Osteoporosis, osteochondrosis

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Az osteoporosis a csontváz progresszív szisztémás megbetegedése, melyet a csontszövet leépülése és mikroszerkezeti zavara jellemez, ami a csontok fokozott törékenységével jár. A WHO szerint az osteoporosis – a fiatalok csontozatától eltérően – a csontdenzitás csökkenését jelenti 2,5 SD érték alá. A csontozat kb. 25 – 30 éves korig növekszik, majd egyének szerinti hosszúságú stabilizációs időszak következik, amit azután leépülés követ. Nőknél leginkább a menopauzát követően kezdődik a leépülés és kb. a nők 20%-ánál vezet az osteoporosis kifejlődéséhez. Az osteoporosis ellen védelmet nyújtanak a nemi és növekedési hormonok, megfelelő kalcium és D-vitamin-bevitel, a mozgás.

Az osteoporosist, tehát a csontszövet gyorsabb leépülését a hormonszint csökkenése, a nem elégséges ásványi anyag- és vitamin-bevitel, a kevés mozgás, felszívódási zavarok, túlzott foszfát-bevitel és túlzott alkoholfogyasztás, bizonyos máj- és vesebetegségek, stb. okozzák. Az osteoporosis gyógykezelése komplex módon (hormonpótlás, ásványi anyagok és vitaminok bevitele, stb.) történik.

A mágnesterápia jelentősége osteoporosis esetén

Osteoporosis  esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia nagyban hozzájárul a csontszövet karbantartásához és a fájdalom enyhítéséhez, elősegíti a csontépítéshez vezető anyagcsere-folyamatokat és jelentős mértékben enyhíti a csontritkulással járó esetleges fájdalmakat. Osteoporózis esetén a mágnesterápia jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, aktiválja az új szövet képződését (gyorsabban épül a csontszövet és épül be a calcium), valamint növeli a parathormon iránti érzékenységet.

A mágnesterápia alkalmazása osteoporosis esetén

Osteoporosis esetén eleinte 4 – 6 Hz-es fájdalomcsillapító kezelést, majd a fájdalom enyhülését követően 36 – 44 Hz-es gyógyító kezelést javasolunk.

Mágnesterápia és osteoporosis ill. osteochondrosis – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról osteoporosis, ill. osteochondrosis esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az osteoporosis, ill. osteochondrosis esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.