Nem múló carpalis alagút szindróma gyógyítása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A nem múló carpalis alagút szindróma gyógyítására keresett az alacsonyfrekvenciás pulzáló (30 Hz, 2 mT intenzitású) mágnesterápia segítségével megoldást M. I. Weintraub (2005) és New York-i kutatócsoportja.

A carpalis alagútban a középideg becsípődése a kéz érintési és motorikus problémáinak leggyakoribb oka. Azzal a feltevéssel, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező pozitívan befolyásolja testünk neuronjait, a kutatócsoport a neuropátiás fájdalom enyhítésével próbálkozott 35 krónikus carpalis alagút szindrómában szenvedő páciens bevonásával.

Mindannyian kilenc napos, naponta 1 órás pulzáló mágnesterápiában részesültek. A kezelések hatását a terápia befejeztével, majd a rákövetkező 30 nap elteltével értékelték ki.

A terápiát követően a páciensek neuropátiás fájdalmai átlagosan 23%-kal csökkentek, sőt, a további 30 nap utáni kontroll-mérések 37%-os javulást mutattak. Ezen felül, a pulzáló mágnesterápia még nagyobb mértékű, 67%-os hatást gyakorolt a páciensek vitalitására.

Az eredméynekből tehát az következik, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia carpalis alagút tájéki alkalmazásával a carpalis alagút szindrómában szenvedő páciensek nagy többségénél a neuropátiás fájdalmak enyhülésére kerül sor. A pulzáló mágnesterápia ezért igen megfelelő gyógyszeres kezelés nélküli alternatíva.

Forrás: Weintraub, M. I. & Cole, S. P. (2005) Pulsed magnetic field therapy in refractory carpal tunnel syndrome: Electrodiagnostic parameters – pilot study. Journal of Back & Musculoskeletal Rehabilitation. 18 (3/4), 79–83.

Pulzáló mágnesterápia a nem múló carpalis alagút szindróma gyógyítása érdekében: Elektrodiagnosztikus paraméterek – kísérleti tanulmány / Pulsed magnetic field therapy in refractory carpal tunnel syndrome: Electrodiagnostic parameters – pilot study 
http://www.sld.cu/galerias/pdf/sitios/rehabilitacion-fis/pulsed_magnetic_field_therapy_in_refractory_carpal_tunnel_syndrome.pdf 

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve