Pikkelysömör – psoriasis

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A Psoriasis vulgaris (pikkelysömör) az egyik leggyakoribb nem fertőző bőrbetegség, amely a bőrön kívül (leggyakrabban a könyéken, térden, lábon, törzsön, ágyékban, nemi szerveken és a fej hajjal benőtt részén), és a körmön, ízületeken jelenik meg. Pikkelysömör esetén a bőrsejtek túlbúrjánzásáról van szó, ami az érintett testrészen folyamatos újraképződést és hámlást idéz elő. Az ízületi károsodás (arthritis psoriatica) a rheumatoid arthritis hasonmása, ahol a gyulladásos elváltozások az ízület eldeformálódásához és degenerációjához vezetnek.

A pikkelysömör (psoriasis) pontos eredete nem ismert, azonban a betegség létrejöttében egy sor tényező közrejátszik, mint pl. öröklött hajlam, autoimmun mechanizmusok, külső feltételek (stressz, fertőzés, sebesülés, elégteken májfunkció, gyógyszerek, hormonok, stb.).

A pikkelysömör (psoriasis) kevésbé súlyos formáinál elsődlegesen lokális gyógykezelést alkalmaznak (kőszénkátrány, kortikoszteroidok, retinoidok, keratolitikumok, az alternatív gyógyászatban Holt-tengeri só, stb. segítségével), súlyos formáinál a szisztémás kezelés jön számba (metotrexát, ciklosporin és retinoidok). A pikkelysömör gyógykezelésének modern módszerei közé tartozik az immun folyamatokat megcélzó biológiai terápia, valamint a foto-kemoterápia (PUVA) is, amelynél a psolaren és az UVA együttes hatásáról van szó.

A pikkelysömör javulását nagyban elősegíti a szervezet méregtelenítése, ami – a salakanyagok és metabolitok kiválasztása és szervezetből való elvezetése folyamán megkönnyebbülést jelent a májnak, vesének, tisztítja a bőrt és a beleket.

A mágnesterápia jelentősége pikkelysömör (psoriasis) esetén

Pikkelysömör (psoriasis) esetén a  Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát mind a bőrtünetek, mind az ízületi problémák stádiumában javasoljuk. Pikkelysömör esetén a kezelés gyulladáscsökkentő, gyógyító, nyugtató, viszketéscsökkentő, immunitás-stimuláló és méregtelenítő hatásai érvényesülnek. A mágnesterápiát egyrészt a bőrtünetek stádiumában alkalmazzuk, de – az állapotromlás megakadályozása érdekében – a betegség nyugodt stádiumában is. Az érintett helyek kezelése mellett javasoljuk a máj és a hasi tájék kezelését is, hogy elősegítsük a máj detoxikációs és metabolikus funkcióinak, valamint az emésztési és felszívódási folyamatok javulását. Pikkelysömör esetén a betegség további fejlődésétől függően  végzett többszöri – valójában tartós, egész életre szóló – mágnesterápiás kezelésre van szükség.

A mágnesterápia alkalmazása pikkelysömör (psoriasis) esetén

Pikkelysömör (psoriasis) esetén a bőr 2 -25 Hz-es tartós és rendszeres kezelését javasoljuk, a méregtelenítés hatásának fokozására pedig a hasi tájék és a máj kezelését 65 – 81 Hz-es frekvenciákkal. Mindehhez a 31.programmal végzendő vízkezelést és fokozott vízfogyasztást javasolunk. Kezeléshez a nagy lapos applikátorok és a szolenoid felelnek meg.

A mágnesterápia és a pikkelysömör (psoriasis) – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról pikkelysömör (psoriasis)esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a pikkelysömör (psoriasis) esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.