Parkinson-szindróma (Parkinsonismus)

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Merevséget érez végtagjaiban vagy hátában, lelassult a járása és arcmimikája nehézkessé válik? A Parkinson-szindrómára utaló további figyelmeztető jel lehet nyugalmi állapotban a kézremegés. Legfőbb ideje, hogy a hatékony gyógykezelés megállapítása érdekében orvoshoz forduljon.

Parkinsonův syndrom - popis
Kép: Parkinson-szindróma (Parkinsonismus)

Megoldást keres a Parkinson-szindrómára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A Parkinson-szindróma leírása és jelentkezésének okai

A Parkinson-szindróma a csökkent mozgást (hipokinézia), merevséget (rigiditás), kézremegést (tremor), az állást és ülést érintő problémákat magába foglaló tünetek együttese. A betegségre jellemző az apró léptekkel csoszogó járás, valamint a hajlott testtartás.

A mozgás elindítása nehézkessé válik, az arcmimika merevedik és nehézségek merülnek fel az írással vagy beszéddel. Mindehhez járulhat depresszió, hallucináció is. Hipokinetikus-rigid vagy hipertóniás szindrómának is nevezik, az extrapiramidális szindrómák sorába tartozik.

A dopaminhiány okozza; a dopamin az idegsejtek közötti jelátvitelt közvetíti. Ez az oka annak, hogy miért nem képes a páciens saját mozgását irányítani.

A betegség okát tekintve megkülönböztetjük az elsődleges és másodlagos Parkinson-szindrómát.

Az elsődleges szindróma az alábbi betegségeket foglalja magába:

 • Parkinson-kór – a parkinsonismus leggyakoribb oka
 • más degeneratív idegrendszeri betegségek – pl. Alzheimer-kór

A Parkinson-kórnak 5 stádiuma van. Az első stádiumban a beteg csupán egyoldalú motoros problémát érzékel, pl. az egyik keze remeg. Az ötödik stádiumban már a páciens kerekesszékben van vagy ágyhoz kötött.

A másodlagos Parkinson-szindróma valamilyen fertőző betegség, gyógyszerek vagy toxinok hatására, vaszkuláris károsodás, trauma, hydrocephalus és egyéb okok miatt jön létre.

A Parkinson-szindróma kezelése – szabaduljon meg a problémától

A gyógykezelésnek a szindrómát okozó tényezőkre kell irányulnia. Amennyiben az ok nem megállapítható, mint. pl. a Parkinson-kór esetében, akkor tüneti kezelés szükséges.

A kezelés komplex módon történik. Gyógytorna, masszázs, fizioterápia, ergoterápia, pszichoterápia, logopédia és a gyógyszeres kezelés kombinációjáról van szó.

A gyógyszeres kezelés a Levodopa (L-Dopa) nevű anyag használatát foglalja magában. Ez a gyógyszer dopamint juttat a szervezetbe, azonban kellemetlen mellékhatásai lehetnek.

A fizikális terápia keretében jelentős szerepet tölt be a Biomag 3D terápiája. Célja a betegség egyes tüneteinek – főként a mozgásképesség, merevség, kézremegés és az esetleges mozgásszervi fájdalmak – pozitív befolyásolása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Hipokinézia – mozgáscsökkenés, akaratlagos és akaratlan mozgásproblémák.
 • Rigiditás – merevség, a Parkinson-kór egyik tünete.
 • Tremor (remegés) – az izmok akaratlan, ritmikus mozgása.
 • Levodopa (L-3,4-dihidroxi-fenilalanin) – a Parkinson-kór esetén használatos gyógykészítmény.
 • Ergoterápia – a betegek kezelési és rehabilitációs módja megfelelő munka végzésével, amely lehetővé teszi fizikai és mentális állapotuk javítását, valamint szociális érvényesülésüket.
 • Extrapiramidális szindróma – az extrapiramidális rendszert (az izomtónusért és a mozgás koordinációjáért felelős rendszer) érintő problémák.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a Parkinson-szindrómára irányuló terápia előnyei?

 • Értágító és izomrelaxációs hatásával nyújt segítséget.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása a Parkinson-szindrómában szenvedő pácienseknél elsősorban az értágító és izomrelaxációs effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Feleségem használja a Biomagot, Parkinson-kórt állapítottak meg nála. A készülékkel meg vagyunk elégedve.

Pavel Pospíšil, Opava

A készüléket Parkinson-kórra használom, megkönnyebbülést hoz.

Jan Maděrič, Lednice

Egyik páciensem Parkinson-kórban szenved. Naponta alkalmazzuk a reflexológiát és a Biomag készüléket. Jelenleg a javulás szemmel látható, jobb a mozgáskészsége és pszichikai szempontból is javulás állt be nála.

Dagmar Leneková, Bratislava

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.