Reuma (progresszív polyarthritis, reumatoid arthritis)

Szerkesztő: | 4. október 2019
Revma - popis revmatoidní artritidy
Kép: Reuma (progresszív polyarthritis, reumatoid arthritis)

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

A reuma – progresszív polyarthritis, reumatoid arthritis, ízületi reuma jellemzői: Az ízületeket megtámadó leggyakoribb reumatikus betegségek közé tartozik a reumatoid arthritis (reuma), a Bechterew-kór és az arthritis psoriatica. Az ízületi reuma pontos oka nem ismert, de a fő károsító mechanizmus a nem fertőző, krónikus ízületi gyulladás mint autoimmun folyamat, amikor az immunrendszer a saját szövetet támadja meg és károsítja. Megnyilvánulásai az ödéma, túlmelegedés, fájdalomérzet, érintésre érzékenység érzete és csökkent funkció. A gyulladás egy idő után az ízület leépülését, eldeformálódását váltja ki, és kialakul a progresszív polyarthritis – a reuma.

A reuma – polyarthritis progressiva (reumatoid arthritis) a kötőszövet általános krónikus gyulladásos megbetegedése, amelyet az ízületi struktúrák gyulladása, granulációs szövet létrejötte, porckopás, az ínszalagok lazulása, esetleg sebesedés jellemez. A reuma  súlyosabb eseteiben egyéb szervekben is létrejöhetnek kóros változások. A reuma gyakran fordul elő középkorú nőknél, és fájdalommal, reggeli merevséggel, a kéz kisízületeinek, illetve egyéb ízületek duzzanatával jár. Gyulladás reuma esetén leggyakrabban nemcsak a kéz kisízületeiben, a csukló- és bokaízületben lép fel, de a csípő- és térdízületben is.
Spondylitis ankylopoetica (Bechterew-kór) esetén olyan krónikus gyulladásos megbetegedésről van szó, mely túlnyomó részben az SI és az intervertebralis ízületeket támadja meg és fokozatosan állandósuló gerinc-merevséggel párosul.

Reuma  esetén fontos a környezetváltozás és az életmód megváltoztatása, a rehabilitáció, a gyógyfürdő és gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszerek használata.

A mágnesterápia jelentősége reuma (progresszív polyarthritis) esetén

A progresszív polyarthritis (reuma) egyike azon problémáknak, amelyek esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alapvetően jó hatást fejt ki. Előnye a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és gyógyító hatás. A mágnesterápia a krónikus betegségeknél elősegíti a mozgásképesség javulását és az ízületek további károsodásának fékezésével általában véve a fájdalmak enyhülését idézi elő.

A mágnesterápia alkalmazása reuma (progresszív polyarthritis) esetén

A progresszív polyarthritis (reuma) kezelése során eleinte elsődlegesen a fájdalmat csökkentjük alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciákkal, amit az enyhülést követően 25 – 50 Hz-es regeneráló programokkal kombinálunk. Az applikátort a problémás testrésztől függően választjuk meg. Leggyakrabban a szolenoid használatos a kisízületekre és a nagy lapos vagy egésztest applikátor a gerinc kezelésére.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készüléket férjemmel használjuk. Férjem szívműtét után és végtagjainak rossz vérellátása miatt, én ízületi problémákra, mint a csontritkulás, artrózis és rheumatoid arthritis.

Emília Dzuráková, Bošáca

2002 telén vállízület gyulladásom volt, meg sem tudtam mozdítani a karom. Nővéremtől kölcsönkértem a Biomag készüléket és naponta kétszer végeztem alapkezelést. 3 hét múlva teljesen rendbejöttem.

Broňa Poláková, Nemyčeves

Feleségemnek jobb csípőízületével és bal vállával volt problémája. A fájdalom vagy teljesen elmúlt vagy jelentősen csökkent.

Jan Klouda, Červený Kříž

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.