Övsömör – herpes zoster

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Fáj a torka, válla vagy a törzse? Kis kiütések alkotta pirosas sáv kezd megjelenni deréktájon? Ez övsömörre utal. Ilyen esetben mindenképpen forduljon orvoshoz. Így megelőzheti a betegséggel járó szövődményeket.

Pásový opar – popis diagnózy
Kép: Övsömör – herpes zoster

Megoldást keres az övsömörre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az övsömör leírása és jelentkezésének okai

Olyan fertőző betegség, melynek okozója a herpes vírusok csoportjába tartozó varicella zoster vírus.

A vírussal való első kontaktus a gyermekkorban teljesen tipikus bárányhimlő formájában nyilvánul meg. A felgyógyulást követően a vírus továbbra is ott rejtőzik a szervezetben. Az immunitás gyengülése esetén (főként a sejtek szintjén) a vírus reaktiválódhat.

Eleinte a torokban, a váll és a törzs tájékán jelenik meg égető fájdalom. Néhány nap múlva hólyagok jelennek meg folyadékkal telt öv formájában, amelyek fájdalmasak is lehetnek.

A tünetek kiváltó oka lehet stressz, baleset, műtét vagy más súlyos betegség. Az életkor is kockázati tényezőnek mondható. Az övsömör rendszerint az 50. életév felett jelentkezik.

Leggyakrabban a mellkason, deréktájon vagy az arcon jelenik meg. Más helyekre is továbbterjedhet, pl. a fejre, a szájban a nyelvre, sőt a szemre is.

Azoknál, akik nem betegedtek meg azelőtt bárányhimlőben, szövődményesen jelentkezhet éppen bárányhimlő formájában, amelynek azonban felnőttkorban jóval súlyosabb a lefolyása. Ha terhes nők kerülnek kontaktusba a beteggel, ez veszélyeztetheti a magzatot.

A legveszélyesebb szövődmény a posztherpetikus neuralgia, mely esetben az érintett hely tartósan fájdalmas marad.

A recidiváló övsömör ritka, de figyelmeztetheti a beteget daganatos betegség vagy AIDS jelenlétére.

Az övsömör kezelése – szabaduljon meg a problémától

A gyógykezelés antivirális készítményekkel, ezen kívül gyulladásgátló kenőccsel, vitaminokkal és fájdalomcsillapítókkal történik.

Fontos a páciens nyugalmának biztosítása.

Vakcina beadása azokban az esetekben javasolt, amikor a betegség súlyos lefolyása várható.

Övsömör esetén hatékony prevenció a védőoltás, az immunitás általános növelése, az elegendő alvás, pihenés, valamint a stressz és a megfázás kerülése.

A Biomag 3D pulzáló terápiája a gyógykezelés része lehet. Célja a fájdalom enyhítése, a gyógyulás és rehabilitáció elősegítése, valamint az immunrendszer általános serkentése.

 

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Antivirális készítmények – vírusölő anyagok
 • Posztherpetikus neuralgia – övsömörrel diagnosztizált pácienseknél jelentkező fájdalmas szindróma.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei övsömör esetén?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Elősegíti a gyógyulást és rehabilitációt, valamint erősíti az immunrendszert.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye az övsömörben szenvedő pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító), a regeneráló és a gyógyító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készülékkel igen elégedettek vagyunk, amit az bizonyít, hogy naponta használjuk. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert minél hamarabb kezdik el használni valamilyen problémára, annál könnyebb azt csökkenteni illetve kiküszöbölni.

František Zeman, Semily

Rendszeresen járunk orvoshoz, és közben szükség szerint bekapcsoljuk a Biomag készüléket, melyre a gyorsabb sebgyógyulás és fájdalomcsökkentés esetén támaszkodhatunk.

Ladislav és Marie Kuba, Praha

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.