosan egy-egy páciensnél 12 kezelést követően – végzett szakmai értékelésből kitűnik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia számos esetben a fájdalom enyhítéséhez és a gyulladás csökkentéséhez vezet. A tudományos vizsgálatok részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot a sarkamon lévő csontkinövésre használom, ami jelenleg javulóban van.

Martin Król, Praha

Ízületi problémákra és fogínygyulladásra is kipróbáltam a mágnesterápiát. Férjem a sarkán lévő csontkinövést kezelte, a fájdalom elmúlt. A mágnesterápiát sokoldalúan felhasználjuk, frissebbek vagyunk tőle és megnőtt az életerőnk.

Blanka Petrášová, Diváky

Nehéz leírni, mi mindenre használom a készüléket, főként teljesen megszűnt jobb sarkamban a fájdalom (csontkinövés), könyék- és csípőízületi fájdalmaim.

Jiří Šidlo, Děpoltovice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.