Oszteoartritiszes térd terápiás hatásának kiterjedt elemzése

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiás oszteoartritiszes térdre gyakorolt hatásának kiterjedt elemzése volt a 2014-ben (Sit et al.) lefolytatott – gondosan megválogatott – 9 randomizált kontroll-csoportos vizsgálat tárgya, melyből összesen 483 páciens vette ki részét. A pulzáló mágnesterápia hatását nemcsak a placebo, hanem a magasfrekvenciájú pulzáló mezők (27 MHz) hatásával is összehasonlították.

A szerzők azért döntöttek ezen téma mellett, mert az oszteoartritisz – az időskorú egyéneket érintő – legelterjedtebb egészségi problémák közé tartozik. A döntés további oka az volt, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia nem egyszer bizonyította porcnövekedést sejtszinten stimuláló képességét.

A választás az oxfordi minőség-összehasonlító rendszer elvei szerint történt, melynek alapján – elsősorban metodológiai eljárásaik magas minőségének köszönhetően – a már említett 9 tanulmány minősítette magát. Fontos tényezőként szerepelt még a kiválogatott páciensek sokszínűsége és – nem utolsó sorban – a szerzők elfogulatlansága és befolyásolhatatlansága.

Az így kiválasztott 483 páciens eredményei bizonyítják a pulzáló mágnesterápia jelentős poitív hatását – az eredményesség 77%-os volt. Az eredmények egyúttal arra is rámutatnak, hogy a kezelés optimális időtartama egyénileg különbözik, és ezért –  a még nagyobb hatékonyság elérése céljából – egyénileg kellene meghatározni.

A fent említett elemzés tehát megcáfolhatatlanul igazolja, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – bár egyes esetekben nem garantálja a fájdalom enyhülését – hatékonyan javítja a térd oszteoartritiszes páciensek életminőségét és fizikális állapotát.

Az elemzésből továbbá az is kitűnt, hogy a magasfrekvenciájú pulzáló mező ebben az esetben semminemű kedvező hatást nem fejt ki.

Forrás: Sit, R. W. S. et al. (2014) Medical Synopsis: Are pulsed electromagnetic fields effective in managing osteoarthritis of the knee as compared to placebo? Advances in Integrative Medicine. 1153–154.

Orvosi vélemény: A  placebo-efektussal összhasonlítva hatékony-e a pulzáló elektromágneses mező a térd oszteoartritisz gyógyítása esetében? / Medical Synopsis: Are pulsed electromagnetic fields effective in managing osteoarthritis of the knee as compared to placebo?
 
http://www.aimedjournal.com/article/S2212-9626%2814%2900009-1/fulltext?mobileUi=0
 

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve