Regeneráció

Szerkesztő: | 7. január 2019

A program jellemzői: A program a fizikai munka illetve sportolás utáni gyorsabb regeneráció elérésére, valamint a további sportteljesítményt megelőző célirányos felkészítésre szolgál, amivel megelőzhetők az esetleges sérülések illetve a szervezet károsodása.

A mágnesterápia célja a regeneráció során

Regeneráció során a mágnesterápia célja az oxigéndús vér továbbításának és a tápanyag-ellátásnak javítása, valamint a savas metabolitok eltávolítása, ami felgyorsítja a regenerációs folyamatot és megújítja az izmok energia-ellátását. Mindezzel megteremtjük az optimális feltételeket a további fizikai teljesítményhez.

A regeneráció jelentősége

A sérülések mind a professzionális, mind a kedvtelésből sportolók körében problémát jelent. Olyan állapotról van itt szó, amikor a szervezet pillanatnyi teljesítőképessége nem felel meg az elvártnak, aminek következtében szövetek károsodására kerül sor. Ha nagy a károsodás, sérülés keletkezik, ha kisebb, regionális terhelésről van szó, mikrotrauma lép fel. Enyhébb külső erőhatás eredménye valamilyen helyi reakció. Tartós, ismételt, maximális szintű túlterhelés – regeneráció lehetősége nélkül – a szövetekben belső mikrotraumatizációt vált ki. Túlterhelés következtében az érintett szövetekben (izmok, inak, csontok) mikrotraumák, véráramlási és ödémás zavarokban megnyilvánuló disztrófiás elváltozások mutatkoznak, ami a páciens állapotát teljességében rontja úgy, hogy gátolja a károsult testrész vérellátását és disztrófiás folyamatokhoz vezet, mint pl.: beszakadások, vérömlény maradványok, aszeptikus nekrózisok és a kötőszövet degeneratív elváltozásai. A károsodás tünetei közé tartozik a fájdalom, ödéma és az érintett testrész működési zavara. A későbbiekben súlyosbodnak a tünetek, mint pl. az ízületek eldeformálódása, ínszakadás, stb. A mikrotraumák veszélyét csökkentő általános alapelvek közé sorolható az összes sérülés következetes gyógykezelése és meggyógyítása a legminimálisabb mikrotraumákat is ideértve, valamint a regeneráció beiktatása a sportoló tréning- és verseny-programjába (Kučera).

Sportolás közben bekövetkezett sérülést követő regeneráció – a végleges egészségi állapot szempontjából – ugyanolyan fontos, mint az első gyógykezelés. A csonttörésen kívüli, a sportolás során fellépő leggyakoribb sérülések a bicsaklások, bizonyos testrészek helyükről való kiugrása, vérömlények, zúzódások, stb. A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia enyhíti a fájdalmat, elősegíti a szövetek gyógyulását, a vérömlények felszívódását és a teljes mozgásképesség visszaállását.

A mágnesterápia jelentősége a regeneráció során

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia olyan optimális rehabilitációs módszer, amely azonnali vértágításhoz, az izmok jobb oxigén- és tápanyagellátásához vezet, serkenti a savas metabolitok kiválasztását, miközben enyhíti a fájdalmat, csökkenti az ödémát, görcs- és kontraktúra-oldó hatást fejt ki, hozzájárul a sérülések és mikrotraumák gyógyulási folyamatához és megelőzi a további károsodást. Manapság a mágnesterápia a sportklubok és sportoló egyének megszokott segédeszköze, melynek előnye az otthoni körülmények közötti regeneráció lehetősége.

A mágnesterápia alkalmazása a regeneráció során

A regeneráció elősegítése érdekében az adott testrészt értágító és stimuláló frekvenciákkal kezeljük a szétnyitható lapos applikátor vagy szolenoid segítségével, és kiegészítésként a vízháztartást magnetizált víz fogyasztásával szabályozzuk.

A mágnesterápia és a regeneráció – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia regenerációt elősegítő alkalmazásáról? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a regeneráció érdekében alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.