Nyaki gerincfájdalmak

Szerkesztő: | 7. január 2019

Nyaki gerinfájdalmak jellemzői: A heveny nyaki gerincfájdalmaknál leggyakrabban a nyaki gerinc rotációs mozgással, a fej előrehajtásával és erős, mozgás közben fokozódó fájdalommal kapcsolatos blokádja áll a háttérben. A krónikus nyaki gerinc bántalmaknál tompa és tartós fájdalomról van szó, mely kisugárzik a vállba és a tarkóba és rossz testtartással, valamint a nyakizmok összehúzódásával jár.

A nyaki gerincfájdalmakat rendszerint degeneratív változások okozzák. Különféle változatai: a fejfájással járó cranio-cervicalis tünetek, szédüléssel járó cervico-vestibuláris tünetek, vállba-karba kisugárzó fájdalommal járó cervico-brahialgia.

A mágnesterápia nyaki gerincfájdalmak esetén

A mágnesterápia fájdalomcsillapító hatása a nyaki gerincfájdalmak esetén alapvető, ezért használják az alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápiát a legtöbb ilyen esetben. Analgetikus, spasmolitikus és ödéma-csökkentő ráhatás segít a merevség feloldásában, a nyaki gerincfájdalmak enyhítésében. A mágnesterápia a nyaki gerincfájdalom esetén megelőzheti a rehabilitációs tornát.

A mágnesterápia alkalmazása nyaki gerincfájdalmak esetén

A nyaki gerincfájdalom heveny stádiumában javasoljuk a többszöri, 4 – 10 Hz-es kezelést kisméretű applikátor vagy szolenoid segítségével a nyaki esetleg a mellkasi gerinc tájékán, majd a heveny problémák megszűntével a fenti kezelést felváltva alkalmazzuk 10-50 Hz frekvenciájú programmal.

A mágnesterápia és a nyaki gerincfájdalmak – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról nyaki gerincfájdalmak esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a nyaki gerincfájdalmak esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.