Parodontózis

Szerkesztő: | 2020. április 7.

Ha fogmosás vagy evés közben vérzik az ínye, oda kell figyelnie. Ez arra figyelmeztethet, hogy az ok talán a parodontózis. A kezelés elhanyagolása oda vezethet, hogy elveszíti fogait.

Paradontóza - popis zánětu dásní
Kép: Parodontózis

Megoldást keres a parodontózisra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A parodontózis leírása és jelentkezésének okai

A parodontózis a fogat rögzítő szerkezet (parodont) gyulladásos károsodása. Leggyakoribb megnyilvánulásai az íny duzzanata és vörössége, vérzés, fájdalom fogmosáskor és a kellemetlen szájszag.

A parodontitis (parodontózis) a kezeletlen krónikus fogínygyulladásból ered, amely kezdetben feltűnés nélkül jelenik meg.

Ha nem kezelik, a fogíny fokozatosan visszahúzódik a fogról, a fognyak és -gyökér védtelenné válik. A fogíny és a gyökér között mély fogínytasakok („ormányok“) keletkeznek, amelyekben mikrobák, fogkő és elhalt szövetek telepednek meg. A fogak végül fokozatosan meglazulnak és kihullanak.

A parodontózis kialakulásának elsődleges oka a foglepedék és a benne lévő baktériumok.

Az elégtelen szájhigiénia hozzájárul az ínygyulladás és a betegség kialakulásához. A kifejlődést adott személyeknél felgyorsíthatja a genetikai hajlam is. A betegség egyeseket már fiatal korban elér..

A parodontózis kezelése – a problémák eliminálása

A betegség kezelése összetett és hosszútávú. Minél hamarabb meg kell kezdeni és a legjobb a betegség kialakulásának megelőzésére összpontosítani.

A kezelés alapja a gondos szájhigiénia és a szakszerű fogorvosi gondozás.

A sebészeti megoldás akkor válik indokolttá, amikor a fogínytasakok túl mélyre nyúlnak vagy nagy a csontágy veszteség.

A Biomag 3D pulzáló terápia gyulladás- és duzzanatcsökkentő, gyógyító hatásával optimálisan kiegészíti a parodontózis komplex kezelését, és csökkenti a csontszövet meszesedését és destruktív elváltozásait.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Csontágy – fogágy, amely a fog gyökerét veszi körül.
 • Fogíny-tasak – szabad tér a fog gyökere és az íny között, ami a gyulladásos parodontitis következtében alakul ki.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a parodontózisra irányuló terápia előnyei?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Gyógyító hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát parodontózis esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a Journal of Periodontology folyóiratban publikált klinikai vizsgálat eredményei igazolják, hogy a pulzusterápia (PEMF) a parodontózisban szenvedő betegeknél kiegészítő terápiaként igen bevált. Ebből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia gyulladáscsökkentő, gyógyító és ödémaellenes hatása miatt segíthet a parodontózis gyógykezelésében. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Cukorbetegséggel és magas vérnyomással kezelnek, ínysorvadás is fellépett nálam. Használom a Biomag készüléket és nagyon elégedett vagyok vele. Általában véve sokkal jobb a közérzetem.

Oľga Horňáková, Tovarníky

A Biomagot soha nem rakjuk el, készen áll a fotelban. Hátfájásra, ínysorvadásra, ujjon végzett ín-műtét utáni kézfájásra használtuk eddig.

Klement Valihrach, Dvorce u Bruntálu

Ízületi problémákra és fogínygyulladásra is kipróbáltam a mágnesterápiát. Férjem a sarkán lévő kinövést kezelte, a fájdalom elmúlt. A mágnesterápiát sokoldalúan felhasználjuk, frissebbek vagyunk tőle és megnőtt az életerőnk.

Blanka Petrášová, Diváky

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.