Osteoarthritis, arthritis

Szerkesztő: | 4. október 2019
Osteoartritida - popis diagnózy
Kép: Osteoarthritis, arthritis

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: Az osteoarthritis az ízületek kopása nagymértékű terhelés következtében. Az arthritis létrejöttében szerepet játszik az életkor, a genetikai hajlam, a nem, a túlsúlyosság és – elsősorban az aktív sportolóknál – a túlterhelés. Az osteoarthritis (OA) az arthritis leggyakoribb formája, mely a mozgatható ízületeket – a csukló, kéz és láb apró ízületeit, a csípő és térd nagy ízületeit – érinti, vagy a többitől függetlenül vagy más ízületekkel együtt. Az arthritises megbetegedések ízületi fájdalomban, illetve terhelés közben vagy után jelentkező átmeneti fájdalomban nyilvánulnak meg. Az ízületi gyulladás komplikálódhat merevséggel, akár az ízület mozgásképtelenségével, ín- vagy ínhüvely gyulladással, izomgyengeséggel és atrófiával is.

A gyulladásos ízületi megbetegedéseket gyakorlati szempontból fertőző és nem fertőző betegségekre oszthatjuk. A fertőző betegségek sorába tartozik a köszvényes arthritis, az arthritis psoriatica és a mellékpajzsmirigy túlműködés esetén az erozív arthritis. Az arthritis gyakori nem fertőző alapproblémája a reumatoid arthritis (reuma) mint autoimmun folyamat, melynek pontos okát nem ismerjük. A reumatoid arthritis – az arthritistől eltérően – A osztályú β-hemolizáló Streptococcus általi bakteriális fertőzést követő ún. steril következmény részeként jön létre. A fertőző arthritises megbetegedések lehetnek – pl. streptokok, borrelia által előidészett – bakteriális gyulladások, vagy vírusos (herpes, EB, Hepatitis B, arbovírus) fertőzések. A fertőzés – az ízület nyílt sérülése vagy orvosi beavatkozás során, illetve egyéb gócból a vér útján – jut az ízületbe.

A mágnesterápia jelentősége osteoarthritis és arthritis esetén

Az osteoarthritiilletve arthritis egyike azon problémáknak, amelyek esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alapvetően jó hatást fejt ki. Előnye az analgetikus, ödéma- és gyulladáscsökkentő, valamint gyógyító hatása. A krónikus arthritis esetén a mágnesterápia javítja a mozgáskészséget és az ízületek további károsodásának fékezésével összességében is megkönnyebbülést okoz.

A mágnesterápia alkalmazása osteoarthritis és arthritis esetén

Osteoarthritiilletve arthritis esetén elsődlegesen alacsony frekvenciájú, 4-6 Hz-es kezelésekkel enyhítjük a fájdalmat, amit ezt követően 25 -50 Hz-es regeneráló programokkal kombinálunk. A megfelelő applikátort a problémás testrész helye szerint választjuk ki.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

2002 telén vállízület gyulladásom volt, meg sem tudtam mozdítani a karom. Nővéremtől kölcsönkértem a Biomag készüléket és naponta kétszer végeztem alapkezelést. 3 hét múlva teljesen rendbejöttem.

Broňa Poláková, Nemyčeves

Feleségemnek jobb csípőízületével és bal vállával volt problémája. A fájdalom vagy teljesen elmúlt vagy jelentősen csökkent.

Jan Klouda, Červený Kříž

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.