Osteoarthritis, arthritis

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Az osteoarthritis az ízületek kopása nagymértékű terhelés következtében. Az arthritis létrejöttében szerepet játszik az életkor, a genetikai hajlam, a nem, a túlsúlyosság és – elsősorban az aktív sportolóknál – a túlterhelés. Az osteoarthritis (OA) az arthritis leggyakoribb formája, mely a mozgatható ízületeket – a csukló, kéz és láb apró ízületeit, a csípő és térd nagy ízületeit – érinti, vagy a többitől függetlenül vagy más ízületekkel együtt. Az arthritises megbetegedések ízületi fájdalomban, illetve terhelés közben vagy után jelentkező átmeneti fájdalomban nyilvánulnak meg. Az ízületi gyulladás komplikálódhat merevséggel, akár az ízület mozgásképtelenségével, ín- vagy ínhüvely gyulladással, izomgyengeséggel és atrófiával is.

A gyulladásos ízületi megbetegedéseket gyakorlati szempontból fertőző és nem fertőző betegségekre oszthatjuk. A fertőző betegségek sorába tartozik a köszvényes arthritis, az arthritis psoriatica és a mellékpajzsmirigy túlműködés esetén az erozív arthritis. Az arthritis gyakori nem fertőző alapproblémája a reumatoid arthritis (reuma) mint autoimmun folyamat, melynek pontos okát nem ismerjük. A reumatoid arthritis – az arthritistől eltérően – A osztályú β-hemolizáló Streptococcus általi bakteriális fertőzést követő ún. steril következmény részeként jön létre. A fertőző arthritises megbetegedések lehetnek – pl. streptokok, borrelia által előidészett – bakteriális gyulladások, vagy vírusos (herpes, EB, Hepatitis B, arbovírus) fertőzések. A fertőzés – az ízület nyílt sérülése vagy orvosi beavatkozás során, illetve egyéb gócból a vér útján – jut az ízületbe.

A mágnesterápia jelentősége osteoarthritis és arthritis esetén

Az osteoarthritiilletve arthritis egyike azon problémáknak, amelyek esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alapvetően jó hatást fejt ki. Előnye az analgetikus, ödéma- és gyulladáscsökkentő, valamint gyógyító hatása. A krónikus arthritis esetén a mágnesterápia javítja a mozgáskészséget és az ízületek további károsodásának fékezésével összességében is megkönnyebbülést okoz.

A mágnesterápia alkalmazása osteoarthritis és arthritis esetén

Osteoarthritiilletve arthritis esetén elsődlegesen alacsony frekvenciájú, 4-6 Hz-es kezelésekkel enyhítjük a fájdalmat, amit ezt követően 25 -50 Hz-es regeneráló programokkal kombinálunk. A megfelelő applikátort a problémás testrész helye szerint választjuk ki.

A mágnesterápia és az osteoarthritis ill. arthritis – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról osteoarthritisilletve arthritis esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az osteoarthritisilletve arthritis esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.