Porcok, meniszkusz sérülése, regeneráció

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A porc olyan szövet, amely burkolatot képez a csontízületek körül. Szerkezete elasztikus és jelentősen gátolja az érintkező felületek surlódását. A porcszövet folyamatosan épül, így károsodása esetén képes megújulni. A fokozott megterhelés és a porszövet túlságos mértékű károsodása akadályozhatja a porcok regenerációs képességét, ami azok kopását idézi elő. A porcok alatt lévő csont fokozott fájdalommal reagál a helyzetre. Az ízületi hártya izgatása folytán az ízületen belül felgyülemlik a víz, ami mozgáskorlátozáshoz, esetleg merevséghez, stb. vezet.

A porcok degeneratív elváltozásai a degeneratív mozgásszervi megbetegedések első, még gyógyítható tünetei. Amennyiben a porcszövet károsodását nem akadályozzuk meg időben, jobban mondva nem igyekszünk megelőzni, az ízület károsodása idővel visszafordíthatatlanná válik.

A porcsérülés gyógykezelése komplex, sebészeti (ideértve az autológ porcsejtek beültetését is), gyógyszeres, porcvédő anyagok (ún. ízületi táplálék) fokozott bevitele vagy speciális torna, elektromos és mágneses kezelés.

A mágnesterápia jelentősége porcsérülés esetén

Porcsérülés esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia szerepet játszhat annak megelőzésében (sportolóknál és nehéz fizikai munkát végzőknél), és lehet gyógykezelés része is. Előnye, hogy lehetővé teszi akár a tartós otthoni kezelést, és érvényesíthető gyógyító, regeneráló, gyulladás- és ödémacsökkentő hatása is, aminek következtében beindul a porcok és ízületek lágyszöveteinek felépülése. A mágnesterápia jól alkalmazható a porcszövet sebészeti beavatkozást követő gyógykezelése során is.

A mágnesterápia alkalmazása porcsérülés esetén

Porcsérülés esetén az ödéma és fájdalom kezelésérealacsony, 4-6 Hz-es frekvenciákat, a fájdalom enyhülését követően pedig a regeneráció serkentése érdekében 50 – 81 Hz-es kezelést javasolunk. Prevenciós kezelés során szintén stimuláló frekvenciákat használunk, leggyakrabban szolenoid segítségével.

A mágnesterápia és a porcsérülés – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról porcsérülés esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a porcsérülés esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.