Pikkelysömör – psoriasis

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Lupénka – popis psoriázy
Kép: Pikkelysömör – psoriasis

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A Psoriasis vulgaris (pikkelysömör) az egyik leggyakoribb nem fertőző bőrbetegség, amely a bőrön kívül (leggyakrabban a könyéken, térden, lábon, törzsön, ágyékban, nemi szerveken és a fej hajjal benőtt részén), és a körmön, ízületeken jelenik meg. Pikkelysömör esetén a bőrsejtek túlbúrjánzásáról van szó, ami az érintett testrészen folyamatos újraképződést és hámlást idéz elő. Az ízületi károsodás (arthritis psoriatica) a rheumatoid arthritis hasonmása, ahol a gyulladásos elváltozások az ízület eldeformálódásához és degenerációjához vezetnek.

A pikkelysömör (psoriasis) pontos eredete nem ismert, azonban a betegség létrejöttében egy sor tényező közrejátszik, mint pl. öröklött hajlam, autoimmun mechanizmusok, külső feltételek (stressz, fertőzés, sebesülés, elégteken májfunkció, gyógyszerek, hormonok, stb.).

A pikkelysömör (psoriasis) kevésbé súlyos formáinál elsődlegesen lokális gyógykezelést alkalmaznak (kőszénkátrány, kortikoszteroidok, retinoidok, keratolitikumok, az alternatív gyógyászatban Holt-tengeri só, stb. segítségével), súlyos formáinál a szisztémás kezelés jön számba (metotrexát, ciklosporin és retinoidok). A pikkelysömör gyógykezelésének modern módszerei közé tartozik az immun folyamatokat megcélzó biológiai terápia, valamint a foto-kemoterápia (PUVA) is, amelynél a psolaren és az UVA együttes hatásáról van szó.

A pikkelysömör javulását nagyban elősegíti a szervezet méregtelenítése, ami – a salakanyagok és metabolitok kiválasztása és szervezetből való elvezetése folyamán megkönnyebbülést jelent a májnak, vesének, tisztítja a bőrt és a beleket.

A mágnesterápia jelentősége pikkelysömör (psoriasis) esetén

Pikkelysömör (psoriasis) esetén a  Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát mind a bőrtünetek, mind az ízületi problémák stádiumában javasoljuk. Pikkelysömör esetén a kezelés gyulladáscsökkentő, gyógyító, nyugtató, viszketéscsökkentő, immunitás-stimuláló és méregtelenítő hatásai érvényesülnek. A mágnesterápiát egyrészt a bőrtünetek stádiumában alkalmazzuk, de – az állapotromlás megakadályozása érdekében – a betegség nyugodt stádiumában is. Az érintett helyek kezelése mellett javasoljuk a máj és a hasi tájék kezelését is, hogy elősegítsük a máj detoxikációs és metabolikus funkcióinak, valamint az emésztési és felszívódási folyamatok javulását. Pikkelysömör esetén a betegség további fejlődésétől függően  végzett többszöri – valójában tartós, egész életre szóló – mágnesterápiás kezelésre van szükség.

A mágnesterápia alkalmazása pikkelysömör (psoriasis) esetén

Pikkelysömör (psoriasis) esetén a bőr 2 -25 Hz-es tartós és rendszeres kezelését javasoljuk, a méregtelenítés hatásának fokozására pedig a hasi tájék és a máj kezelését 65 – 81 Hz-es frekvenciákkal. Mindehhez a 31.programmal végzendő vízkezelést és fokozott vízfogyasztást javasolunk. Kezeléshez a nagy lapos applikátorok és a szolenoid felelnek meg.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Lányom a Biomagot pikkelysömörre, nyakcsigolya-kinövéseire és keresztcsont környéki problémákra használja. A háta javult, a pikkelysömör elmúlt.

Katarína Bocorová, Moravské Lieskové

A Biomag készüléket és applikátorokat nem kell családtagjaimnak javasolni, mivel mindannyian fokozatosan maguk próbálták ki. Megszerették egyszerű és praktikus kezelhetősége és az időmegtakarítás miatt. A tájékoztatóban további lehetőségeket találtak használatára.

Jan Šrotíř, Vyškov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.