Osteoporosis, osteochondrosis

Szerkesztő: | 4. október 2019
Osteoporóza, osteochondróza - popis diagnóz
Kép: Osteoporosis, osteochondrosis

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: Az osteoporosis a csontváz progresszív szisztémás megbetegedése, melyet a csontszövet leépülése és mikroszerkezeti zavara jellemez, ami a csontok fokozott törékenységével jár. A WHO szerint az osteoporosis – a fiatalok csontozatától eltérően – a csontdenzitás csökkenését jelenti 2,5 SD érték alá. A csontozat kb. 25 – 30 éves korig növekszik, majd egyének szerinti hosszúságú stabilizációs időszak következik, amit azután leépülés követ. Nőknél leginkább a menopauzát követően kezdődik a leépülés és kb. a nők 20%-ánál vezet az osteoporosis kifejlődéséhez. Az osteoporosis ellen védelmet nyújtanak a nemi és növekedési hormonok, megfelelő kalcium és D-vitamin-bevitel, a mozgás.

Az osteoporosist, tehát a csontszövet gyorsabb leépülését a hormonszint csökkenése, a nem elégséges ásványi anyag- és vitamin-bevitel, a kevés mozgás, felszívódási zavarok, túlzott foszfát-bevitel és túlzott alkoholfogyasztás, bizonyos máj- és vesebetegségek, stb. okozzák. Az osteoporosis gyógykezelése komplex módon (hormonpótlás, ásványi anyagok és vitaminok bevitele, stb.) történik.

A mágnesterápia jelentősége osteoporosis esetén

Osteoporosis  esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia nagyban hozzájárul a csontszövet karbantartásához és a fájdalom enyhítéséhez, elősegíti a csontépítéshez vezető anyagcsere-folyamatokat és jelentős mértékben enyhíti a csontritkulással járó esetleges fájdalmakat. Osteoporózis esetén a mágnesterápia jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, aktiválja az új szövet képződését (gyorsabban épül a csontszövet és épül be a calcium), valamint növeli a parathormon iránti érzékenységet.

A mágnesterápia alkalmazása osteoporosis esetén

Osteoporosis esetén eleinte 4 – 6 Hz-es fájdalomcsillapító kezelést, majd a fájdalom enyhülését követően 36 – 44 Hz-es gyógyító kezelést javasolunk.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket naponta használjuk. Legtöbbet édesanyám, aki oszteoporózisban és asztmában szenved. Időnként mi is használjuk megfázás, légúti problémák vagy fejfájás esetén.

Jana Machalová, Bučovice

Artrózisom és csontritkulásom van, naponta alkalmazom a megfelelő programokat fájdalmas testrészeimre. Tudom, hogy 65 éves koromban nem lesznek olyan ízületeim, mint fiatalkoromban voltak. De már elmúlt az az idő, amikor nem tudtam, hogy feküdjek le, hogy ne nyilalljon bele a fájdalom a csípőmbe.

Olga Tomečková, Orlová

A Biomag készüléket csontritkulásra és ízületi fájdalmakra használom. A készülék segít.

Marta Mihalovičová, Jablonice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.