Pseudoarthrosis (álízület) – gyógyulás elősegítése

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Paklouby - popis pseudoartrózy
Kép: Pseudoarthrosis (álízület) – gyógyulás elősegítése

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A pseudoarthrosis (álízület) – gyógyulás elősegítése program jellemzői: Az álízület csonttörést követően úgy keletkezik, hogy a csont letört részei nem nőnek össze és tartósan lazák maradnak. Álízületről akkor kezdünk beszélni, amennyiben a szokásos gyógyulási idő kétszerese alatt a csont-összenövésre nincs semmi jel. A csont gyógyulásához a szilánkok fixálására és – a kötőszövet kiépülése érdekében – nyugalomra van szükség. A kötőszövetben ezután kalciumsók ülepednek le és ekkor kerül sor a csontszövet végleges megszilárdulására. A gyógyulás másik feltétele az érrendszer és a csont ellátása tápanyagokkal. Az álízületben megterhelés hatására vagy annak mozgatása során fokozott fájdalom jelentkezik. Az álízület meglétét rendszerint RTG és CT vizsgálatok segítségével igazolják.

A gyógykezelés módszere attól függ, hogy az álízület életképes vagy sem (rossz tápyanyagellátás miatt). Kezelési módszerek pl. a rögzítés módosítása, az elváltozott csont revitalizációja, ill. a szivacsos csontszövet operatív pótlása, csontátültetés, a vérellátás megújítása, stb.

A mágnesterápia hozzájárulása az álízület gyorsabb gyógyulásához

Az álízület gyorsabb gyógyulása elősegítésére a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a sérülést követő első napoktól kezdve alkalmazható. A mágnesterápia enyhíti a fájdalmat és – értágító, gyógyító hatásával – javítja a sérült csont ellátását tápanyagokkal. A mágnesterápia általi kiegészítő kezelés nem pótolja az álízület helyes rögzítését, mégis jelentős mértékben elősegíti azon anyagcsere-folyamatokat, amelyek a csontokban segítenek beépíteni a csontépítő anyagokat. A mágnesterápia lerövidíti a gyógyulás idejét, aktiválja az új szövet keletkezését (gyorsabb csontépülés és kalcium-felszívódás) és növeli a parathormonra való érzékenységet.

A mágnesterápia alkalmazása az álízület gyorsabb gyógyulása érdekében

Az álízület gyorsabb gyógyulása érdekében elsődlegesen alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciákat használunk a fájdalom enyhítése érdekében, amit az enyhülés beálltával 25 – 50 Hz-es gyógyító frekvenciákkal felváltva alkalmazunk.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Amikor sípcsonttörés után levették a gipszet és több havi rehabilitációban részesítettek, a bokám merev, ödémás és fájdalmas maradt. A mágnesterápiás készülék beszerzése után bokafájdalmaim megszűntek. A készülék családunk összes tagjának segít.

Hana Hobzová, Sázava

Rendszeresen járunk orvoshoz, és közben szükség szerint bekapcsoljuk a Biomag készüléket, melyre a gyorsabb sebgyógyulás és fájdalomcsökkentés esetén támaszkodhatunk.

Ladislav és Marie Kuba, Praha

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.