Porcok, meniszkusz sérülése, regeneráció

Szerkesztő: | 4. október 2019
Poškození menisku - popis diagnózy
Kép: Porcok, meniszkusz sérülése, regeneráció

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A porc olyan szövet, amely burkolatot képez a csontízületek körül. Szerkezete elasztikus és jelentősen gátolja az érintkező felületek surlódását. A porcszövet folyamatosan épül, így károsodása esetén képes megújulni. A fokozott megterhelés és a porszövet túlságos mértékű károsodása akadályozhatja a porcok regenerációs képességét, ami azok kopását idézi elő. A porcok alatt lévő csont fokozott fájdalommal reagál a helyzetre. Az ízületi hártya izgatása folytán az ízületen belül felgyülemlik a víz, ami mozgáskorlátozáshoz, esetleg merevséghez, stb. vezet.

A porcok degeneratív elváltozásai a degeneratív mozgásszervi megbetegedések első, még gyógyítható tünetei. Amennyiben a porcszövet károsodását nem akadályozzuk meg időben, jobban mondva nem igyekszünk megelőzni, az ízület károsodása idővel visszafordíthatatlanná válik.

A porcsérülés gyógykezelése komplex, sebészeti (ideértve az autológ porcsejtek beültetését is), gyógyszeres, porcvédő anyagok (ún. ízületi táplálék) fokozott bevitele vagy speciális torna, elektromos és mágneses kezelés.

A mágnesterápia jelentősége porcsérülés esetén

Porcsérülés esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia szerepet játszhat annak megelőzésében (sportolóknál és nehéz fizikai munkát végzőknél), és lehet gyógykezelés része is. Előnye, hogy lehetővé teszi akár a tartós otthoni kezelést, és érvényesíthető gyógyító, regeneráló, gyulladás- és ödémacsökkentő hatása is, aminek következtében beindul a porcok és ízületek lágyszöveteinek felépülése. A mágnesterápia jól alkalmazható a porcszövet sebészeti beavatkozást követő gyógykezelése során is.

A mágnesterápia alkalmazása porcsérülés esetén

Porcsérülés esetén az ödéma és fájdalom kezelésérealacsony, 4-6 Hz-es frekvenciákat, a fájdalom enyhülését követően pedig a regeneráció serkentése érdekében 50 – 81 Hz-es kezelést javasolunk. Prevenciós kezelés során szintén stimuláló frekvenciákat használunk, leggyakrabban szolenoid segítségével.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Férjem a mágnesterápiát a térdére alkalmazza és meniszkusz sérülésére most már a fiam is. A készülékben hiszek, mindenkire más hatást fejthet ki.

Hana Hrdličková, Zaječice

Férjem a háromosztatú ideg sérülése miatt használta tartósan a készüléket, mely fogorvosi beavatkozás során történt. Nekem meniszkusz-műtét után volt hasznos a készülék. Már 14 nappal a műtétet követően mankó nélkül jártam.

Hermanová asszony, Karviná

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.