Nyaki gerincfájdalmak

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Nem tudja reggel elfordítani a fejét? A nyakszirt fájdalma gátolja meg ebben? Ön valószínűleg nyaki gerinc blokádtól szenved. A vállba vagy nyakszirtbe kisugárzó tompa fájdalom már krónikus állapotot jelez, mely hatékony megoldást igényel!

Bolesti krční páteře - popis diagnózy
Kép: Nyaki gerincfájdalmak

Megoldást keres gerincfájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A nyaki gerincfájdalmak leírása és jelentkezésük okai

Az akut állapot leggyakrabban a nyaki gerinc blokádját jelenti a fej forgatása, előrehajtása során erős fájdalom kíséretében, mely mozgásra még inkább felerősödik.

A krónikus állapot tompa, tartós fájdalmat jelent, mely a rossz testtartás és a nyaki izmok összehúzódása miatt kisugárzik a vállba és a tarkóba.

Mindezt olyan neurológiai jelenségek kísérhetik, mint a fejfájás, érzéketlenség, vagy a kéz zsibbadása.

A betegségnek egész sor komoly oka lehet, ezért javasolt orvoshoz fordulni. Ha neurológiai tünetek is jelentkeznek, ajánlatos felkeresni a neurológust vagy a gerincsebészt.

Gyakori okot jelentenek a gerinc degeneratív elváltozásai. Ezek a nyaki gerinc egyes részeinek vagy ízületeinek tartós és ismétlődő megterhelése miatt keletkeznek. Már a fiatalabbak körében is előfordulnak, de az életkor növekedésével az esetek száma is nő.

A nyaki gerinc problémáinak kiterjedése lehet nagyobb is, mint ahogy azt érezzük. Gyakran az összes probléma azonos időben jelentkezik, ugyanakkor nem biztos, hogy minden tünet megjelenik.

A nyaki gerinc degeneratív elváltozásai közé sorolhatók a következők:

 • cervico-craniális szindróma (fejfájás kíséretében),
 • cervico-vestibuláris szindróma (szédülés kíséretében),
 • cerviko-brachiális szindróma (a fájdalom kisugárzik a vállba és a karba).

A nyaki gerinc egyes degeneratív elváltozásaiban az anyagcsere-problémák, a krónikus alkoholizmus (etilizmus), de a dohányzás is szerepet játszik.

A nyaki gerincfájdalmak okainak pontosításához és a kezelés megkezdéséhez röntgen-felvétel (RTG), számítógépes tomográfia (CT) vagy mágneses rezonancia (MR) áll rendelkezésre.

A nyaki gerincfájdalmak gyógyítása – a problémák enyhítése

A könnyű formák kezelése rendszerint konzervatív módszerrel kezdődik. A különféle típusú nyaki gerincfájdalmakban igen sokan szenvednek, az esetek többségében azonban műtétre nincs szükség.

A fájdalomra leggyakrabban a nem-szteorid gyulladáscsökkentők a megoldás, az izmok lazítására pedig izomrelaxáns készítményeket javasolnak.

A gyulladás és a fájdalom kifejlődése a 3D pulzáló terápia formájában alkalmazott rehabilitációval és fizikális terápiával fékezhető.

Alapvető a több testmozgás, javasolt a nyaki gerinctorna, amit a rehabilitációs orvos vagy fizikoterapeuta ír elő.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít a nyaki gerincfájdalmak kezelésében. Ezt rendszerint rehabilitációs tornával szokás kombinálni.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Etilizmus – idült alkoholizmus.
 • Mágneses rezonancia (MR) – a mágneses mezőt felhasználó képalkotó technika.
 • Izomrelaxáns készítmények –  a harántcsíkolt izmok ellazulását előidéző gyógyszerek.
 • Nem-szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem-szteroid gyógykészítmény.
 • Számítógépes tomográfia (CT) – a röntgensugárzást felhasználó képalkotó technika.
 • Gerincsebészet – gerincen végzett sebészeti beavatkozások szakterülete.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a nyaki gerincfájdalmakra irányuló terápia előnyei?

 • Megkönnyíti a görcsök kilazítását és enyhíti a fájdalmat.
 • Ödémacsökkentő hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) fájdalomcsillapító hatását gerincfájdalmak tekintetében számos tanulmány alátámasztja. Pl. az amerikai Chicagoban működő „fájdalomközpont“ kutatói által 2007-ben végzett klinikai vizsgálat bizonyítja a pulzáló mágneses mező (PEMF) fájdalomcsillapító hatását. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia fájdalomcsillapító hatásával enyhítheti az említett problémákat. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A mágnesterápiás kezelések előtt erős csípőízületi, nyaki és ágyéki gerinc-, valamint vállízületi fájdalmaim voltak. Mióta kezelem magam, elmondhatom, hogy az összes fenti esetben csökkentek fájdalmaim, már nem olyan intenzívek és gyakoriak.

Jaroslav Soldán, Břidličná

A Biomagot hát- és nyakcsigolya fájdalmakra, valamint végtagok ischaemiás problémáira használjuk. Hatásával meg vagyunk elégedve, főként amiatt az enyhülés miatt, amit okoz nekünk.

Rudolf Pekárek, Žandov

A Biomaggal nyakcsigolya fájdalmak okozta hosszútávú problémámat gyógyítom. Az analgetikumok szükségtelenné váltak. A fájdalom elmúlt, a gyakran migrént is okozó fejbenyilallások megszűntek.

JUDr. Alois Šimonů, Brumov-Bylnice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.