Melléküreg-gyulladás – szinuszitisz

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Bedugult az orra, lázas, köhög és fejfájás gyötri? A felső állkapocsból, arcból vagy homlokból kiinduló tompa fájdalmai vannak? Feltehetőleg Önnek melléküreg-gyulladása van. Előfordulhat, hogy gyógykezelése csak antibiotikummal lehetséges. Ezért forduljon orvosához.

Zánět dutin – popis sinusitidy
Kép: Melléküreg-gyulladás – szinuszitisz

Megoldást keres melléküreg-gyulladásra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A melléküreg-gyulladás leírása és jelentkezésének okai

A melléküreg-gyulladás (szinuszitisz) a légutak melléküregeinek (paranazális üregek) gyulladásos megbetegedése. Gyakran a homlok- és rostacsontban (sinus ethmoidalis) lévő üregről van szó. A homlokcsont üreget csak néhol, az ékcsont üreget pedig igen ritkán éri gyulladás.

Tünetei a fejfájás, szaglásromlás, arcduzzanat, fogfájás, fülfájás, (gennyes) orrváladékozás, láz, stb.

Az esetek többségében mindezt bakteriális fertőzés okozza. Gyakran ered nátha vagy fogágy gyulladás során vagy orrüreg-gyulladásból eredő vírusos fertőzésből is. Jelentkezését allergia is előidézheti.

A kockázati tényezők: a legyengült szervezet, alacsony páratartalmú túlfűtött helyiség, vitaminhiány vagy tartós stressz.

A diagnózist az orvos normál kivizsgálás során vagy az orrnyílás aprólékosabb (rinoszkópos) vizsgálatával, illetve röntgen, esetleg diafanoszkópia (üregátvilágítás) segítségével erősíti meg.

A melléküreg-gyulladás kezelése – szabaduljon meg a problémától

Vírusos fertőzés esetén fontos az ágynyugalom és a szervezet immunitásának fokozása. Vírusos betegség során a tünetek rendszerint átmenetiek és speciális kezelés nélkül is visszahúzódnak.

Bakteriális fertőzésnél pedig általában célzott antibiotikumos kezelésre van szükség.

Az igen heveny módon lezajló homloküreg-gyulladás esetén néhol punkcióra is szükség van.

Támogató kezelésként orrcseppek használata, a kezek és lábak vízfürdőben való átmelegítése javasolt.

A Biomag 3D terápiája itt főként a nyálkahártya-duzzanat miatt kialakult Eustach-kürt bedugulásának feloldására alkalmazható. A kezelések célja a nyálkahártya regenerációja, valamint az egyes tünetek (duzzanat, váladékozás) enyhítése.

Az orrgarat és üregek gyulladása miatti célzott fül, orr, gége kezelés esetén az antibiotikumos kezeléssel párhuzamosana Biomag 3D pulzáló terápiáját is minél hamarabb javasolt megkezdeni!

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Rhinosinusitis – az orr és a melléküregek nyálkahártyájának gyulladása.
 • Otitis (otitis media) – középfülgyulladás

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei hörghurut esetén?

 • Duzzanatgátló hatása van és elősegíti a nyálkahártya gyógyulását.
 • Fokozza az antibiotikumos kezelés hatását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai hatása a melléküreg-gyulladásban szenvedő pácienseknél az ödémagátló (duzzanat-csökkentő) és gyógyító effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot sportolás közbeni sérülések - megduzzadt boka, térd - esetén használjuk. Rendkívül jól hat a szorulásra. Égési sebek gyorsabb gyógyulását segítette elő, rendbe hozza a cisztákat, a homlok- és arcüreg gyulladást. Értékelem azt is, hogy jól tárolható és praktikus.

Šárka Černá, Stojice

A Biomagot homlok- és arcüreg gyulladásra, náthára, fogfájásra, nyaki gerinc- és vállfájásra, magas vérnyomásra, csigolyák regenerációjára használtuk. Javasoljuk használatát, mert jók a tapasztalataink.

Jozef Bednár, Veĺká Lehota

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.