Reuma (progresszív polyarthritis, reumatoid arthritis)

Szerkesztő: | 7. január 2019

A reuma – progresszív polyarthritis, reumatoid arthritis, ízületi reuma jellemzői: Az ízületeket megtámadó leggyakoribb reumatikus betegségek közé tartozik a reumatoid arthritis (reuma), a Bechterew-kór és az arthritis psoriatica. Az ízületi reuma pontos oka nem ismert, de a fő károsító mechanizmus a nem fertőző, krónikus ízületi gyulladás mint autoimmun folyamat, amikor az immunrendszer a saját szövetet támadja meg és károsítja. Megnyilvánulásai az ödéma, túlmelegedés, fájdalomérzet, érintésre érzékenység érzete és csökkent funkció. A gyulladás egy idő után az ízület leépülését, eldeformálódását váltja ki, és kialakul a progresszív polyarthritis – a reuma.

A reuma – polyarthritis progressiva (reumatoid arthritis) a kötőszövet általános krónikus gyulladásos megbetegedése, amelyet az ízületi struktúrák gyulladása, granulációs szövet létrejötte, porckopás, az ínszalagok lazulása, esetleg sebesedés jellemez. A reuma  súlyosabb eseteiben egyéb szervekben is létrejöhetnek kóros változások. A reuma gyakran fordul elő középkorú nőknél, és fájdalommal, reggeli merevséggel, a kéz kisízületeinek, illetve egyéb ízületek duzzanatával jár. Gyulladás reuma esetén leggyakrabban nemcsak a kéz kisízületeiben, a csukló- és bokaízületben lép fel, de a csípő- és térdízületben is.
Spondylitis ankylopoetica (Bechterew-kór) esetén olyan krónikus gyulladásos megbetegedésről van szó, mely túlnyomó részben az SI és az intervertebralis ízületeket támadja meg és fokozatosan állandósuló gerinc-merevséggel párosul.

Reuma  esetén fontos a környezetváltozás és az életmód megváltoztatása, a rehabilitáció, a gyógyfürdő és gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszerek használata.

A mágnesterápia jelentősége reuma (progresszív polyarthritis) esetén

A progresszív polyarthritis (reuma) egyike azon problémáknak, amelyek esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alapvetően jó hatást fejt ki. Előnye a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és gyógyító hatás. A mágnesterápia a krónikus betegségeknél elősegíti a mozgásképesség javulását és az ízületek további károsodásának fékezésével általában véve a fájdalmak enyhülését idézi elő.

A mágnesterápia alkalmazása reuma (progresszív polyarthritis) esetén

A progresszív polyarthritis (reuma) kezelése során eleinte elsődlegesen a fájdalmat csökkentjük alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciákkal, amit az enyhülést követően 25 – 50 Hz-es regeneráló programokkal kombinálunk. Az applikátort a problémás testrésztől függően választjuk meg. Leggyakrabban a szolenoid használatos a kisízületekre és a nagy lapos vagy egésztest applikátor a gerinc kezelésére.

A mágnesterápia és a reuma (progresszív polyarthritis) – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról a progresszív polyarthritis (reuma) esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a polyarthritis (reuma) esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.