Prosztatagyulladás, prosztata-megnagyobbodás (benignus hiperplasia – BHP)

Szerkesztő: | 2020. november 10.

Vizelési gyakoriság, -inger vagy fájdalom kínozza?  Ennek oka valamilyen, a prosztatával kapcsolatos probléma lehet, pl. prosztatagyulladás vagy jóindulatú prosztata-megnagyobbodás (benignus hiperplasia). Ne várjon, inkább forduljon orvoshoz, még mielőtt egyéb szövődmények is fellépnének.

Zánět prostaty - popis diagnózy
Kép: Prosztatagyulladás, prosztata-megnagyobbodás (benignus hiperplasia – BHP)

Megoldást keres a prosztatagyulladására?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A prosztatagyulladás, prosztata-megnagyobbodás (benignus hiperplasia – BHP) leírása és keletkezésének okai

A prosztatagyulladás (prostatitis) az 50 év feletti férfiaknál a leggyakoribb urológiai megbetegedés. A gyakori vizelésen és vizelési ingeren kívül  láz, hidegrázás, vizeléskor csípő érzés vagy éles fájdalom illetve szexuális zavarok kíséretében jelentkezik. Oka gyakran bakteriális fertőzés. A problémák krónikus gyulladásra vagy a betegség akut formájára vezethetők vissza.

A benignus hiperplasia (BHP) a prosztata jóindulatú megnagyobbodása. Általában 50 év feletti férfiaknál jelentkezik.

A megnagyobbodó prosztata nyomást gyakorol a húgyhólyag alsó részére, amelyben a vizelet pangani kezd és amelynek a fala megvastagodik. A legyengült húgyhólyag elveszti teljes kiürülési képességét, ezért mindig marad benne valamennyi vizelet (vizeletretenció).

Ennek következménye húgyúti fertőzés és egyéb problémák lehetnek, pl. ürítési zavarok, vérvizelés (hematuria), veseelégtelenség vagy húgyúti kövesség.

A megnagyobbodás, ödéma és a gyulladásos elváltozások problémás vizeletürítéshez és ezért gyakori, kis adagokban történő vizeléshez vezetnek. Olyan progresszív megbetegedésről van szó, amely az alsó húgyutak működési elégtelenségével illetve veseelégtelenséggel végződhet.

A tünetek igen kellemetlenek és kockázati tényezők lehetnek a prosztata rosszindulatú megbetegedése irányában is.

 

Prosztatagyulladás, prosztatamegnagyobbodás (benignus hiperplasia – BHP) – szabaduljon meg a problémától

A prosztatagyulladás gyógykezelése megfelelő antibiotikumoksegítségével történik.

Benignus hiperplasia esetén a gyógykezelést a beteg tünetei, laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok, valamint az elzáródás foka alapján állapítják meg.

A gyógykezelés alfa-blokkolók, alfa 5-reduktázák, inhibitorok vagy fitoterápiás szerek segítségével történik.

Ha a gyógyszeres kezelés nem eléggé hatékony, ha a problémák tartósan fennmaradnak vagy egyre több szövődmény jelentkezik, az orvos dönthet a sebészeti megoldás mellett.

A betegség megelőzése a 60 év feletti férfiak rendszeres prosztata-vizsgálatában, a sok testmozgásban és az egészséges táplálkozásban (alkohol-, koffein-, zsír-, cukor- és állati fehérje-fogyasztás csökkentése) nyilvánul meg.

A Biomag 3D pulzáló terápiája ödéma- és gyulladásgátló hatásával serkenti a gyulladás gyógyulását, regenerálja a simaizmot, pozitívan befolyásolja a prosztataváladék mikrobiális kontaminációját és elősegíti a prosztata működésének helyreállítását.

Egyúttal igen pozitív hatást gyakorol a szexuális diszfunkcióra is. Prosztataműtét utáni lábadozás idején is jó hatású.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Dysuria – problematikus és fájdalmas vizelés, melyet égő érzés vagy éles fájdalom kísér.
 • Obstrukció – üreges csöves szervben lévő akadály, szűkület, elzáródás.
 • Jóindulatú prosztata hiperplázia – a prosztata sejtosztódás útján történő megnagyobbodása.
 • Jóindulatú prosztata hipertrófia – a prosztatának a sejtek méretének növekedése miatti megnagyobbodása.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei prosztatagyulladás ill. -megnagyobbodás esetén?

 • Ödéma- és gyulladásgátló hatást fejt ki, javítja a mikrocirkulációt.
 • Elősegíti a gyógyulást és helyreállítja a normál működést.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A prosztata gyulladásos megbetegedésére irányuló pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát számos vizsgálat támasztja alá. A csehországi Hradec Králové-i Urológiai Klinika orvoscsapata által végzett klinikai vizsgálat igazolja a krónikus prosztatabetegség gyógykezelése keretében elvégzett pulzáló terápia (PEMF) analgetikus hatását. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Prosztata-problémáim voltak, ami a készülék használata után csökkent. Az éjszakát gond nélkül kibírom vizelés nélkül. Feleségem lábszárfekélyre használja a készüléket, aminek eredménye teljes gyógyulás.

Josef Ovečka, Jablonica

A készüléket 2011 óta használom prosztatával, szívritmus zavarral (ischaemie), pajzsmiriggyel és ízületekkel kapcsolatos problémákra. Meg vagyok elégedve, a kezelések könnyebbséget hoznak.

Konstantin Neumann, Hejnice

Gyakori vizelési problémáim voltak, éjszaka 3x is mentem wc-re. Mióta használom a Biomagot, 1x megyek ki az éjszaka folyamán, néha csak reggel. Feleségem hátfájós volt, nagyon segített neki a készülék.

Písařský házaspár, Fryštát

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.