Oszteoporózis

Szerkesztő: | 2020. április 14.

Ön erős hátfájásban szenved? Ön láthatóan görnyedt és testmagassága centiméterenként csökken? A betegség, amely lassan jön, és továbbra sem felismerhető hosszabb ideig, mígnem egy kisebb esést vagy botlást követő első csonttöréskor megtudjuk, hogy oszteoporózisról van szó.

Osteoporóza, osteochondróza - popis diagnóz
Kép: Oszteoporózis

Megoldást keres az oszteoporózisra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az oszteoporózis leírása és jelentkezésének okai

Az osztoporózis a csont leggyakoribb szisztémás betegsége. Gyakran a “csontritkulás” szinonimát használják erre a betegségre. Anyagcserezavarról van szó, amely a jelentős civilizációs betegségek egyike. A betegség a csonttömeg csökkenését, ugyanakkor a csontszövet minőségének gyengülését okozza.

A csontok elveszítik ellenálló-képességüket, és fennáll a súlyos törések kockázata. A legtöbb törésre idősebb korban az oszteoporózis miatt kerül sor.

Az oszteoporózis nagyon lassan alakul ki, és gyakran nincs olyan tünet, amely figyelmeztetne a betegség jelenlétére. A fájdalmat általában csak akkor észlelik, ha az ízületek deformációjának folyamata elindul, vagy kisebb törések keletkeznek.

Az ún. elsődleges oszteoporózis főként a menopauza után bekövetkező változások ill. az öregedés miatt jelentkezik.

A másodlagos oszteoporózis más betegségek kialakulása vagy bizonyos gyógyszerek mellékhatása miatt jelenik meg.

Az oszteoporózis elsősorban a változó korban lévő nőket és idősebb korban mindkét nem képviselőit érinti. Az oszteoporózis esetei a lakosságban folyamatosan növekednek.

A betegség okai egyebek mellett a következők:

 • nemi hormonok hiánya,
 • nem elegendő kalcium- és D-vitamin-ellátás a szervezetben,
 • mozgáshiány,
 • toxikus anyagok,
 • különböző betegségek.

Az oszteoporózis kezelése – a probléma eliminálása

Az oszteoporózis kezelése hosszú távú és az adott betegnél a törés kockázatának mértéke alapján kerül meghatározásra. Ez szabványosított táblázatok és grafikonok szerinti számítások alapján történik.

A toxikus anyagok (dohányzás,alkohol) kizárása, valamint az elesés kockázatával járó tevékenységek minimalizálása szükséges. Ezen felül olyan típusú elegendő testmozgást kell beiktatni, amelyeknél nem áll fent az elesés veszélye.

Fontos az étrend, különösen a D-vitamin és a kalcium elegendő mennyiségű bevitele.

Használatosak továbbá az ún. csontképződés-stimuláló, csontlebomlást csökkentő szerek, a hormonpótlás és egyéb gyógyászati készítmények.

Ha csonttörésre kerül sor, a sebész a páciens általános állapotát is figyelembe veszi, mielőtt a döntene a kezelés módjáról.

Javasolt a gyógyászati rehabilitáció is. A kezelést fizikoterápiával lehet támogatni.

A Biomag 3D pulzáló terápia jelentős mértékben elősegíti az oszteoporózis kezelését.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Civilizációs betegség – napjaink életmódjából eredő betegségek csoportja.
 • Menopauza – változó kor a menstruáció elmaradásával.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az oszteoporózisra irányuló terápia előnyei?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Elősegíti a csontban végbemenő anyagcsere folyamatokat, hogy a bevitt tápanyagok jobban beépülhessenek.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az oszteoporózis esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a kínai Xi’an-ban működő 4. Katonai Orvosegyetem Biomedikai Mérnöki Kar kutatói által 2011-ben végzett klinikai tanulmány javasolja az oszteoporózis kifejlődése és a csonttömeg-csökkenés elleni prevencióként a pulzáló terápia (PEMF) alkalmazását. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia – gyógyító és analgetikus hatásának köszönhetően – elősegítheti az oszteoporózissal kapcsolatos problémák megoldását és hozzájárulhat a páciens fizikális jóllétéhez. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Artrózisom és csontritkulásom van, naponta alkalmazom a megfelelő programokat fájdalmas testrészeimre. Tudom, hogy 65 éves koromban nem lesznek olyan ízületeim, mint fiatalkoromban voltak. De már elmúlt az az idő, amikor nem tudtam, hogy feküdjek le, hogy ne nyilalljon bele a fájdalom a csípőmbe.

Olga Tomečková, Orlová

A Biomag készüléket csontritkulásra és ízületi fájdalmakra használom. A készülék segít.

Marta Mihalovičová, Jablonice

A készüléket naponta használjuk. Legtöbbet édesanyám, aki oszteoporózisban és asztmában szenved. Időnként mi is használjuk megfázás, légúti problémák vagy fejfájás esetén.

Jana Machalová, Bučovice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.