Nyaki oszteoartritisz gyógyításának lehetősége

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Nyaki oszteoartritisz gyógyításának lehetősége – 0,1-64 Hz-es, 40 µT intenzitású – alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia segítségével volt S. T. Sutbeyaz (2006) kutatócsoportja randomizált, kettős-vak és placebo kontrollos vizsgálatának tárgya.

A kutatócsoport figyelme 34 páciensnél irányult a nyaki gerinc fájdalmának, mozgáskészségének és funkciójának befolyásolására. A pulzáló mágnesterápiát matrac segítségével az egész testen alkalmazták.

Összesen 18, véletlenszerűen kiválasztott páciensnél alkalmaztak gyógykezelést 3 héten át napi kétszer 30 perces időtartamban.

A többi páciens a kontroll-csoportban kapott helyet, melyben a pulzáló mágnesterápiás készülék hasonmásával végeztek placebo-kontrollos kezeléseket.

A gyógykezelést követően az aktív csoportnál jelentős fájdalomenyhülés állt be. Ezzel ellentétben, a placebo csoportban nem történt semmi változás. A mágnesterápia hasonlóan pozitív hatását jegyezték fel további vizsgált mutató esetében is.

A pulzáló mágnesterápia nemcsak enyhíti a nyaki oszteoartritiszben szenvedő páciensek fájdalmait, hanem növeli a nyaki gerinc mozgáskészségét is. Ezért ezen tanulmány is javasolja a terápiát kiegészítő, illetve utókezelések végzésére.

Forrás: Sutbeyaz, S. T. et al. (2006) The effect of pulsed electromagnetic fields in the treatment of cervical osteoarthritis: a randomized, double-blind, sham-controlled trial. Rheumatology International. 26 (4), 320–324.

A pulzáló elektromágneses mező hatása a nyaki oszteoartritisz gyógyítása során: randomizált, kettős-vak, placebo kontrollos vizsgálat / The effect of pulsed electromagnetic fields in the treatment of cervical osteoarthritis: a randomized, double-blind, sham-controlled trial
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15986086

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve