Fogínysorvadás

Szerkesztő: | 7. január 2019

A fogínysorvadás (parodontózis) jellemzői: A fogínysorvadás (parodontitis) – a fogakat az állkapocscsonthoz rögzítő apparátus krónikus gyulladása. Első leggyakoribb tünete, hogy az íny vörös és duzzadt, fogmosáskor vérzékeny és fájdalmas, és velejárója a kellemetlen szájszag. Az ínygyulladáson kívül gyakori probléma a fog sérüléséből, romlásából eredő fájdalom.

A mágnesterápia célja parodontózis esetén

Az alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápia aktivizálja a szöveteket, ezért jelentősen javul az oxigéndús vér eljuttatása a sérült ínybe, ami elősegíti a gyógyulási folyamatokat, a duzzadás enyhülését, ezért csökken a gyulladás és a fájdalom. A mágnesterápia jól kiegészíti a parodontózis komplex fogorvosi kezelését.

A mágnesterápia leírása és alkalmazása parodontózis esetén

Parodontitis (parodontózis, fogínysorvadás) az elhanyagolt fogínygyulladás eredménye, amely eleinte nem túl feltűnő folyamat, és az íny vérzékenysége, érzékenysége formájában jelenik meg. Ha elhanyagolják, bekövetkezik a fogíny fokozatos visszahúzódása, a fognyak láthatóvá válik, a fogak meglazulnak, majd kihullanak. A parodontózis kifejlődésének elsődleges oka a foglepedék (plakk) és a benne lévő baktériumok. Az elégtelen szájhigiénia ínygyulladáshoz és fogínysorvadáshoz (parodontózishoz) vezet. Egyeseknél mindezek felgyorsulását a genetikai kockázat is elősegíti. A parodontózis gyógykezelése komplex és hosszúidejű. A parodontózis gyógyulásának alapja a gondos szájhigiénia és a sztomatológiai kezelés. A gyógykezelést minél hamarabb meg kell kezdeni és a legajánlatosabb a betegség megelőzésére koncentrálni.

A Biomag alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápia olyan optimális módszer, amely – gyulladás- és duzzadás-gátló, valamint regeneráló hatásával – jól kiegészíti a parodontózis gyógykezelését, továbbá csökkenti a csontszövet sklerotizációs a destrukciós elváltozásait.

A fogfájás igen gyakori probléma, amelyet a fog sérülése (fogszuvasodás, fogtörés), fogzománckárosodás, a fogidegek gyulladása, a fogakat körülvevő puha szövet sérülése okoz. A fájdalom a sérülés helyéről továbbterjedhet a fej egyéb területeire is. Elsődlegesen biztosítani kell a fogorvosi kezelést.

A Biomag alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápiának az akutt fázisban fájdalomcsillapító szerepe van és hozzájárul a duzzanatok, a gyulladás enyhítéséhez, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Foghúzás utáni fogágy vérzés esetén nem almalmazzuk. Elsődlegesen a fájdalmat enyhítjük az alacsony frekvenciák használatával, majd a gyógyulási szakaszban a parodontózis gyógykezelése során magasabb frekvenciákkal serketjük a gyógyulási folyamatot. Megfelelő a kisméretű kör applikátor (főleg heveny fájdalom esetén) vagy szolenoid.

Mágnesterápia és parodontózis – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról a parodontózis gyógyitása illetve megelőzése érdekében? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a parodontózis esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.