Fogínysorvadás

Szerkesztő: | 4. október 2019
Paradontóza - popis zánětu dásní
Kép: Fogínysorvadás

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A fogínysorvadás (parodontózis) jellemzői: A fogínysorvadás (parodontitis) – a fogakat az állkapocscsonthoz rögzítő apparátus krónikus gyulladása. Első leggyakoribb tünete, hogy az íny vörös és duzzadt, fogmosáskor vérzékeny és fájdalmas, és velejárója a kellemetlen szájszag. Az ínygyulladáson kívül gyakori probléma a fog sérüléséből, romlásából eredő fájdalom.

A mágnesterápia célja parodontózis esetén

Az alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápia aktivizálja a szöveteket, ezért jelentősen javul az oxigéndús vér eljuttatása a sérült ínybe, ami elősegíti a gyógyulási folyamatokat, a duzzadás enyhülését, ezért csökken a gyulladás és a fájdalom. A mágnesterápia jól kiegészíti a parodontózis komplex fogorvosi kezelését.

A mágnesterápia leírása és alkalmazása parodontózis esetén

Parodontitis (parodontózis, fogínysorvadás) az elhanyagolt fogínygyulladás eredménye, amely eleinte nem túl feltűnő folyamat, és az íny vérzékenysége, érzékenysége formájában jelenik meg. Ha elhanyagolják, bekövetkezik a fogíny fokozatos visszahúzódása, a fognyak láthatóvá válik, a fogak meglazulnak, majd kihullanak. A parodontózis kifejlődésének elsődleges oka a foglepedék (plakk) és a benne lévő baktériumok. Az elégtelen szájhigiénia ínygyulladáshoz és fogínysorvadáshoz (parodontózishoz) vezet. Egyeseknél mindezek felgyorsulását a genetikai kockázat is elősegíti. A parodontózis gyógykezelése komplex és hosszúidejű. A parodontózis gyógyulásának alapja a gondos szájhigiénia és a sztomatológiai kezelés. A gyógykezelést minél hamarabb meg kell kezdeni és a legajánlatosabb a betegség megelőzésére koncentrálni.

A Biomag alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápia olyan optimális módszer, amely – gyulladás- és duzzadás-gátló, valamint regeneráló hatásával – jól kiegészíti a parodontózis gyógykezelését, továbbá csökkenti a csontszövet sklerotizációs a destrukciós elváltozásait.

A fogfájás igen gyakori probléma, amelyet a fog sérülése (fogszuvasodás, fogtörés), fogzománckárosodás, a fogidegek gyulladása, a fogakat körülvevő puha szövet sérülése okoz. A fájdalom a sérülés helyéről továbbterjedhet a fej egyéb területeire is. Elsődlegesen biztosítani kell a fogorvosi kezelést.

A Biomag alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápiának az akutt fázisban fájdalomcsillapító szerepe van és hozzájárul a duzzanatok, a gyulladás enyhítéséhez, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Foghúzás utáni fogágy vérzés esetén nem almalmazzuk. Elsődlegesen a fájdalmat enyhítjük az alacsony frekvenciák használatával, majd a gyógyulási szakaszban a parodontózis gyógykezelése során magasabb frekvenciákkal serketjük a gyógyulási folyamatot. Megfelelő a kisméretű kör applikátor (főleg heveny fájdalom esetén) vagy szolenoid.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Cukorbetegséggel és magas vérnyomással kezelnek, ínysorvadás is fellépett nálam. Használom a Biomag készüléket és nagyon elégedett vagyok vele. Általában véve sokkal jobb a közérzetem.

Oľga Horňáková, Tovarníky

A Biomagot soha nem rakjuk el, készen áll a fotelban. Hátfájásra, ínysorvadásra, ujjon végzett ín-műtét utáni kézfájásra használtuk eddig.

Klement Valihrach, Dvorce u Bruntálu

Ízületi problémákra és fogínygyulladásra is kipróbáltam a mágnesterápiát. Férjem a sarkán lévő kinövést kezelte, a fájdalom elmúlt. A mágnesterápiát sokoldalúan felhasználjuk, frissebbek vagyunk tőle és megnőtt az életerőnk.

Blanka Petrášová, Diváky

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.