Oszteoartritisz, artritisz, oszteoartrózis

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Ön ízületi fájdalmakban szenved? Főleg mozgás közben érez ízületeiben fájdalmat, és huzamosabb idejű inaktivitást követően merevséget tapasztal? Ezen fájdalmak oka az oszteoartritisz lehet, mely korlátozza Önt a mozgásban és a mindennapi tevékenység végzésében.

Osteoartritida - popis diagnózy
Kép: Oszteoartritisz, artritisz, oszteoartrózis

Megoldást keres az oszteoartritiszre?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

Az oszteoartritisz, artritisz leírása és jelentkezésük okai

Az oszteoartrózis (azaz artrózis) az ízületek degeneratív megbetegedése. Leggyakrabban a kéz, a térd és a csípő ízületeit érinti.

A betegséget erős fájdalom kíséri. A fájdalom tartós vagy átmeneti lehet. Gyakori tünete az ízületek merevsége, amely az ízület mozgását akár több órán át is korlátozhatja. A betegség előrehaladott állapotában gyakran műtéti beavatkozásra van szükség, melynek során a beteg ízületet művileg pótolják.

Világméretekben elmondható, hogy a krónikus fájdalmak 20 %-át ez a betegség okozza.

Az oszteoartritisz az artritisz (degeneratív elváltozásokhoz vezető gyulladásos ízületi betegség) legszokványosabb formája. Ízületi fájdalmakkal jelentkezik, illetve terhelés közbeni vagy utáni fájdalommal.

Az ízület az artritisz során deformálódik, ami széteséséhez vezethet. Ezek az elváltozások a beteg ízület súlyos mozgáskorlátozását idézik elő. A fájdalmak gyakran jelentkeznek az időjárási változások vagy az egyén lelki állapota és általános egészségi állapota következtében. Akut fájdalom idején rendszerint étvágytalanság, fáradság és általános hőmérséklet-emelkedés lép fel.

Az oszteoartritisz az ízületek túlterhelés miatti elhasználódását jelenti.

Az artritisz ezen formáját befolyásolják a következők:

 • életkor,
 • túlsúly,
 • elhízás,
 • genetikai hajlam,
 • sérülés,
 • az ízületek tartós túlterhelése.

Az oszteoartritisz, az ízületi artritisz gyógyítása – a problémák enyhítése

Az oszteoartritisz gyógyításának fő célja a beteg fájdalmainak megszüntetése. Az artritisz kezelése a fájdalomcsillapításon és a betegség előrehaladásának fékezésén alapul.

A megszokott módszer a gyógyszeres kezelés paracetamol vagy nem-szteroid gyulladáscsökkentők használatával, intenzívebb fájdalom esetén az enyhe ópiumszármazékok segítenek.

A gyógyszerek gyakran önmagukban nem hatékonyak, ezért a kezelést tornával kell kombinálni, elsősorban víz alatti erősítéssel, testsúly-csökkentéssel és a 3D pulzáló terápia alkalmazásával.

A betegség előrehaladottabb állapotában sebészeti beavatkozásra lehet szükség.

Az oszteoartritisz előrehaladásának lassítása, a tünetek kezelése, a sebészeti beavatkozás elodázása ill. megelőzése terén jelentős szerepet játszik a Biomag 3D pulzáló terápia alkalmazása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nem-szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem-szteroid gyógykészítmény.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az oszteoartritiszra irányuló terápia előnyei? 

 • Enyhíti az oszteoartritiszt kísérő fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a beteg ízületek mozgékonyságát és lassítja az ízületek további állapotromlását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az oszteoartritisz esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a 2012-ben I. Moldavan által vezetett kutatócsoport 70 páciensnél végzett klinikai vizsgálata igazolja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) térd-oszteoartritisz esetén megfelelő kiegészítő kezelésnek bizonyul. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia – analgetikus hatásának köszönhetően – elősegítheti az oszteoartritisszel kapcsolatos problémák megoldását és hozzájárulhat a páciens fizikai egészségéhez. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

2002 telén vállízület gyulladásom volt, meg sem tudtam mozdítani a karom. Nővéremtől kölcsönkértem a Biomag készüléket és naponta kétszer végeztem alapkezelést. 3 hét múlva teljesen rendbejöttem.

Broňa Poláková, Nemyčeves

Feleségemnek jobb csípőízületével és bal vállával volt problémája. A fájdalom vagy teljesen elmúlt vagy jelentősen csökkent.

Jan Klouda, Červený Kříž

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.