Porcok, meniszkusz-sérülés, regeneráció

Szerkesztő: | 2020. május 12.

Fáj a térde, felpuffadt és nem tudja behajlítani? Mindennek a porcok károsodása lehet a hátterében. Baleset, hirtelen mozdulat vagy gyors rotáció okozhatja a meniszkusz sérülését. Itt is fontos minél hamarabb orvoshoz fordulni és megkezdeni a kezelést, hogy a károsodás ne legyen tartós.

Poškození menisku - popis diagnózy
Kép: Porcok, meniszkusz-sérülés, regeneráció

Szeretne megoldást találni porcsérülésére?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A porc, a meniszkusz leírása és a károsodás jelentkezésének okai

A porc olyan szövet, amely a csontízület végét veszi körül. A porc szerkezete rugalmas és jelentősen csökkenti az érintkező felületek súrlódását.

A meniszkusz a térdízületen belül található és porcszövet alkotja. Állaga szilárd és rugalmas; funkciója az ütések enyhítése, a testsúly átvitele és elosztása, valamint az ízületi porcok kopásának fékezése.

A meniszkusz sérülése rendszerint első lépés az egész ízület további károsodása felé. Folyamatosan megújul, ezért károsodása során egyúttal reparálja is magát. A túlzott terhelés és károsodás azonban túllépheti regenerálódó képességét, ami miatt a meniszkusz elvékonyodhat. Erre az alatta lévő csont fokozott fájdalommal reagál. Az ízületi epitél irritációja az ízületi folyadék felgyülemléséhez, mozgáskorlátozottsághoz, esetleg blokádhoz vezet.

A porc állagvesztését okozó tipikus betegség az igen fájdalmas ízületi artrózis.

A meniszkusz-sérülés a térdízületet érő egyik leggyakoribb károsodás. A sérülést erős fájdalom, duzzanat kíséri, majd az ízület mozgása korlátozottá válik. Hallani lehet a térdben kattogást, ropogást. Ez az ízület rosszul koordinált rotációja miatt – igen gyakran sportolás során – jelentkezik.

A sérült porcok, meniszkusz kezelése – szabaduljon meg a problémától

A sérült porcok gyógykezelését időben meg kell kezdeni, mivel az ízületi károsodás egy idő után nem visszafordítható. Nagy jelentőséggel bír a prevenció (optimális testsúly, ízületi- és izom-torna).

A kezelés komplex jellegű, sebészeti (akár autológ porcsejt implantáció), gyógyszeres (ideértve az ízülettáplálékul szolgáló porcvédő anyagok bevitelét is), célzott torna és fizikoterápia.

A meniszkusz-sérülést rendszerint sebészetileg kezelik. A műtét során térd artroszkópiát végeznek, amely lehetővé teszi az egész ízületi felület, a porcszövet, a szalagok, a meniszkusz és az ízületi tok közvetlen figyelemmel kísérését. Ez egy kivizsgálási módszer és egyben mini-invazív műtéti beavatkozás.

A Biomag 3D pulzáló terápiája a sérült porcok és meniszkusz kezelésében hasznosnak mondható. Célja – főként a sportolók és nehéz fizikai munkát végzők esetében – a károsodás megelőzése, valamint a porcok és az ízület lágy szövetei regenerálódásának elősegítése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Perichondrium – a porc tápanyagellátását biztosító porc körüli kötőszövet.
 • Reparáció – elhalt vagy sérült szövet pótlása.
 • Autológ porcsejt implantáció – ízületi porcsérülések helyrehozatalára irányuló biogyógyászati eljárás.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei porcsérülés esetén?

 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Gyógyító és regeneráló hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiája (PEMF) porcsérülés esetén kifejtett hatását például a Sienai Egyetem 2016-ban végzett klinikai vizsgálata támasztja alá. Ez a vizsgálat jelentős fájdalomcsökkenést igazol a térdízületi kopásban szenvedő pácienseknél végzett 3D pulzáló terápiát követően. A fentiekből kitűnik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia elősegítheti a térdízületi kopással összefüggő problémák enyhítését. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Férjem a mágnesterápiát a térdére alkalmazza és meniszkusz sérülésére most már a fiam is. A készülékben hiszek, mindenkire más hatást fejthet ki.

Hana Hrdličková, Zaječice

Férjem a háromosztatú ideg sérülése miatt használta tartósan a készüléket, mely fogorvosi beavatkozás során történt. Nekem meniszkusz-műtét után volt hasznos a készülék. Már 14 nappal a műtétet követően mankó nélkül jártam.

Hermanová asszony, Karviná

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.