Rheumatid arthritises ízületek optimalizált terápiája

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Rheumatid arthritises ízületek optimalizált terápiája volt V. Kumara (2005) kutatócsoportja szisztematikus tanulmányának tárgya. Állatmodellen vetették egybe az eltérő módon beállított pulzáló mágneses mezők hatását.

A faktoriális elrendezésnek köszönhetően (mindenki mindenkivel) volt képes a tanulmány meghatározni a frekvenciák, az intenzitás és a – pulzáló mágneses mező színuszhullámai általi – kezelés időtartamának legoptimálisabb kombinációját.

Az ödémák csökkenése és a – lysosomális enzim-aktivitás fékezésével elért – szövetkárosodás lassulása szempontjából a leghatékonyabbnak az 5 Hz és 4 µT paraméterű, 90 percig tartó pulzáló mágnesterápia bizonyult.

A fokozott lizoszóma-aktivitás rendszerint egyes fehérjék nagyobbmértékű degradációját vonja maga után. Konkrétan, a rheumatid arthritis és további krónikus gyulladásos megbetegedések esetében a lizoszomális enzimek a sejtközi térbe kerülhetnek és lebonthatják a környező szöveteket.

A lágyszövetek ödéma-csökkenését a tanulmányban radiológiai vizsgálat igazolta, a hisztológiai vizsgálat eredményei pedig a gyulladásos sejtek számának csökkenését bizonyították – és ellenkezőleg, az ízületen belül a sejttérfogat gyarapodását (a synoviális hártya sejtjeinek hiperpláziáját és hipertrófiáját) mutatták ki.

A pulzáló mágnesterápia – a tanulmány szerint – stabilizációs hatást gyakorol az ízület belsejét beágyazó szövetre és ezért a rheumatoid arthritis megfelelő gyógymódjának bizonyult.

Forrás: Kumar, V. et al. (2005) Optimization of pulsed electromagnetic field therapy for management of arthritis in rats. Bioelectromagnetics, 26(6), 431-439.

A pulzáló mágnesterápia optimalizációja az arthritis leküzdése céljából patkányok esetében / Optimization of pulsed electromagnetic field therapy for management of arthritis in rats
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15887257

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve