Látóideg-sorvadás (nervus opticus atrophia), éjszakai vakság

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Hirtelen változás állt be látásában, pl. szem előtti köd, sötét foltok, a központi látómező elvesztése vagy szürkületkor megfigyelt látásromlás formájában? Ez esetben látóideg sorvadásáról, éjszakai vakságról vagy más szembetegségről lehet szó. Ne becsülje alá a problémát és forduljon orvoshoz, mert csak így tud elébe menni a súlyosabb következményeknek.

Atrofie nervus opticus - popis šerosleposti
Kép: Látóideg-sorvadás (nervus opticus atrophia), éjszakai vakság

Látóideg-sorvadásra keres megoldást?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A látóideg-sorvadás, éjszakai vakság leírása és jelentkezésének okai

A látóideg-sorvadás (nervus opticus atrophia) a látóideg-szövet pusztulását jelenti. A probléma a látóideg szemfenéken lévő kilépési pontját sújtja.

Erre a legkülönbözőbb okokból kerül sor:

 • az idegre irányuló fokozott nyomás (pl. daganat miatt),
 • fertőző betegség,
 • a központi idegrendszer megbetegedései (sclerosis multiplex),
 • vegyi anyag (pl. metilalkohol) általi mérgezés,
 • látószervi problémák,
 • hipertónia vagy ateroszklerózis,
 • öröklődés.

A betegség tünete a látás – főként a látásélesség – hirtelen vagy fokozatos romlása. Legelején csökken a látás és a színek megkülönböztetésének képessége. Később a beteg a maga előtt lévő tárgyakat megkülönbözteti, de nem látja a periférián lévő dolgokat. A helyzet odáig fajulhat, hogy a beteg nem lát egyáltalán semmit.

Az éjszakai vakság (nyctalopia) a szem olyan betegsége, amikor a beteg éjszaka és szürkületkor egyáltalán nem vagy igen gyengén lát.

Ennek oka egyes látóideg pálcikák nem megfelelő funkciója. Ezt a működéscsökkenést az A-vitamin hiánya, öröklődés vagy egyéb szembetegség (pl. szürkehályog) okozhatja.

Látóideg-sorvadás, éjszakai vakság – szabaduljon meg a problémától

Az eredményes gyógykezelés alapja a problémák okának időben való felismerése. A diagnosztikát követően az orvos javaslatot tesz az alapbetegség komplex gyógykezelésére és a látóideg további károsodásának megelőzésére.

A gyulladásokat, ateroszklerózist követően, ill. idős korban fellépő látóideg-károsodást vagy -sorvadást, továbbá a glaucoma és ischaemiás neuropátia esetén bekövetkezett atrófiát egyebek mellett a rossz vér- és oxigénellátás, valamint gyulladások okozhatják.

Ezekben az esetekben kiegészítő, állapotfenntartó terápiaként alkalmazható a Biomag 3D pulzáló terápia kiváló vazodilatációs hatása, mely tágítja a prekapillárisokat és kapillárisokat és javítja az oxigéndús és tápanyagokban gazdag vér mikrocirkulációját.

Úgyszintén pozitív hatást gyakorol éjszakai vakság esetén az ideghártyán elhelyezkedő pálcikák működésére.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Neuritis retrobulbaris – látóideg-gyulladás, ami például lehet a sclerosis multiplex tünete.
 • Látóideg pálcikák – a szem ideghártya szenzoros sejtjei, amelyek feladata a fényjelenségek érzékelése és az idegjelek agyba való átvitele; főként a fehér-fekete látásban, tehát szürkületkor és sötétben játszanak szerepet.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei látóideg-sorvadás, éjszakai vakság esetén?

 • Befolyásolja az oxigéndús vér mikrocirkulációját.
 • Jobb anyagcsere-feltételeket teremt.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát látóideg-sorvadás esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. az orosz Zobin orvoscsapata által 88 látóideg atrófiás páciens esetében végzett klinikai vizsgálat igazolta, hogy a pulzáló terápia (PEMF) jelentősen javítja a látásélességet. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében.  A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag használata főként OTTHON problémamentes! Nem kell eljárni kezelésekre, hanem otthon nyugodtan korlátozás nélkül lehet végezni a kezelést. Ez a Biomag készülék legnagyobb előnye.

Alena Pastyříková, Praha 3

A pulzáló mágnesterápiát csaknem az egész család használja. Édesanyámat súlyos betegségből gyógyította ki. Otthonunkban a pulzáló mágnesterápia pótolhatatlan, tkp. a „háziorvos“ szerepét tölti be.

Paní Paťhová, Trhová Štěpánov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.