Pikkelysömör – psoriasis

Szerkesztő: | 2020. szeptember 2.

Helyenként vörös a bőre, fehér hám borítja, viszket vagy fájdalmat okoz? Ilyen esetben pikkelysömörről lehet szó. Legjobban teszi, ha orvoshoz fordul. Bár a betegségből nem lehet teljesen kigyógyulni, de tünetei elviselhetők és jól kezelhetők.

Lupénka – popis psoriázy
Kép: Pikkelysömör – psoriasis

Megoldást keres pikkelysömörére?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A pikkelysömör leírása és jelentkezésének okai

A pikkelysömör (psoriasis vulgaris) leggyakrabban a bőrt – elsősorban a könyökön, térden, lábon és törzsön, ágyékban, nemi szerveken vagy a hajban – megtámadó nem fertőző bőrbetegség. Sújthatja a körmöket és ízületeket is.

A populáció 1-3 %-át érintő, leggyakoribb bőrbetegségek közé sorolható. Rendszerint a serdülőkor után jelentkezik, de kisgyermekeknél sem számít kivételesnek.

A pikkelysömör során a bőrsejtek a normálisnál sokkal gyorsabban szaporodnak, ami az érintett testrészen folyamatos burjánzáshoz és hámláshoz vezet.

A tünetek különbözőek lehetnek:

 • bőrpír fehér pikkelyekkel, viszketéssel vagy fájdalommal,
 • a köröm felülete durvává válik és beszakadhat vagy letörhet,
 • duzzadt foltok a kézen vagy lábon, amelyek felrepednek vagy hólyagosodnak.

Az ízületi probléma (arthritis psoriatica) hasonló a reumatoid artritisz tüneteihez, amikor a gyulladásos elváltozások az ízület deformációjához és degenerációjához vezetnek.

A psoriasis kialakulásának pontos oka nem ismert, de számos tényező hozzájárul:

 • öröklött hajlam,
 • autoimmun mechanizmusok,
 • a külső közeg behatásai (stressz, fertőzés, sérülés, rossz májfunkció, egyes gyógyszerek, hormonális hatások).

A pikkelysömör kezelése – szabaduljon meg a problémától

A psoriasis kevésbé súlyos formáinál elsősorban lokális kezelést alkalmaznak. Ennek eszközei a kenőcsök, gélek, testbalzsamok. Ezen készítmények alapja a kőszénkátrány, kortikoszteroidok, retinoidok, keratolitikumok és alternatív eljárásként a Holt-tengeri só is.

A szisztémás kezelés a betegség súlyos formáinál jön szóba. Olyan gyógyszerekről van szó tabletták vagy injekció formájában, amelyeknek hatóanyaga a véráramon keresztül terjed el az egész szervezetbe (pl. Metotrexát, Cyklosporin és Retinoidok).

A modern módszerek közé sorolható az immun mechanizmusokat célba vevő biológiai terápia, a fototerápia vagy a fotokemoterápia (ez a pszolaren és az ultraviola sugárzás UVA összetevőjének együttes hatása).

Javuláshoz vezet a szervezet megtisztítása és méregtelenítése, amely a salakanyagok és metabolitok kiválasztásával megkönnyebbülést hoz a májnak, veséknek, bőrnek és a beleknek.

A Biomag 3D pulzáló terápia pikkelysömör esetén mind a bőrtünetek megjelenésének idején, mind az ízületi problémák fázisában jótékony hatást fejt ki.  A bőrtüneteknél nyugtató, viszketést csökkentő, gyógyító hatást fejt ki, az ízületi problémáknál mindezen kívül a fájdalmat is enyhíti. Nyugalmi időszakban a cél a javuló állapot fenntartása és a betegség súlyosbodásának megakadályozása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Fototerápia – kezelés fény segítségével.
 • Fotokemoterápia (PUVA) – a pszolaren és az ultraviola sugárzás UVA összetevőjének kombinációját felhasználó kezelés.
 • Pszolaren – növényi eredetű anyag, fokozza a bőr fogékonyságát a napfényre, így az UV sugárzás iránt is.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei pikkelysömör esetén?

 • Gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.
 • Gyógyító, nyugtató, immunitást stimuláló és méregtelenítő hatással rendelkezik.
 • Értágító hatásával nyújt segítséget.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a pikkelysömörben szenvedő pácienseknél a méregtelenítő és gyógyító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Lányom a Biomagot pikkelysömörre, nyakcsigolya-kinövéseire és keresztcsont környéki problémákra használja. A háta javult, a pikkelysömör elmúlt.

Katarína Bocorová, Moravské Lieskové

A Biomag készüléket és applikátorokat nem kell családtagjaimnak javasolni, mivel mindannyian fokozatosan maguk próbálták ki. Megszerették egyszerű és praktikus kezelhetősége és az időmegtakarítás miatt. A tájékoztatóban további lehetőségeket találtak használatára.

Jan Šrotíř, Vyškov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.