Pseudoarthrosis (álízület) – gyógyulás elősegítése

Szerkesztő: | 7. január 2019

A pseudoarthrosis (álízület) – gyógyulás elősegítése program jellemzői: Az álízület csonttörést követően úgy keletkezik, hogy a csont letört részei nem nőnek össze és tartósan lazák maradnak. Álízületről akkor kezdünk beszélni, amennyiben a szokásos gyógyulási idő kétszerese alatt a csont-összenövésre nincs semmi jel. A csont gyógyulásához a szilánkok fixálására és – a kötőszövet kiépülése érdekében – nyugalomra van szükség. A kötőszövetben ezután kalciumsók ülepednek le és ekkor kerül sor a csontszövet végleges megszilárdulására. A gyógyulás másik feltétele az érrendszer és a csont ellátása tápanyagokkal. Az álízületben megterhelés hatására vagy annak mozgatása során fokozott fájdalom jelentkezik. Az álízület meglétét rendszerint RTG és CT vizsgálatok segítségével igazolják.

A gyógykezelés módszere attól függ, hogy az álízület életképes vagy sem (rossz tápyanyagellátás miatt). Kezelési módszerek pl. a rögzítés módosítása, az elváltozott csont revitalizációja, ill. a szivacsos csontszövet operatív pótlása, csontátültetés, a vérellátás megújítása, stb.

A mágnesterápia hozzájárulása az álízület gyorsabb gyógyulásához

Az álízület gyorsabb gyógyulása elősegítésére a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a sérülést követő első napoktól kezdve alkalmazható. A mágnesterápia enyhíti a fájdalmat és – értágító, gyógyító hatásával – javítja a sérült csont ellátását tápanyagokkal. A mágnesterápia általi kiegészítő kezelés nem pótolja az álízület helyes rögzítését, mégis jelentős mértékben elősegíti azon anyagcsere-folyamatokat, amelyek a csontokban segítenek beépíteni a csontépítő anyagokat. A mágnesterápia lerövidíti a gyógyulás idejét, aktiválja az új szövet keletkezését (gyorsabb csontépülés és kalcium-felszívódás) és növeli a parathormonra való érzékenységet.

A mágnesterápia alkalmazása az álízület gyorsabb gyógyulása érdekében

Az álízület gyorsabb gyógyulása érdekében elsődlegesen alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciákat használunk a fájdalom enyhítése érdekében, amit az enyhülés beálltával 25 – 50 Hz-es gyógyító frekvenciákkal felváltva alkalmazunk.

A mágnesterápia és az álízület gyógyulása – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról az álízület gyógyítása esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az álízület gyógyítása esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.