Nyálkahártya gyulladás – sinusitis

Szerkesztő: | 7. január 2019

A nyálkahártya gyulladás (sinusitis) jellemzői: Az esetek többségében a nyálkahártya gyulladást bakteriális fertőzés okozza, de a betegséget rendszerint a felső légutak vírusos megbetegedése előzi meg. A fül-orr-gégészeti kivizsgálás során bizonyosságot nyernek az orrmelléküregek (Sinus paranasales), az arcüreg (Sinus maxillaris), a rostasejtek (Cellulae ethmoidales), a homloküreg (Sinus frontalis) és az ékcsonti üreg (Sinus sphenoidalis) beteges elváltozásai. A vírusos betegségek során keletkezett kóros elváltozások rendszerint átmeneti jellegűek és speciális gyógykezelés nélkül is rendbejönnek, a bakteriális felülfertőződés célirányos gyógykezelést igényel.

Mágnesterápia nyálkahártya gyulladás (sinusitis) esetén

Nyálkahártya gyulladás esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát már a kezdeti stádiumtól alkalmazzuk, elsősorban az  Eustach-kürt (fülkürt) nyálkahártyájának duzzadása miatti dugulás eliminálása érdekében. A célirányos fül-orr-gége gyógykezelés során orrgarat- és nyálkahártya gyulladás esetén a mágnesterápiát minél hamarabb alkalmazzuk az egyéb célirányos, akár antibiotikus gyógykezeléssel párhuzamosan. A mágnesterápia csökkenti az ödémát, elősegíti a gyógyulást, fokozza az antibiotikus kezelés hatását, és alkalmazható prevenciós módban is. Az allergiás eredetű náthánál (rhinitis allergica) a kezelés a vizenyős váladékot csökkenti és jelentős klinikai javulást idéz elő.

A mágnesterápia alkalmazása nyálkahártya gyulladás (sinusitis) esetén

Nyálkahártya gyulladás esetén javasoljuk a 2 – 25 Hz-es programok lokális használatát az üregek és a torok táján, leginkább szolenoid vagy köralakú applikátor segítségével.

A mágnesterápia és a nyálkahártya gyulladás – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról nyálkahártya gyulladás esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a nyálkahártya gyulladás esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.