Nem enyhülő neuropátiás fájdalom kezelésének eredményei

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Nem enyhülő neuropátiás fájdalom – 30 Hz, 2 mT intenzitású kilenc órán át tartó pulzáló mágneses mező segítségével történő – kezelésének eredményeiről számolt be az a vizsgálat (Weintraub et al., 2004), amelynek 24 páciens volt részese.

A pulzáló mágnesterápia hatékonyságát minden páciens esetében a terápiás ciklus kezdete előtt és befejezése után, majd további 30 nap elteltével észlelt fájdalomérzet alapján mérték fel.

A páciensek több, mint 67%-a jelzett összességében kilenc kezelés után jelentős javulást. Az eredmények a páciensek több, mint 50%-ánál a fájdalom enyhülését mutatták, ebből min. 20%-kal nagyobbmértékű enyhülést közvetlenül a terápia befejeztével, és 39%-kal nagyobbmértékű enyhülést a befejezést követő 30 nap elteltével észleltek.

A tanulmányban egyúttal megállapítást nyert, hogy a pulzáló mágnesterápia legjobb analgetikai hatását azon páciensek észlelték, akik a neuropátiás fájdalmak legkiterjedtebb tüneteivel rendelkeztek.

Amennyiben a tünetek jelentéktelen mértékűek, a 30 Hz-es, 2 mT intenzitású pulzáló mágneses mező hatása nem mutatkozik meg törvényszerűen.

A kiterjedtebb, nem enyhülő neuropátiás fájdalmak gyógyítása során tehát a pulzáló mágnesterápia igen hatékony gyógymód.

Forrás: Weintraub, M. & Cole, S. (2004) Pulsed magnetic field therapy in refractory neuropathic pain secondary to peripheral neuropathy: Electrodiagnostic parameters – Pilot study. Neurorehabilitation And Neural Repair, 18(1), 42-46.

Perifériás neuropátiával összefüggő nem enyhülő neuropátiás fájdalom során alkalmazott pulzáló mágnesterápia – kísérleti tanulmány / Pulsed magnetic field therapy in refractory neuropathic pain secondary to peripheral neuropathy: Electrodiagnostic parametrs – pilot study
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15035963

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve