Övsömör – herpes zoster

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Pásový opar – popis diagnózy
Kép: Övsömör – herpes zoster

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: Az övsömör (herpes zoster) fertőző betegség, melynek okozója a varicella-zoster vírus a herpeszvírusok csoportjából. A fertőzés két fázisban zajlik. Az elsődleges fertőzés a gyermekkorra jellemző és bárányhimlőként ismert. Ez a betegség az élet folyamán csak egyszer fordul elő. Az elsődleges fertőzés során a vírus a bőrben lévő szenzoros ideg mentén vándorol a megfelelő ganglionba, ahol megmarad látens fázisban. A vírus replikációját (szaporodását) a sejtimmunitás és hormonális funkciók akadályozzák.

Az övsömör második fázisa a fenti (főként a sejtimmunitás) zavara esetén áll be, amikor a vírus ismét aktiválódik. Eztuán a vírus az ideg mentén a bőrbe jut és vesicularis kiütés fomájában jelenik meg a bőrön, ekkor keletkezik az övsömör. Ennek az állapotnak az indítéka lehet az időskor, a stressz, valamilyan trauma, immunszupresszív vagy citosztatikus terápia, daganatos megbetegedés, immundefekt vagy sugárkezelés. Normál körülmények között ilyen reaktiválásra csak egyszer kerül sor az élet folyamán. A herpes zoster recidiva kivételes, figyelmeztethetnek azonban valamilyen daganatos megbetegedés vagy AIDS esélyére. Az övsömör általában a borda közti idegek mentén jelennek meg a mellkason, valamint az arcon, a háromosztatú ideg első ága tájékán.

Az övsömörrel kapcsolatos szövődmények olyan személyeket veszékyeztetnek, akik gyermekkorban nem estek át a bárányhimlőn és a varicella zoster vírus elsőízben támadja meg szervezetüket, továbbá a másállapotos nők esetében a magzatot veszélyeztethati, ha fertőzött személlyel érintkeznek. Az övsömör (herpes zoster) legveszélyesebb szövődménye a postherpeses neuralgia. Az övsömör gyógykezelése vírusellenes gyógyszer, gyulladáscsökkentő kenőcs, vitaminok, fájdalomcsillapító segítségével történik. A védőoltások elsősorban a súlyos lefolyású betegségek esetén fejtik ki hatásukat.

A mágnesterápia jelentősége övsömör esetén

Az övsömör leginkább hatékony megelőzéseként az immunitás erősítését tudjuk megjelölni. Ennek része lehet a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia, amely egyrészt enyhíti a fájdalmat, másrészt gyógyító és regeneráló hatást fejt ki és általában véve serkenti a védekezőképességet.

A mágnesterápia alkalmazása övsömör esetén

Övsömör esetén a heveny stádiumban naponta többször 4 – 6 Hz-es fájdalomcsillapító frekvenciákat, a lábadozás időszakában pedig 50-81 Hz-es stimuláló kezelést javasolunk. A fájdalmas kiütéseket lokálisan, a gerinc tájékát lapos applikátor segítségével kezeljük.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készülékkel igen elégedettek vagyunk, amit az bizonyít, hogy naponta használjuk. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert minél hamarabb kezdik el használni valamilyen problémára, annál könnyebb azt csökkenteni illetve kiküszöbölni.

František Zeman, Semily

Rendszeresen járunk orvoshoz, és közben szükség szerint bekapcsoljuk a Biomag készüléket, melyre a gyorsabb sebgyógyulás és fájdalomcsökkentés esetén támaszkodhatunk.

Ladislav és Marie Kuba, Praha

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.