Reuma (progresszív poliartritisz, reumatoid artritisz)

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Ön ízületi fájdalmakban szenved és duzzadtak ízületei? Ön fáradt, kimerült és enyhe lázat is tapasztal? Ennek oka lehet a progresszív poliartritisz. A megbetegedés súlyos ízületi deformációkhoz, gyakori munkaképtelenséghez, és akár tartós rokkantsághoz is vezethet.

Revma - popis revmatoidní artritidy
Kép: Reuma (progresszív poliartritisz, reumatoid artritisz)

Megoldást keres reumájára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A reuma, a progresszív poliartritisz, a reumatoid artritisz leírása és jelentkezésük okai

A reumatoid artritisz a leggyakoribb reumás megbetegedések (reuma) közé tartozik.

Krónikus szisztémás autoimmun megbetegedésről van szó. Az immunrendszer a saját szöveteket támadja meg és pusztítja. Döntően az ízületeket, de sokszor más szerveket is érint.

Ödéma, forróságérzet, érintésre való érzékenység, fájdalomérzet és csökkent funkcionalitás formájában jelentkezik. A gyulladás egy idő után az ízületek károsodásához és deformációjához vezet.

A betegséget progresszív poliartritisznek is nevezik. Ez az elnevezés jelöli a betegség krónikus, tartósan és fokozatosan erősödő lefolyását. A poliartritiszt egyszerre több ízület gyulladása jellemzi. A betegség a test mindkét felének ízületein szimmetrikusan jelentkezik. Deformálódnak az ízületek, ami korlátozza vagy teljesen meggátolja az ízületek működését.

A betegség progresszív formájának tíz éve során a páciensek kb. 50 %-a munkaképtelenné válik. A mozgáskorlátozottság gyakran torkollik tartós rokkantságba.

Előfordulása a nőknél háromszor olyan gyakori, mint a férfiaknál. Az első tünetek leggyakrabban 35-50 éves kor között jelentkeznek.

A progresszív poliartritiszre a tünetek összessége a jellemző. A betegség kifejlődése gyakran fokozatos, fájdalmak, fáradtság és általános gyengeség, valamint az ízületek reggeli merevsége jellemzi. A páciensek kb. 10 %-ánál kezdődik a betegség akut poliartritisszel, amikor az erőteljes tünetek néhány nap lefolyása alatt jelentkeznek.

Az ízületi reuma pontos oka nem ismert, de a fő károsító mechanizmus a nem fertőző, krónikus belsőízületi gyulladás.

A reuma, a progresszív poliartritisz, a reumatoid artritisz gyógykezelése – fájdalomcsillapítás

A progresszív poliartritisz kezelésének célja a fájdalom enyhítése és a gyulladás kiküszöbölése.

A modern gyógymód emellett igyekszik az ízület károsodásának, a deformációknak elébe menni és megőrizni az ízületek működőképes állapotát.

A progresszív poliartritisz rendszerint tartós gyógykezelést igényel,  gyakran több, a betegség lefolyását módosító szer (ún. DMARD-ok), glükokortikoidok és nem-szteroid gyulladáscsökkentők kombinálásával.

Életmódbeli intézkedések bevezetésére, valamint rendszeres rehabilitációra is szükség van. A gyógykezelés kiegészítéseként alkalmazható a 3D pulzáló terápia.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít a progresszív poliartritisz tüneteinek kezelésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Disease modifying antirheumatic drugs, DMARDs – betegség lefolyását módosító szerek.
 • Glükokortikoidok – a mellékvese-kéregben termelődő szteroid hormonok (zona fasciculata).
 • Nem-szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem-szteroid gyógykészítmény.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a progresszív poliartritiszre irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a beteg ízületek mozgékonyságát és lassítja az ízületek további állapotromlását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az artritisz esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a R. Selvam kutatócsoportja által végzett klinikai vizsgálat (2007) – melynek eredményeit a Life Sciences folyóiratban publikálták – alátámasztja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) gyulladáscsökkentő hatása helyrehozza az artritisz szervezetben végzett rombolását. A fentiekből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia – gyulladáscsökkentő hatása miatt – elősegítheti a reumatoid artritisz gyógyulását. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

2002 telén vállízület gyulladásom volt, meg sem tudtam mozdítani a karom. Nővéremtől kölcsönkértem a Biomag készüléket és naponta kétszer végeztem alapkezelést. 3 hét múlva teljesen rendbejöttem.

Broňa Poláková, Nemyčeves

Feleségemnek jobb csípőízületével és bal vállával volt problémája. A fájdalom vagy teljesen elmúlt vagy jelentősen csökkent.

Jan Klouda, Červený Kříž

A Biomag készüléket férjemmel használjuk. Férjem szívműtét után és végtagjainak rossz vérellátása miatt, én ízületi problémákra, mint a csontritkulás, artrózis és rheumatoid arthritis.

Emília Dzuráková, Bošáca

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.