Regeneráció

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Regenerace - popis
Kép: Regeneráció

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A program jellemzői: A program a fizikai munka illetve sportolás utáni gyorsabb regeneráció elérésére, valamint a további sportteljesítményt megelőző célirányos felkészítésre szolgál, amivel megelőzhetők az esetleges sérülések illetve a szervezet károsodása.

A mágnesterápia célja a regeneráció során

Regeneráció során a mágnesterápia célja az oxigéndús vér továbbításának és a tápanyag-ellátásnak javítása, valamint a savas metabolitok eltávolítása, ami felgyorsítja a regenerációs folyamatot és megújítja az izmok energia-ellátását. Mindezzel megteremtjük az optimális feltételeket a további fizikai teljesítményhez.

A regeneráció jelentősége

A sérülések mind a professzionális, mind a kedvtelésből sportolók körében problémát jelent. Olyan állapotról van itt szó, amikor a szervezet pillanatnyi teljesítőképessége nem felel meg az elvártnak, aminek következtében szövetek károsodására kerül sor. Ha nagy a károsodás, sérülés keletkezik, ha kisebb, regionális terhelésről van szó, mikrotrauma lép fel. Enyhébb külső erőhatás eredménye valamilyen helyi reakció. Tartós, ismételt, maximális szintű túlterhelés – regeneráció lehetősége nélkül – a szövetekben belső mikrotraumatizációt vált ki. Túlterhelés következtében az érintett szövetekben (izmok, inak, csontok) mikrotraumák, véráramlási és ödémás zavarokban megnyilvánuló disztrófiás elváltozások mutatkoznak, ami a páciens állapotát teljességében rontja úgy, hogy gátolja a károsult testrész vérellátását és disztrófiás folyamatokhoz vezet, mint pl.: beszakadások, vérömlény maradványok, aszeptikus nekrózisok és a kötőszövet degeneratív elváltozásai. A károsodás tünetei közé tartozik a fájdalom, ödéma és az érintett testrész működési zavara. A későbbiekben súlyosbodnak a tünetek, mint pl. az ízületek eldeformálódása, ínszakadás, stb. A mikrotraumák veszélyét csökkentő általános alapelvek közé sorolható az összes sérülés következetes gyógykezelése és meggyógyítása a legminimálisabb mikrotraumákat is ideértve, valamint a regeneráció beiktatása a sportoló tréning- és verseny-programjába (Kučera).

Sportolás közben bekövetkezett sérülést követő regeneráció – a végleges egészségi állapot szempontjából – ugyanolyan fontos, mint az első gyógykezelés. A csonttörésen kívüli, a sportolás során fellépő leggyakoribb sérülések a bicsaklások, bizonyos testrészek helyükről való kiugrása, vérömlények, zúzódások, stb. A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia enyhíti a fájdalmat, elősegíti a szövetek gyógyulását, a vérömlények felszívódását és a teljes mozgásképesség visszaállását.

A mágnesterápia jelentősége a regeneráció során

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia olyan optimális rehabilitációs módszer, amely azonnali vértágításhoz, az izmok jobb oxigén- és tápanyagellátásához vezet, serkenti a savas metabolitok kiválasztását, miközben enyhíti a fájdalmat, csökkenti az ödémát, görcs- és kontraktúra-oldó hatást fejt ki, hozzájárul a sérülések és mikrotraumák gyógyulási folyamatához és megelőzi a további károsodást. Manapság a mágnesterápia a sportklubok és sportoló egyének megszokott segédeszköze, melynek előnye az otthoni körülmények közötti regeneráció lehetősége.

A mágnesterápia alkalmazása a regeneráció során

A regeneráció elősegítése érdekében az adott testrészt értágító és stimuláló frekvenciákkal kezeljük a szétnyitható lapos applikátor vagy szolenoid segítségével, és kiegészítésként a vízháztartást magnetizált víz fogyasztásával szabályozzuk.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Kb. 2007. áprilisában kezdtem kezelni narancsbőrrel kapcsolatos problémáimat. Az első eredmények már 4-6 kezelés után felléptek, a bőröm simább lett, aminek nagyon örülök, mert szemmel látható javulás állt be.

Agata K., Dąbrovy Górniczej

A Biomag készüléket naponta használom szervezetem rehabilitációjára és preventíven. Sérülés esetén a gyors gyógyulást támogató programokat szoktam választani. Meggyőződésem, hogy meghosszabbítja jéghoki pályámat.

Ladislav Lubina, Pardubice

A Biomag készüléket cégünk dolgozóinak regenerációja céljából vásároltuk meg. Különösen fájdalom, íngyulladás, túlterhelt izmok, regeneráció, ellazulás, arthritis esetén van hatása.

Šetek úr, Pardubice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.