Parkinson-szindróma (Parkinsonismus)

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Parkinson-szindróma (Parkinsonismus) azaz a hypokinetikus-hypertoniás (rigid) tünetegyüttes az extrapiramidális rendszerek sorába tartozik és nigrostriatális dopamin deficit, dopamin-receptorok blokádja illetve putamen-károsodás esetén jön létre.
Megkülönböztetjük az elsődleges (Parkinson-kór és egyéb neurodegeneratív betegségek) és a másodlagos Parkinson-szindrómát (előidézői: gyógyszerek, érrendszeri problémák, toxinok, anyagcsere-problémák, endokrinopathia, posttraumatikus hatás, normál nyomású hydrocephalus). A Parkinsonismus csökkent mozgás, meglassultság és nehézkes mozgás-indítás, remegés, járás-zavarok, kifejezéstelen arc, írás- és beszédzavar, stb. formájában nyilvánul meg

A mágnesterápia jelentősége Parkinson-szindróma esetén

A Parkinson-szindróma esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia segítségével végzett rehabilitációs kezelés és annak módszere hasonló a központi idegrendszer egyéb degeneratív megbetegedéseinél (pl. sclerosis multiplex...) alkalmazott módszerhez. A "KIR degenerációja" elnevezésű programot alkalmazzuk naponta és többször ismételve az egész gerinc mentén és a fejen, elsősorban 2 – 25 Hz-es alacsony és közép-frekvencián a merevség enyhítésére, amit stimuláló frekvenciákkal felváltva használunk.

A mágnesterápia alkalmazása Parkinson-szindróma esetén

Parkinson-szindróma esetén naponta végzünk 2-25 és 50-81 Hz-es kezeléseket, melyek értágító, izomlazító és stimuláló hatást fejtenek ki. A fejre a szolenoid a gerinc tájékára lapos applikátor használatát javasoljuk.

A mágnesterápia és a Parkinson-kór - Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról Parkinson-kór esetén? Értesítsen minket! Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a Parkinson-kór esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.
Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.