Pseudoarthrosis (álízület) – gyógyulás elősegítése

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Eltört a csontja és jóval hosszabb ideig gyógyul, mint rendesen vagy egyáltalán nem? Folyamatosan fájdalmai vannak és a sérült hely tájéka megduzzadt, főként terhelés idején? Talán álízületről (pszeudoartrózisról) lehet szó. Legjobb, ha orvoshoz fordul, hogy megvizsgálja a sérült csontot és megfelelő kezelést javasoljon.

Paklouby - popis pseudoartrózy
Kép: Pseudoarthrosis (álízület) – gyógyulás elősegítése

Megoldást keres álízületére?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A pszeudoartrózis (álízület) leírása és keletkezésének okai

A pszeudoartrózis (álízület, nem valódi ízület) csonttörés során jön létre olyan esetben, amikor az eltört csontok nem nőnek össze és tartósan nem rögzülnek.

A csonttörés gyógyulásával van probléma, amikor a csontok összeforrásának szokásos idejéhez képest több, mint kétszer annyi idő is eltelik és mégsem észlelhető gyógyulás.

Terhelés esetén fokozott fájdalomban és az álízület helyén megfigyelhető elmozdulásban nyilvánul meg, a törés helyén duzzanat vagy piros folt jelentkezhet.

A csont megfelelő gyógyulásának két feltétele van:

 • A csonttöredékek rögzítése és a nyugalom biztosítása a szövetek struktúrájának kialakulása érdekében, amelyben le kell ülepedniük a kalciumsóknak, hogy a csontszövet végleg megszilárduljon.
 • Jó érellátás és a csont tápanyagellátása.

Megkülönböztetünk vitális álízületeket a rossz stabilitásból adódóan, valamint avitális álízületeket, amikor rossz tápanyag-ellátásról vagy szemmel látható csontdefektusról van szó.

Igen gyakori, hogy az álízület a sajkacsont (scaphoideum) esetében alakul ki, amit ezen a helyen a gyenge vérellátás magyaráz.

A problémát általában RTG és CT vizsgálatok mutatják ki.

A pszeudoartrózis (álízület) – szabaduljon meg a problémától

A kezelés módja attól függ, hogy vitális vagy avitális álízületről van-e szó.

A szóba jöhető lehetséges módszerek:

 • a rögzítés módosítása,
 • az elváltozott csont revitalizációja,
 • spongioplasztika alkalmazása,
 • csontátvitel,
 • a vérellátás módosítása,
 • és egyéb.

A Biomag 3D pulzáló terápia a sérülést követő első naptól fogva alkalmazható. Célja a fájdalom enyhítése, a gyógyulás gyorsítása és az új csontszövet keletkezésének elősegítése. 

Nem helyettesíti a megfelelő rögzítést, de nagyban elősegíti a csontban végbemenő anyagcsere-folyamatokat, hogy a bevitt tápanyagok jobban beépülhessenek.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Parathormon – a mellékpajzsmirigyben létrejövő hormon, mely a vér kalcium-szintjét szabályozza.
 • Spongioplasztika – csontdefektusok esetén használatos műtéti eljárás, amikor a csontüreget szivacsos állagú csonttal töltik ki.
 • Herbert csavar – a törést szenvedett sajkacsont műtéte során használják két letört csontszilánk szilárd összekötéséhez.
 • Malunion – csonttörésnél rosszul illeszkedő gyógyulás.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei pszeudoartrózis (álízület) esetén?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat, elősegíti a gyógyulást.
 • Serkenti az új szövet létrejöttét (a csontszövet gyors felépülését és a kalcium képződést).
 • Növeli a parathormon iránti érzékenységet.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát csonttörés gyógyulása esetén számos vizsgálat támasztja alá. Például a W. J. Sharrada kutatócsoportja által végzett klinikai vizsgálat az angliai Sheffieldben (Royal Hallamshire Hospital) igazolta, hogy a pulzáló terápia (PEMF) segítségével végzett kezelés sípcsont-törés esetén nagyban befolyásolja a gyógyulást, jelentősen hozzájárul a kezelési idő lerövidítéséhez és a csontok összeforrásához. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében.  A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Amikor sípcsonttörés után levették a gipszet és több havi rehabilitációban részesítettek, a bokám merev, ödémás és fájdalmas maradt. A mágnesterápiás készülék beszerzése után bokafájdalmaim megszűntek. A készülék családunk összes tagjának segít.

Hana Hobzová, Sázava

Rendszeresen járunk orvoshoz, és közben szükség szerint bekapcsoljuk a Biomag készüléket, melyre a gyorsabb sebgyógyulás és fájdalomcsökkentés esetén támaszkodhatunk.

Ladislav és Marie Kuba, Praha

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.